Philadelphia – Columbus 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Vegas 3:0 (kon.) | Chicago – Buffalo 2:3 (kon.)
Anaheim – St. Louis 1:3 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
St. Louis Blues
Pondělí 20.11.2023, 02:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    St. Louis výhrou v Anaheimu přerušilo sérii dvou porážek v řadě
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 31 – 31 | Přesilová hra: 0/2 – 1/6 | Trestné minuty: 12 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    John Gibson (ANA) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3 %, odchytal 57:33
    Joel Hofer (STL) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8 %, odchytal 59:26

    Česká a slovenská stopa
    Radko Gudas (ANA) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 19:04
    Jakub Vrána (STL) – 0+0, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 9:43

    Tři hvězdy utkání
    1. Robert Thomas (STL) – 0+0
    2. Mason McTavish (ANA) – 1+0
    3. Joel Hofer (STL) – 30 zákroků (04:46:01)
     
    Utkání přihlíželo 15 243 diváků.
     
    Hokejisté St. Louis přerušili sérii dvou porážek v řadě, v aréně Anaheimu zvítězili po velmi dobře organizovaném výkonu 3:1.

    Bluesmani zadělali na úspěch hned v úvodní dvacetiminutovce, v níž si vybudovali dvoubrankový náskok, který ve druhé třetině udrželi a pozornost neztratili ani v poslední třetí části, jež nakonec skončila bez gólů. Anaheim bojoval statečně, avšak v blížícím se závěru si nedokázal vybudovat potřebný tlak proti pevné defenzivě konkurenta.

    Svěřenci trenéra Berubeho díky vítězství poskočili v Západní konferenci do postupového pásma na sedmé místo právě na úkor Anaheimu, který klesl na devátou příčku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    V závěrečných vteřinách ještě inkasoval dvě minuty za podrážení Adam Henrique, fauloval tímto způsobem na vyhození se připravujícího Bučněviče.
     
    59:14
    Puk do střední třetiny poslal Robert Thomas, jemuž se povedlo vystihnout nahrávku do mezikruží a středem potom nasměroval touš mimo dosah LaCombeho.
     
    58:39
    Pěkná a rychlá kombinace Ducks skončila v pravém kruhu u Ryana Stromea, jehož střelu zápěstím Torey Krug obětavě zblokoval do ochranné sítě.
     
    58:06
    Pátý gól St. Louis měl na holi Brandon Saad, jenž dostal přihrávku k levému mantinelu od Schenna, od útočné modré čáry ovšem cílové zařízení minul.
     
    57:47
    Oddechový čas pro tým Anaheim Ducks přichází poté, co přes celé hřiště zkusil trefit prázdnou bránu Oskar Sundqvist. Puk se postavil na hranu a projel o pár čísel vedle levé tyče.
     
    57:42
    Anaheim obsadil útočnou třetinu a John Gibson míří na střídačku! Leo Carlsson vypálil zleva na zadní tyč, Joel Hofer zasahoval levým betonem.
     
    57:11
    Velkou šikovnost ukázal Brayden Schenn, když se trefil do puku padajícího z velké výšky, nasměroval ho však těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    56:37
    Druhou trefu v utkání zkusil zaznamenat Alexej Toropčenko, který tělem přetlačil osobního strážce, forhendovou střelu z levého kruhu na zadní tyč následně Gibson schoval do lapačky.
     
    56:14
    Pro domácí celek získal útočné pásmo Max Jones, jenže hned vzápětí o něj přišel Troy Terry, když nepropasíroval zpětnou nahrávku přes Nicka Leddyho.
     
    55:39
    John Gibson správně očekával střelu zpoza levého kruhu, Toreymu Krugovi zmenšil střelecký úhel a tvrdou ránu schytal do výstroje.
     
    55:29
    Definitivní razítko na vítězství Blues mohl dát Jordan Kyrou, ten se zleva procpal až před Gibsona, ovšem dobře mířenou střelu k levé tyči brankář schoval do lapačky.
     
    54:57
    St. Louis si může odškrtnout další ubráněný útok v cestě za vítězstvím. Marco Scandella na jedničku vystál Bretta Leasona a čistě mu touš vypíchl z pod bruslí.
     
    54:24
    Útočné pásmo pro Anaheim získal Leo Carlsson, který posléze nabíjel na modrou Camu Fowlerovi, tvrdá dělovka narazila pouze na zadní mantinel.
     
    53:55
    Zpoza brány Jakub Vrána nahrával mezi kruhy, kde se pohyboval Nikita Alexandrov, ten však nedokázal přetlačit Alexe Killorna.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 29. McTavish (Killorn, Max Jones) – 10. Neighbours (Sundqvist), 17. Bučněvič (Kyrou, Perunovich), 26. Toropčenko (Faulk, Hayes)


    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – LaCombe, Fowler (A), Ljubuškin, Mintjukov, Gudas, Vaakanainen – R. Strome, Carlsson, Vatrano – Max Jones, McTavish, Killorn – Terry, Henrique (A), Silfverberg (A) – Leason, Carrick, Groulx.
    Trenér: Greg Cronin

    St. Louis Blues: Hofer (Binnington) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Krug, Perunovich, Scandella – Kyrou, Thomas (A), Bučněvič – Vrána, B. Schenn (C), Saad – Kapanen, Hayes, Toropčenko – Neighbours, Sundqvist, Alexandrov.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Schlenker, Rooney – Gawryletz, Hughes

    Diváci: 15 243
    bahis siteleri