Pelicans Lahti – Vítkovice 0:3 (kont.) | Třinec – Skellefteå 4:3 (kon.) | Ingolstadt – Växjö 1:4 (kon.)
Biel – Färjestad 3:5 (kon.) | Rapperswil – Mannheim 4:1 (kon.) | Innsbruck – Rauma 2:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:3 (2:0, 0:1, 2:2)
Skellefteå AIK
Úterý 14.11.2023, 18:00 • Werk arena, Třinec • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost. Zda se ještě z třinecké WERK ARENY v této sezóně přihlásíme z utkání Champions Hockey League, to uvidíme teprve po odvetě, která se hraje ve Švédsku za týden. V každém případě se přihlásíme z utkání Tipsport extraligy HC Oceláři Třinec – HC Verva Litvínov. To se v Třinci hraje už tuto neděli 19. listopadu 2023 od 15 hodin. Do té doby se mějte hezky! (20:26:43)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 15:26
    Střely mimo 8:20
    Zblokované střely 13:21
    Hity 10:4
    Vhazování 19:27
    Trestné minuty 8:6
     
    Třetí třetina začala systematickým náporem hostů ze Skelleftey, kteří se snažili zneutralizovat jednobrankové vedení domácího týmu. Jako blesk z čistého nebe přišla branka Daniela Kurovského, který prudkou střelou do horních pater branky navýšil vedení Ocelářů na dvoubrankové. Kurovský dorážel Čachovu střelu. Třinec ale vedl pouze něco přes minutu. Na začátku sedmé minuty dostal puk do sítě Måns Forsfjäll. Domácí si sice vybrali možnost trenérské výzvy, protože se jim nezdála předcházející situace, kdy Dzierkals skončil na Kacetlovi v brance, gól byl ale potvrzen.

    Domácí pak ubránili jednu přesilovku, ale v té druhé – za příliš mnoho hráčů na ledě – už inkasovali. Hned po devíti sekundách ji využil Dylan Sikura a dvoubrankové vedení Ocelářů bylo to tam. Domácí pak ještě museli ubránit zbytek oslabení, což se jim povedlo, ale minimálně dvě střely Maxe Lindholma byly pro Kacetla velmi složité. Slezané se z tohoto tlaku Skelleftey otřepali a čtyři minuty před koncem rozhodl Libor Hudáček, který z brankoviště poslal do sítě předchozí střelu Nestrašila. Sice ještě gól muselo posvětit video – hostům se nezdá přechod Ocelářů přes modrou čáru – ale nakonec Hudáčkův gól byl tím, který dal zápasu konečnou pečeť. Oceláři 4, Skellefteå 3 – český mistr si tak do Švédska poveze jednobrankový náskok.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Icing domácích ještě přestěhoval hru ke Kacetlovi.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 547 diváků.
     
    59:32
    Nestrašil nadvakrát dostal puk až do útočného pásma a oba týmy střídají.
     
    59:09
    Hosté drží puk za vlastní brankou. Rozjíždějí další útočnou akci.
     
    58:43
    Následně stejnému hráči skočil do střely Polášek a odrazil ji do ochranné sítě.
     
    58:37
    Salomonssonovo nahození sraženo do rohu, kde je Adámek.
     
    58:05
    Voženílek s Pánikem dostali puk do útočné třetiny. Uvidíme, zda uvidíme power play hostů? Zřejmě ne, každý gól může rozhodovat...
     
    57:03
    Vyhlášena poslední komerční přestávka zápasu.
     
    56:46
    Adámkovo nahození od modré clonil Lindvallovi Roman. Následně se po puku natahoval ještě Hrehorčák, ale nedostal se k zakončení ani přihrávce.
    56:06 Libor HUDÁČEK - 4:3
     
    56:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    Gól platí, předzkoumaním bylo zjištěno, že ofsajd brance nepředcházel. Autorem gólu je LIBOR HUDÁČEK. Asistence: Andrej Nestrašil, Adam Polášek. Stav utkání 4:3.
     
    56:06
    Polášek objel branku Lindvallovu s pukem na holi, nabil na levý kruh Nestrašilovi. Tomu střela asi úplně nesedla, ale kotouč zůstal v brankovišti na holi Libora Hudáčka. Ten měl před sebou prázdnou branku a nezaváhal. Hosté si vybírají trenérskou výzvu, tentokrát chtějí posoudit ofsajdovou situaci předcházející gólu.
     
    55:45
    Rychlá předávka puku mezi Hudáčkem a Daněm, ale Daňovo nedůrazné zakončení bekhendem nemohlo Lindvalla ohrozit.
     
    55:00
    Voženílek si předal puk ve vlastním pásmu s Jeřábkem a rýsovala se z toho nadějná protiakce. Domácí si ale nenahráli, a tak Lundberg rozehrává z vlastního pásma.
     
    54:27
    Růžička je na ledě. Polášek se snažil odzbrojit Lindberga a nakonec se mu to povedlo. Puk vyjel do středního pásma a rýsovala se akce Voženílek – Růžička, ale naneštěstí pro domácí z toho byl ofsajd.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 2. J. Jeřábek (P. Vrána), 14. Martin Růžička (M. Daňo, J. Jeřábek), 45. Kurovský (Čacho, Dravecký), 57. L. Hudáček (A. Nestrašil, Polášek) – 25. L. Lindström (Hugg), 47. M. Forsfjäll (Stenman, Dzierkals), 53. Sikura (L. Lindström, M. Lindholm)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, M. Adámek, J. Jeřábek, Nedomlel – Martin Růžička (A), Voženílek, Pánik – M. Daňo, L. Hudáček (TS), A. Nestrašil – Miloš Roman, P. Vrána (C), Hrehorčák – Kurovský, Čacho, Dravecký (A) – Sikora
    Trenér: Zdeněk Moták

    Skellefteå AIK: Lindvall (Rautio) – Pudas (C), M. Forsfjäll, Salomonsson, Lundberg, Sandin-Pellika, Nilsson, Granberg – Sandberg, P. Lindholm (A), M. Lindholm – Robertsson, Lindberg, Hugg (A) – Heikkinen, L. Lindström (TS), Sikura – Dzierkals, Z. Forsfjäll, Stenman – Vuollet
    Trenér: Robert Ohlsson

    Rozhodčí: Hronský, M. Christensen – J. Svoboda, Špůr

    Diváci: 3 547
    Úterý 21.11.2023
    Skellefteå - Třinec 5:2

    Branky a nahrávky: 14. Lindholm (Pudas, Sandberg), 31. Lindholm (Pudas, Sandberg), 40. Sikura (Johnson, Z. Forsfjäll), 52. Lindholm (Nilsson), 56. Salomonsson (Heikkinen) – 4. Jeřábek (Růžička, Daňo), 44. Pánik

    bahis siteleri