Edmonton – New Jersey 4:1 (kon.) | Chicago – Washington 2:4 (kon.) | Montreal – Nashville 1:2 (kon.)
NY Rangers – Los Angeles 4:1 (kon.) | Anaheim – Winnipeg 2:4 (kon.) | Seattle – Minnesota 0:3 (kon.)
Vegas – San Jose 5:4 (2:0 po s.n.)
konec
Chicago Blackhawks
2:4 (0:0, 1:3, 1:1)
Washington Capitals
Pondělí 11.12.2023, 01:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:07:56)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 34 – 27 | Přesilová hra: 0/6 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 32

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Arvid Söderblom (CHI) – 23 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,2 %, odchytal 58:32
    Darcy Kuemper (WSH) – 32 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,1 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 17:08

    Tři hvězdy utkání
    1. Nic Dowd (WSH) 2+0
    2. Dylan Strome (WSH) 1+0
    3. Anthony Mantha (WSH) 1+0
     
    Washington tato výhra posunula před Tampu a New York Islanders na sedmé místo Východní konference. Chicago je na Západě druhé od konce s tím, že ho za pár hodin může přeskočit San Jose.
     
    V United Center se dnes lámal chleba ve druhé třetině. Inkasovaný gól z hokejky Kurasheva vyburcoval hosty ke zlepšenému výkonu a Caps třemi góly v rozmezí sedmi minut připravili Chicago o šanci na třetí výhru v řadě. Washingtonu výtečně zahrál čtvrtý útok ve složení Malenstyn, Dowd a Aube-Kubel. Právě Nic Dowd svým druhým gólem vedení Capitals navýšil a Connor Murphy díky exkluzivní nahrávce Bedarda už jenom mírnil porážku gólem na konečných 2:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    K poslednímu útoku zavelel Beauvillier. Kuemperovi střela z osy vypadla z hrudníku, ale Raddysh se díky duchapřítomnému Fehérvárymu k dorážce nedostal.
     
    59:26
    Bedard nedal kontaktní gól svou charakteristickou střelou zápěstím ani nahozením ze záporného úhlu. Kuemper si dal dobrý pozor, aby si puk nesrazil do vlastní branky.
     
    59:05
    Carlson se přes téměř celé hřiště do opuštěné klece netrefil. Vzhledem k oslabení Capitals si takový pokus mohl dovolit, icing se nepíská.
     
    58:46
    Domácí v plném počtu.
     
    58:45
    Raddyshův tvrdý příklep Kuemper u levé tyčky krotil trochu složitěji, ale ve finále se popasoval i s důrazem dorážejícího Tylera Johnsona.
     
    58:36
    Tyler Johnson se dobře zorientoval v mele po vhazování. Zblízka vypálený puk však skončil v lapačce Darcyho Kuempera.
     
    58:32
    Kuemper raději přerušil hru, když k němu doletělo Beauvillierovo nahození ze středního pásma. Před vhazováním odešel Söderblom na střídačku a Chicago bude hrát čtrnáct sekund v pěti proti čtyřem.
    58:18 Connor MURPHY - 2:4
     
    58:18
    5/5
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Connor Bedard se na úkor Protase protáhl do levého křídla a prvotřídní bekhendovou přihrávkou posadli puk na čepel CONNORA MURPHYHO. Domácí obránce z jedničky zavěsil do protipohybu Kuempera a prvním gólem v sezoně snížil na rozdíl dvou branek. Asistence: Connor Bedard, Philipp Kurashev.
    Murphy C., Kurashev P., Söderblom A., Crevier L., Bedard C.
    Jensen N., Protas A., Kuemper D., Sandin R., Kuzněcov J.
     
    57:50
    McMichael byl ve slotu úplně osamocen. Sandinovu přihrávku zleva si ale trestuhodně nezpracoval a sám se připravil o vyloženou příležitost.
     
    57:05
    Z potyčky vedle Kuemperovy branky vyšel nejhůře Tom Wilson. Za své chování si vysloužil dva menší tresty a ještě jeden osobní trest, který nakonec dostal i Oshie. Bude se hrát čtyři proti čtyřem.
     
    57:05
    Carlson ztečoval Dickinsonův nástřel do volného prostoru před brankovištěm. Vysunutý Murphy si tam přehodil puk na forhend, ale za levou nohu Kuempera puk nezasunul.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 27. Kurashev (S. Jones, Bedard), 59. Murphy (Bedard, Kurashev) – 29. Mantha (McMichael), 34. D. Strome (Edmundson, Ovečkin), 36. Dowd (Malenstyn, Jensen), 56. Dowd (Aube-Kubel, Malenstyn)


    Chicago Blackhawks: Söderblom (Mrázek) – S. Jones (A), I. Phillips, Zajcev, Murphy (A), A. Vlasic, Crevier – Kurashev, Bedard, Beauvillier – T. Raddysh, Guttman, T. Johnson – Joe. Anderson, Dickinson, N. Foligno (A) – Re. Johnson, Entwistle, Reichel.
    Trenér: Luke Richardson

    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson (A), Fehérváry, Jensen, Edmundson, T. van Riemsdyk, Sandin – Wilson, D. Strome, Ovečkin (C) – Mantha, McMichael, Protas – Oshie (A), Kuzněcov, Milano – Aube-Kubel, Dowd, Malenstyn.
    Trenér: Spencer Carbery

    Rozhodčí: MacDougall, Kozari – Tobias, Kelly

    Diváci: 18 258
    bahis siteleri