Slovensko – Švýcarsko 3:0 (kon.) | Finsko – Německo 3:4 (kon.) | Norsko – Česko cz 1:8 (kon.)
Lotyšsko – Kanada 0:10 (kon.)
konec
Slovensko
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Švýcarsko
Středa 27.12.2023, 12:00 • Frölundaborg, Švédsko • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Partner:
     
    Zatímco zní slovenská hymna na počet vítězů, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek hokejového odpoledne, v němž nastoupí také česká juniorská reprezentace. (14:26:56)
     
    Slovensko dlouhou dobu vedlo o jedinou trefu, ovšem v závěru zápasu rozhodlo do prázdné brány. Domácí celek byl po větší dobu horším týmem, ale výborně chytající Adam Gajan přiváděl soupeře k zoufalosti. Švýcarsko nenašlo recept, špatně vstoupilo do turnaje.

    Střely na branku: 20:36.

    Hráči zápasu: Adam Gajan (Slovensko) – Alessio Beglieri (Švýcarsko).
     
    Konec zápasu.
    59:16 Servác PETROVSKÝ - 3:0
     
    59:16
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Na útočné modré čáře chyboval Rodwin Dionicio, kterého se snažil ještě zajistit Grégory Weber. Ovšem SERVÁCI PETROVSKÉMU se puk vrátil na hokejku a poté už neměl problém trefit prázdnou bránu. Bez asistence.
     
    59:07
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Filip Mešár.
    58:19 Peter REPČÍK - 2:0
     
    58:19
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    O vítězi je definitivně rozhodnuto! Filip Mešár vybojoval puk u mantinelu, vyhodil ho přesně tak, jak slovenský výběr potřeboval. PETER REPČÍK pak černou gumu dovezl až do branky. Asistence: Filip Mešár a Maxim Štrbák.
     
    57:58
    Alessio Beglieri zůstává na střídačce, a tak je v útočném pásmu hned šest švýcarský hráčů! Povede se Slovensku udržet těsné vedení?
     
    57:58
    Hostující celek je sice v útočném pásmu, ale o kotouč se dlouhou dobu bojovalo u hrazení. Slovensko poté vyhodilo na zakázané uvolnění, navíc si Švýcarsko ještě bere oddechový čas.
     
    57:00
    Filip Mešár zachytil puk, která o mantinel vyhodil do středního pásma. Zpátky před branku Slovenska se dral aktivní Miles Müller.
     
    56:44
    Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Leo Braillard, jehož pokus vyrazil Adam Gajan do brusle spoluhráče. Ovšem slovenský brankář si celou situaci pohlídal a domácí celek je blízko druhému vítězství. I když Švýcarsku chybí jediná trefa a času je stále dostatek.
     
    55:45
    Jamiro Reber přihrál do druhé vlny, kde se nacházel zcela osamocený Gaël Christe. Jeho zakončení mířilo kousek vedle pravé tyče a Slovensko poté vyhodilo na icing.
     
    54:39
    Na modré čáře chyboval Maxim Štrbák, který se skvěle vrátil a obtěžoval unikajícího soupeře. Rico Gredig se sám řítil na slovenského brankáře, jenž ani nemusel zasahovat.
     
    53:38
    Před švýcarskou brankou bylo pořádně horko! Servác Petrovský přihrál před branku, kde se nacházel Peter Repčík, jehož dorážky puk za brankovou čáru neposlaly. Alessio Beglieri musel řešit i další nepříjemnosti, avšak obstál.
     
    53:11
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Mattheo Reinhard – 2 min., podrážení.
     
    52:26
    Slovenský výběr se soustředí na obranu, jeden z útočníků je vždy mezi obránci. To ale nyní nemuselo stačit, jelikož Miles Müller se natlačil před branku, kde byl znovu připravený brankář.
     
    51:39
    Zpoza branky mezi kruhy přihrával Filip Mešár, který trefil soupeřovu brusli. Slovensko se drží v útočném pásmu, kde je puk zašlápnutý u mantinelu.
     
    51:02
    Leo Braillard si obhodil dvojici soupeřů, ovšem puk mu utekl z dosahu. Švýcarsko tak dál marně čeká na první trefu v turnaji.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 9. Honzek (Repčík), 59. Repčík (Mešár, Štrbák), 60. Petrovský


    Slovensko: Gajan (Urban) – Nátny, Štrbák, Žabka, Kmec, Pišoja, Radivojevič, Moško – Sýkora (C), Petrovský, Mešár (A) – Mišiak, Dvorský, Čiernik – Honzek (A), Repčík, Pekarčík – Žlnka, Dej, Suchý.
    Trenér: Ivan Feneš

    Švýcarsko: Beglieri (Grüter) – Terraneo, Dionicio, Muggli, Füllemann, Ustinkov, Bünzli, Christe – Müller (A), Taibel (C), Schild (A) – Rod, Reinhard, G. Weber – Braillard, E. Meier, Reber – S. Meier, Gredig, Jenni.
    Trenér: Marcel Jenni

    Rozhodčí: Eriksson (SWE), Hinterdobler (GER) – Heffner (GER), Rieckner (AUT)

    Diváci: 986
    bahis siteleri