Pelicans Lahti – Vítkovice 0:3 (kont.) | Třinec – Skellefteå 4:3 (kon.) | Ingolstadt – Växjö 1:4 (kon.)
Biel – Färjestad 3:5 (kon.) | Rapperswil – Mannheim 4:1 (kon.) | Innsbruck – Rauma 2:2 (kon.)
konec
SC Rapperswil-Jona Lakers
4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
Adler Mannheim
Úterý 14.11.2023, 19:45 • St. Galler Kantonalbank Arena • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na bránu: 21 – 21. (22:47:53)
     
    Švýcarský Rapperswil si v domácí aréně proti vítězi základních skupiny vytvořil perfektní výchozí pozici, německý Mannheim porazil po výborném výkonu 4:1.

    Na první gól domácích ještě soupeř našel odpověď, přesto do kabin šel šťastnější domácí tým zásluhou Gian-Marca Wettera. Nezáživné druhé dějství můžeme přeskočit a vydal se do třetí dvacetiminutovky, v níž Hedlundova družina dominovala ve všech ohledech. Výsledkem byly dvě trefy do černého a už žádná další inkasovaná branka, svou druhou branku zaznamenal Jordan Schroeder a střelou listinu rozšířil ještě český útočník Martin Frk.

    Odveta je na programu příští úterý a Mannheim má co napravovat, stáhnout tříbrankové manko proti tak kvalitnímu soupeři jako je Rapperswil totiž nebude vůbec nic snadného.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Mannheim si nedal říct a soupeře pustil do ještě jednoho přečíslení. Nico Dünner křižnou nahrávkou našel v levém kruhu Sandra Forrera, jehož Brückmann vykryl pravým betonem.
     
    59:15
    Fanoušci v závěrečné minutě zápasu vestoje tleskají svým oblíbencům za dnešní výkon, který lze hodnotit jako opravdu skvělý, téměř bezchybný.
    58:21 Martin FRK - 4:1
     
    58:21
    Rapperswil právě vstřelil branku!
    Výchozí pozice do odvety bude pro Rapperswil opravdu výborná! Nepovedenou rozehrávku brankáře Brückmanna po mantinelu totiž zachytil Rask a před bránu přihrál MARTINU FRKOVI. Brankář se sice stihl vrátit, leč proti forhendovému projektilu do pravého víka byl bezmocný. Asistence: Victor Rask.
     
    58:08
    Tvrdá rána od pravého mantinelu v podání Daniela Fischbucha nikterak Melvina Nyffelera nepřekvapila, domácí gólman udržel puk ve výstroji.
     
    57:50
    Inaki Baragano, vědom si faktu, že nemusí nikam spěchat, před blížícím se Kühnhacklem odjel za vlastní bránu, odkud s klidem přihrál doprava volnému Albrechtovi.
     
    57:24
    Do početného houfu vypálil ostrou forhendovou ránu Fabian Maier a obětavě blokující Jyrki Jokipakka ji schytal do chráněných míst.
     
    56:44
    Nyffelera nicméně hokejisté v bílých dresech nezaměstnali, protože Korbinian Holzer nepovedeným nahozením trefil chrániče prvního soka.
     
    56:15
    Rapperswil je kompletní! Dominic Lammer se po návratu zapojuje do bránění, protože soupeř ještě stihl obsadit útočnou třetinu.
     
    55:49
    Tyler Gaudet nabral vysokou rychlost středem, jenže potom poslal na brusle přihrávku Ennisovi, čímž celou akci zpomalil, následná střela z úhlu byla hodně nepřesná.
     
    55:26
    Mannheim má obrovské problémy se získáním útočné třetiny. Neuspěl Tyler Ennis, jehož avizovanou kličku do středu vystihl David Aebischer.
     
    54:43
    Domácí každopádně pracují skvěle směrem dozadu i v oslabení, po pravém mantinelu odpálil touš přes všechny čáry Colin Gerber.
     
    54:10
    Oddechový čas pro tým Adler Mannheim.
     
    54:10
    Komplikace pro Rapperswil. V momentě, kdy švýcarský tým držel útočné pásmo, tak se zbytečného prohřešku sekání dopustil Dominic Lammer.
     
    53:49
    Domácí dominují hlavně rychlostně. Jeremy Wick se z levého křídla natlačil až před bránu, po forhendovém blafáku ovšem nezvládl přehodit Brückmannův levý beton.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Schroeder (Moy, Červenka), 18. Wetter (Frk, Rask), 45. Schroeder (Jensen, Capaul), 59. Frk (Rask) – 12. Vey (Mayer, Wolf)


    SC Rapperswil-Jona Lakers: Nyffeler (Meyer) – Aebischer, Gerber, Baragano, Maier, Vouardoux, Grossniklaus, Capaul – Wick, Dünner, Forrer – Moy, Albrecht, Červenka – Lammer, Schroeder, Jensen – Frk, Rask, Wetter – Zangger.
    Trenér: Stefan Hedlund

    Adler Mannheim: Brückmann (Tiefensee) – Holzer, Murray, Jokipakka, Reul, Pilu, Gildon, Mayer – Ennis, Gaudet, Kühnhackl – Fischbuch, Maximilian Eisenmenger, Hännikäinen – Plachta, Vey, Wolf – Proske, Magnus Eisenmenger, Thiel – Saffran.
    Trenér: Johan Lundskog

    Rozhodčí: Nikolić (AUT), Baca (POL) – Cattaneo (SUI), Duc (SUI)

    Diváci: 3 515
    bahis siteleri