Columbus – Boston 5:2 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 1:5 (kon.) | Ottawa – Florida 0:5 (kon.)
Colorado – Tampa 4:1 (kon.) | Calgary – Vegas 2:1 (po pr.) | San Jose – Washington 2:1 (kon.)
konec
San Jose Sharks
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Washington Capitals
Úterý 28.11.2023, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Žraloci vyhráli podruhé v řadě, v domácí aréně udolali Washington
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 23 – 34 | Přesilová hra: 1/3 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Mackenzie Blackwood (SJS) – 33 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1 %, odchytal 00:00
    Darcy Kuemper (WSH) – 21 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,3 %, odchytal 58:16

    Česká a slovenská stopa
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+1, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 15:08

    Tři hvězdy utkání
    1. Luke Kunin (SJS) – 1+0
    2. Fabian Zetterlund (SJS) – 1+0
    3. Mackenzie Blackwood (SJS) – 33 zákroků (07:21:18)
     
    Utkání přihlíželo 10 759 diváků.
     
    San Jose v domácí aréně zaskočilo favorizovaný Washington, Žraloci udolali mužstvo z hlavního města těsným vítězstvím 2:1.

    První třetina přinesla jeden gól, kterým poslal Žraloky do vedení Fabian Zetterlund, v prostřední části se povedlo vyrovnat šťastnou trefou Jevgeniji Kuzněcovovi. Rozhodující moment zápasu přišel v 53. minutě, kdy se po pasu Baileyho prosadil v přesilovce Luke Kunin tvrdou střelou k pravé tyči. Hosté už nenašli síly na odpověď, nepomohla jim ani více jak minutu trvající hra bez brankáře.

    Svěřenci trenéra Quinna vyhráli podruhé v řadě a v tabulce dotáhli Chicago, nicméně v tabulce Západní konferenci zůstávají poslední. Washington figuruje na deváté příčce o bod za postupovým pásmem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    San Jose je blízko! Domácí gólman Blackwood měl teď velké štěstí, protože na střelu Ovečkina neviděl, ale ta proletěla vedle brány, následně odkrytou svatyni minul Mikael Granlund. Píská se ještě jeden icing.
     
    59:06
    Do skrumáže poslal ránu zápěstím Dylan Strome. Mackenzie Blackwood puk chytil a nepustil, Alexandr Ovečkin čekal na vypadnuvší puk bez úspěchu.
     
    58:51
    Oddechový čas pro tým Washington Capitals.
     
    58:51
    Darcy Kuemper opustil bránu, přestože spoluhráči neměli plnou kontrolu v útočném pásmu. U obranné modré čáry následně získal puk Anthony Duclair, ale prázdnou bránu minul, píská se zakázané uvolnění.
     
    58:38
    Neuspěl ani Jevgenij Kuzněcov, který sice měl dobrou rychlost, ale z rovnováhy ho vyvedl Matt Benning a ruský útočník nechal puk za sebou.
     
    57:55
    Hostujícímu celku se nedaří obsadit útočnou třetinu. Po levém křídle podnikl neúspěšný výpad Alexandr Ovečkin, zastavil jej Ty Emberson.
     
    57:32
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Hendrix Lapierre vůbec dobře, prováhal ideální moment k nahrávce a Milanovi nahrál za brusle.
     
    56:47
    Protiútok vedl po pravém mantinelu Fabian Zetterlund, ale když zjistil, že se mu nedostalo podpory od spoluhráčů, tak jenom nahodil za bránu a odjel střídat.
     
    56:29
    V útočné třetině kotouč neudržel Rasmus Sandin, odvážnou kličkou do středu neuspěl proti dobře forčekujícímu Kuninovi.
     
    55:55
    Žraloci vystartovali do přečíslení dvou na jednoho. Mikael Granlund hledal svým pasem Fabiana Zetterlunda, ten nezvládl zpracování.
     
    55:29
    Do ofenzivy se vydal Nick Jensen, jenž z pravého kruhu vyzkoušel bekhendovou kličku do středu, puk mu ale odjel z čepele hole.
     
    54:55
    Vysokou rychlost nabral středem ledové plochy Luke Kunin, jeden na jednoho však uspěl dobře pozičně couvající zadák Joel Edmundson.
     
    54:14
    Mike Hoffman bojoval o puk za bránou soupeře, jeden na jednoho proti Protasovi však neuspěl, naslepo nahrával protihráči Carlsonovi.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Zetterlund (Ochoťuk, Granlund), 53. Kunin (Bailey, Emberson) – 37. Kuzněcov (T. van Riemsdyk, Fehérváry)


    San Jose Sharks: Blackwood (Kähkönen) – Emberson, Ferraro (A), Benning, Addison, Burroughs, Ochoťuk – Hoffman, Kunin, Eklund – Zetterlund, Granlund, Duclair – Bailey, Sturm, MacDonald – Labanc, Carpenter, G. Smith.
    Trenér: David Quinn

    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson (A), Fehérváry, Jensen, Sandin, T. van Riemsdyk, Edmundson – Wilson (A), Kuzněcov, Ovečkin (C) – M. Phillips, D. Strome, McMichael – Protas, Lapierre, Milano – Mantha, Dowd, Malenstyn.
    Trenér: Spencer Carbery

    Rozhodčí: Hebert, Syvret – T. Gawryletz, O'Quinn

    Diváci: 10 759
    bahis siteleri