Minnesota – Dallas 3:8 (kon.) | Montreal – Vancouver 2:5 (kon.) | NY Rangers – Columbus 4:3 (1:0 po s.n.)
Anaheim – San Jose 4:1 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
San Jose Sharks
Pondělí 13.11.2023, 02:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Frank Vatrano je po utkání se Sharks třetím nejlepším střelcem soutěže
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 44 – 26 | Přesilová hra: 2/5 – 0/2 | Trestné minuty: 18 – 24

    Kdo se postavil do brankoviště?
    John Gibson (ANA) – 25 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,2 %, odchytal 59:50
    Mackenzie Blackwood (SJS) – 40 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,9 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Radko Gudas (ANA) – 1+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:18
    Jan Rutta (SJS) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 19:45
    Tomáš Hertl (SJS) – 0+1, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 20:22
    Filip Zadina (SJS) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 14:44

    Tři hvězdy utkání
    1. Frank Vatrano (ANA) – 2+1
    2. Radko Gudas (ANA) – 1+0
    3. Mason McTavish (ANA) – 1+0 (05:00:45)
     
    Utkání přihlíželo 16 471 diváků.
     
    Hokejisté Anaheimu v domácí aréně potvrdili roli favorita, trápící se San Jose porazili přesvědčivě 4:1.

    Dvě třetiny se Žraloci drželi statečně, prohrávali o jediný gól. Kačeři definitivně zlomili odpor soupeře v úvodu závěrečné dvacetiminutovky, kdy během 51 vteřin skórovali Mason McTavish a s notnou dávkou štěstí se mezi střelce zapsal i český obránce Radko Gudas. Zbývající minuty si domácí pohlídali s přehledem, soupeře už k ničemu nepustili.

    Croninova družina díky vítězství poskočila v Západní konferenci na postupové šesté místo, San Jose zůstává s pěti body beznadějně poslední.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Po konci zápasu to vypadalo, jako kdyby si Sam Carrick a Givani Smith chtěli zopakovat bitku, nicméně rozhodčí je od sebe včas roztrhli a spokojili se s dvouminutovými tresty pro oba hokejisty.
     
    59:44
    Hosté podnikli ještě jeden poslední útok, při němž se ale Ryan Carpenter nechal vytlačit z ideálního postavení, nakonec vůbec nevystřelil.
     
    59:26
    Mezi kruhy si sjel Mikael Granlund a dostal pobídku od Zetterlunda, forhendový projektil namířil o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    58:53
    Nahození kousek za levým kruhem Blackwoodovi příliš starostí nenadělalo, pozorný brankář bezpečně schoval kus černé gumy ve výstroji.
     
    58:12
    Zmírnit porážku mohl Luke Kunin, ovšem v úniku neuspěl. Podobně jako Jones mířil k pravé tyčce a i John Gibson úřadoval připravenou vyrážečkou.
     
    57:45
    Z pravého kruhu se Max Jones prokličkoval až do předbrankového prostoru, odkud mířil k pravé tyči a Blackwood se zaskvěl vyrážečkou.
     
    57:23
    Pavel Mintjukov se rozhodl neriskovat a udělal ještě jeden oblouk do obranného pásma, odtud pak nahazoval a Adam Henrique šikovně protečoval do útočné třetiny.
     
    56:48
    Urho Vaakanainen v rychlostním souboji nedal Ryanu Carpenterovi žádnou šanci, pod tlakem potom zvládl posunout hru do středního pásma.
     
    56:17
    Se střelou zpoza levého kruhu neměl John Gibson vážnější problémy, na kotouč dobře viděl a včas proti němu vystrčil levý beton.
     
    55:55
    Žraloci po zisku kotouče podnikli rychlý protiútok, ovšem Gibsonovu svatyni neohrozili, protože Kevin Labanc způsobil ofsajd.
     
    55:26
    Příliš pozdě sáhl Brett Leason ke křižné nahrávce doleva, Maxi Jonesovi navíc přihrál za brusle a spoluhráč vzdal snahu být u puku dříve než Vlasic.
     
    54:58
    Frank Vatrano nadále živí naděje na hattrick. Před sebou měl posledního konkurenta, Calen Addison vytlačil Američana z palebné pozice.
     
    54:22
    Anaheim už nikam nespěchá. Urho Vaakanainen se mohl pokusit založit rychlý protiútok, místo toho odjel za bránu a zde počkal na prostřídání řad.
     
    53:52
    V situaci dvou proti dvěma se Mason McTavish zachoval sobecky a zkusil kličku na Kylea Burroughse, kterou zadák přečetl a hrací předmět získal do vlastního držení.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Vatrano (Ljubuškin, R. Strome), 19. Vatrano (Fowler, Silfverberg), 42. McTavish (Carlsson, Mintjukov), 43. Gudas (R. Strome, Vatrano) – 14. Kunin (Hertl, Eklund)


    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – LaCombe, Fowler (A), Ljubuškin, Mintjukov, Gudas, Vaakanainen – Terry (A), Carlsson, Killorn – R. Strome, McTavish, Vatrano – Silfverberg, Henrique (A), Max Jones – Leason, Carrick, Groulx.
    Trenér: Greg Cronin

    San Jose Sharks: Blackwood (Kähkönen) – Addison, Ferraro (A), Burroughs, M. Vlasic, Ochoťuk, Rutta, Knyžov – Zetterlund, Hertl (A), Eklund – Kunin, Granlund, Zadina – Labanc, Sturm, Hoffman – Carpenter, G. Smith.
    Trenér: David Quinn

    Rozhodčí: Luxmore, Hebert – Mills, Johnson

    Diváci: 16 471
    bahis siteleri