Skellefteå – Färjestad 3:4 (kon.) | Ženeva – Växjö 4:1 (kon.) | Rapperswil – Vítkovice cz 2:1 (kon.)
konec
Skellefteå AIK
3:4 (1:1, 0:2, 2:1)
Färjestad Karlstad
Úterý 05.12.2023, 19:00 • Skellefteå Kraft Arena • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Souboj dvou švédských týmů v rámci čtvrtfinále Ligy mistrů nabídl pěkný hokej, přičemž lepší výchozí pozici do odvety bude mít Färjestad, jenž zvítězil na ledě Skelleftey těsně o gól 4:3.

    Po vyrovnané první třetině si hosté vybudovali v prostředním dějství dvoubrankový náskok. V 51. minutě upravil už na 4:1 Liam Öhgren, ovšem domácí nesložili zbraně a zásluhou tref Linuse Lindströma a Axela Sandina-Pelliky snížili na rozdíl jediného gólu. Vyrovnání už se Skellefteå nedočkala, každopádně postarala se alespoň o to, že odveta nebude jen nucenou formalitou, ale můžeme se těšit na dramatickou podívanou.

    Odvetné utkání se odehraje příští úterý, úvodní buly rozhodčí vhodí na stadionu Färjestadu v 19 hodin. (21:25:21)
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Hosté podnikli ještě jeden útok. Liam Öhgren od pravého mantinelu viděl středem bráně najíždějícího Linuse Johanssona, pas na jeho osobu však přečetl Jonathan Pudas.
     
    59:04
    Do útočné třetiny si to namířil David Tomášek, jenže se zamotal do kliček a sám sebe vystavil do postavení mimo hru.
     
    58:47
    Za bránou Lagacého se strhla velká bitva o puk, z níž nakonec vyšel jako vítěz bránící Carl Dahlström a kotouč usměrnil do středního pásma.
     
    58:24
    Zdvojený Linus Lindström bojoval statečně, ale puk na hokejce neudržel, tělem jej odzbrojil pozičně dobře pracující Jonathan Andersson.
     
    57:58
    Přes osobního strážce Arvid Lundberg vymyslel od levého mantinelu křižný pas do kruhu, odtud Oscar Lindberg vypálil příliš vysoko.
     
    57:20
    Dokonce se dvěma forčekujícími protihráči si musel poradit Eias Salomonsson a poradil si na jedničku, když cíleným obloučkem našel volného spoluhráče Rickarda Hugga.
     
    56:57
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost David Tomášek. Jel sám proti třem, proto nekličkoval a vypálil příklepem, o bránícího Oskara Nilssona poslal touš do ochranné sítě.
     
    56:30
    Hostující brankář Maxime Lagacé musel řešit složitost v podobě křižné střely Heikkinena z pravého kruhu, zasáhl vyrážečkou.
     
    55:55
    Axel Sandin-Pellika chtěl ke gólu přidat i primární asistenci, dobře myšlenou přihrávku přes dvojici obránců v posledním okamžiku zachytil Göransson.
     
    55:29
    Útočit nezapomněli ani hosté. Oblouček za obranu dostával David Tomášek, českého útočníka v tomto případě zradilo zpracování.
     
    54:57
    Z levého křídla se Andreas Johnson stáhl až před bránu, leč zakončení mu vůbec nevyšlo, bekhendem zvedl touš příliš vysoko.
     
    54:26
    Psychicky nahoře jsou samozřejmě domácí, ti se hned zase vydali dopředu a Oscar Lindberg neuspěl jeden na jednoho proti Magnusovi Nygrenovi.
     
    54:00
    Nicméně branka platí! Domácí tým skutečně stahuje manko na jediný gól a ve zbytku střetnutí stále je o co hrát, výchozí pozice by nakonec pro Skellefteu nemusela být vůbec špatná.
     
    54:00
    Není překvapením, že hostující trenér opět zkouší coach challenge, tentokráte pro bránění brankáři při zákroku a troufnu si říct, že tato výzva je ze všech tří nejblíže k úspěchu.
    54:00 Axel SANDIN-PELLIKA - 3:4
     
    54:00
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Skellefteå je na kontakt! Pokusy Hugga i Lindberga výbornými zákroky pokryl Lagacé, načež ho atakoval Hugg, brankář ztratil stabilitu a s pukem hrající AXEL SANDIN-PELLIKA jej s přehledem napálil pod břevno. Asistence: Rickard Hugg.
     
    53:21
    Do pravého kruhu najel Linus Lindström a dostal nahrávku přesně do hokejky, ostrý forhendový projektil z první minul zadní tyčku.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 12. Z. Forsfjäll (Salomonsson, Stenman), 52. Lindström (M. Lindholm, O. Nilsson), 54. Sandin-Pellika (Hugg) – 7. Ejdsell (TS), 35. Ejdsell, 39. Kellman (Bergkvist, Nygren), 51. Öhgren (Kellman, Tomášek)


    Skellefteå AIK: Söderström (Rautio) – Pudas, M. Forsfjäll, Salomonsson, Lundberg, Sandin-Pellika, O. Nilsson, Granberg, Vesterlund – Sandberg, Lindström, M. Lindholm – Heikkinen, Lindberg, Hugg – Sikura, P. Lindholm, Johnsson – Robertsson, Z. Forsfjäll, Stenman.
    Trenér: Robert Ohlsson

    Färjestad Karlstad: Lagacé (Holm) – Nyström, Dahlström, Nygren, Andersson, Tornberg, Göransson, Bergkvist – Ejdsell, Kellman, M. Nilsson – Lindqvist, Johansson, Öhgren – Forsell, Tomášek, Nygaard – Lawner, Westfält, Lundh.
    Trenér: Tomas Mitell

    Rozhodčí: Björk, Holm – Lundgren, Yletyinen (SWE)
    Úterý 12.12.2023
    Färjestad - Skellefteå 1:4

    Branky a nahrávky: 12. L. Johansson (Kellman, M. Nilsson) – 5. Sikura (P. Lindholm, Johnson), 51. Stenman (Dzierkals), 55. O. Nilsson, 59. O. Nilsson

    bahis siteleri