Edmonton – NY Islanders 4:1 (kon.) | Seattle – Colorado 1:5 (kon.)
konec
Seattle Kraken
1:5 (1:0, 0:2, 0:3)
Colorado Avalanche
Úterý 14.11.2023, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Kouč Colorada Jared Bednar zaznamenal jubilejní 300. vítězství v nejlepší soutěži světa
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 19 – 31 | Přesilová hra: 0/2 – 2/6 | Trestné minuty: 29 – 13

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Joey Daccord (SEA) – 26 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,9 %, odchytal 60:00
    Alexandar Georgijev (COL) – 18 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,7 %, odchytal 59:44

    Česká a slovenská stopa
    Tomáš Tatar (COL) – 0+2, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 12:17

    Tři hvězdy utkání
    1. Mikko Rantanen (COL) – 1+1
    2. Devon Toews (COL) – 0+2
    3. Alexandar Georgijev (COL) – 18 zákroků (07:04:50)
     
    Utkání přihlíželo 17 151 diváků.
     
    Hokejisté Colorada potvrdili roli mírného favorita, v aréně Seattlu vyhráli po velmi dobrém výkonu 5:1.

    První třetina vyšla lépe domácím, kteří získali jednobrankové vedení, ovšem od druhého dějství dominovali hosté, ti v něm dokonali obrat a ve třetí části přidali další tři trefy, když střeleckou listinu postupně doplnili Cale Makar, Jonathan Drouin a Valerij Ničuškin. Výsledek je pro Krakena možná až příliš krutý, nepředvedl vůbec špatný výkon, ale dostal tvrdou lekci z efektivity.

    Svěřenci trenéra Bednara dali zapomenout na domácí nezdar se St. Louis, v tabulce Západní konference zůstávají na pátém místě, nicméně Los Angeles se přiblížili na rozdíl jediného bodu. Seattle zůstává s třinácti body desátý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    I bez hokejky Will Borgen udržel kotouč před Milesem Woodem, pravou bruslí kopl touš za bránu k Adamu Larssonovi, ten už pochopitelně nikam nespěchá a čeká na závěrečnou sirénu.
     
    59:23
    Z levého křídla se Ross Colton natlačil až před bránu, v pádu ovšem nedokázal forhendem zamířit na dlouhou hokejku mezi tři tyče.
     
    58:40
    Nástřel o zadní mantinel kontroloval Alexandar Georgijev, kotouč zastavil vyrážečkou a za bránu posunul kotouč na připraveného Malinskiho.
     
    58:09
    Další úspěšný zákrok pro domácího brankáře, který si pohlídal zakončení od levého mantinelu na přední tyčku, opět úřadovala jeho lapačka.
     
    57:30
    Pokus o rychlý přechod do útoku nevyšel, Will Borgen přihrál mimo dosah Matthewa Benierse a rozhodčí odpískal zakázané uvolnění.
     
    57:17
    Joey Daccord dobře viděl na nahození od modré čáry a šestý inkasovaný gól nepřipustil, úspěšně zakročil lapačkou.
    56:43 Valerij NIČUŠKIN - 1:5
     
    56:43
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hosté přetavují přesilovku v gól a ještě vylepšují konečnou podobu svého vítězství. Ze středu nahazoval Makar a byl to VALERIJ NIČUŠKIN, kdo na hraně brankoviště sklepl hrací předmět mimo Daccordův dosah. Asistence: Cale Makar a Nathan MacKinnon.
     
    56:23
    Jenže malinké naděje Krakena zase rychle utnul Justin Schultz, jenž viditelně zvedl hokejku do obličeje Fredrika Olofssona, hosté tedy budou hrát přesilovku čtyři na tři.
     
    56:06
    O vyhození se snažícího Oleksiaka zastavil Jonathan Drouin hákováním, hrát se tedy bude čtyři na čtyři, takže Seattle ještě může pomýšlet na zdramatizování koncovky.
     
    55:52
    Zprava nahazoval touš do předbrankového prostoru Nathan MacKinnon, před Rantanenem odpálil puk do bezpečí Adam Larsson.
     
    55:13
    Cale Makar vymyslel parádní křižný pas do pravého kruhu na Valerije Ničuškina, fantasticky se k levé tyčce přesunul Daccord a zasáhl lapačkou.
     
    54:48
    Lavina nemusí ve čtyřminutové přesilovce nikam spěchat, neboť v blížícím se závěru disponuje komfortním tříbrankovým vedením.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. B. Tanev (Dunn, Wennberg) – 33. Rantanen (MacKinnon, Toews), 35. Colton (Tatar, Toews), 45. Makar (Tatar, C. Jones), 50. Drouin (MacKinnon, Rantanen), 57. Ničuškin (Makar, MacKinnon)


    Seattle Kraken: Daccord (Grubauer) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Dumoulin – Yamamoto, Beniers, Schwartz (A) – B. Tanev, Wennberg, McCann – Bjorkstrand, Gourde (A), Tolvanen – Winterton, Wright, Kartye.
    Trenér: Dave Hakstol

    Colorado Avalanche: Georgijev (Prosvetov) – Makar (A), Toews, Byram, J. Johnson, Malinski, C. Jones, MacDermid – Rantanen (A), MacKinnon (A), Ničuškin – Tatar, R. Johansen, Drouin – L. O'Connor, Colton, Wood – Kiviranta, F. Olofsson.
    Trenér: Jared Bednar

    Rozhodčí: Hebert, Markovic – Knorr, Marquis

    Diváci: 17 151
    bahis siteleri