Carolina – Columbus 3:2 (kon.) | Nashville – Winnipeg 3:2 (kon.) | Edmonton – Anaheim 8:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
8:2 (4:2, 2:0, 2:0)
Anaheim Ducks
Pondělí 27.11.2023, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Olejáři rozstříleli Kačery vysokým rozdílem
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 26 – 23 | Přesilová hra: 2/6 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Stuart Skinner (EDM) – 21 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,3 %, odchytal 58:39
    Lukáš Dostál (ANA) – 10 zákroků, 6 OG, úspěšnost 62,5 %, odchytal 27:20
    John Gibson (ANA) – 8 zákroků, 2 OG, úspěšnost 80,0 %, odchytal 32:40

    Česká a slovenská stopa
    Lukáš Dostál (ANA) – 10 zákroků, 6 OG, úspěšnost 62,5 %, odchytal 27:20
    Radko Gudas (ANA) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 13:02

    Tři hvězdy utkání
    1. Connor McDavid (EDM) – 1+4
    2. Zach Hyman (EDM) – 2+1
    3. Darnell Nurse (EDM) – 0+3 (05:49:45)
     
    Utkání přihlíželo 17 781 diváků.
     
    Edmonton v domácí aréně potvrdil roli velkého favorita, v gólově bohatém utkání Kačery rozstřílel vysoko 8:2.

    Nejvíce branek přinesla hned úvodní dvacetiminutovka, v níž padlo šest gólů, domácí dvakrát dotáhli těsnou ztrátu a do šaten nakonec odcházeli s dvoubrankovým vedením v zádech. Od druhé třetiny stříleli do černého už jenom domácí, přidali další čtyři zásahy, přičemž největší pozornost na sebe strhl fenomenální Connor McDavid, který k jednomu gólu přidal čtyři asistence. Co nejrychleji naopak bude chtít na utkání zapomenout český gólman Lukáš Dostál, jenž střídal ve druhé třetině po šestém inkasovaném gólu.

    Svěřenci trenéra Knoblaucha zvítězili podruhé v řadě a v tabulce Západní konference se posunuli na třinácté místo před Minnesotu a o tři body za dnešního soupeře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Hokejisté v bílých dresech ještě obsadili útočné pásmo, nicméně už nemají žádnou snahu útočit, společně se soupeřem čekají na závěrečnou sirénu.
     
    59:21
    Zach Hyman vyhodil takovým způsobem, aby nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Cam Fowler následně udržel na zádech dotírajícího soupeře.
     
    58:54
    Jako další založil útok Jakob Silfverberg po levém mantinelu, nicméně jeho cesta skončila ještě před útočnou modrou z důvodu pěkného vypíchnutí puku, o to se postaral Derek Ryan.
     
    58:25
    Středem ledové plochy se pokusil do příležitosti prokousat Adam Henrique, neuspěl ovšem přes pozičně dobře pracujícího Ekholma.
     
    57:55
    Není překvapením, že ani jeden z týmů už nikam nespěchá. Cody Ceci dlouho otálel s rozehrávkou zpoza brány, nakonec přes Killorna oslovil Desharnaise.
     
    57:22
    S vypětím všech sil Urho Vaakanainen ještě udržel útočné pásmo, ale jenom na pár vteřin, protože nepřesně přihrával přímo na hůl protihráče Boucharda.
     
    56:53
    Zakázané uvolnění domácího celku. James Hamblin vyvinul tlak na Ilju Ljubuškina, avšak tělo před soupeře nenatlačil.
    55:50 Mattias EKHOLM - 8:2
     
    55:50
    6/5
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Početní převahu dokázala využít i druhá přesilovková lajna! Nurse zadovkou od modré čáry vybídl za pravým kruhem k ráně MATTIASE EKHOLMA, dělovka z první prosvištěla Gibsonovi mezi pravou rukou a tělem. Asistence: Darnell Nurse a Evander Kane.
    Ekholm M., Nurse D., Kane E., Foegele W., McLeod R., Skinner S.
    Fowler C., McGinn B., Gibson J., Carrick S., Ljubuškin I.
     
    55:28
    Za bránou soupeře se proti pravidlům provinil Alex Killorn, bruslí podrazil rozehrávajícího Nurse a skoro se zdálo, že forvard soka atakoval tímto způsobem úmyslně.
     
    54:40
    Sám proti třem si věřil Connor McDavid a k úspěchu moc nechybělo, domácího kapitána zastavil až poslední Cam Fowler.
     
    54:16
    Směrem dozadu na jedničku zapracoval Adam Erne, zachytil pohyb Troye Terryho a kličku protihráče mezi kruhy zdárně vypíchl.
     
    53:42
    Již při hře pět na pět se ke střele z pravého kruhu dostal Mattias Janmark, po bloku dostal švédský forvard možnost dorážky a jen těsně minul volný prostor u levé tyče.
     
    53:17
    Ideální příležitost ke střele prováhal v levém kruhu Connor Brown, protihráče následně čistým způsobem zpacifikoval Urho Vaakanainen.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Kane (C. Brown, Draisaitl), 10. McDavid (Hyman, Nurse), 13. Nugent-Hopkins (Nurse, McDavid), 18. Hyman (McDavid, Desharnais), 26. Hamblin (Erne, Desharnais), 28. Hyman (McDavid), 48. Draisaitl (McDavid, Bouchard), 56. Ekholm (Nurse, Kane) – 4. Max Jones (Leason, Vaakanainen), 7. Max Jones (Silfverberg, Mintjukov)


    Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins – C. Brown, Draisaitl (A), Kane – Ryan, R. McLeod, Foegele – Erne, Hamblin, Janmark.
    Trenér: Kris Knoblauch

    Anaheim Ducks: Dostál (28. Gibson) – Fowler (A), LaCombe, Mintjukov, Ljubuškin, Vaakanainen, Gudas – Killorn, Leason, Terry – Vatrano, McTavish, R. Strome – Max Jones, Henrique (A), Silfverberg (A) – Groulx, Carrick, McGinn.
    Trenér: Greg Cronin

    Rozhodčí: Schlenker, Chmielewski – B. Gawryletz, Kelly

    Diváci: 17 781
    bahis siteleri