Finsko – Česko 1:6 (kon.)
konec
Finsko
1:6 (1:2, 0:2, 0:2)
Česko
Středa 27.12.2023, 17:30 • Vierumäki, Finsko • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Čeští mladíci zvládli úvodní utkání turnaje pěti zemí na jedničku. Domácí Finsko smetli 6:1 a navázali na nedávný World Hockey Challenge, kde Suomi přehráli 2:0.

    Svěřenci Pavla Patery dnes excelovali v přesilovkách, povedlo se jim využít hned tři ze čtyř. Napodobit to budou chtít i zítra, kdy vyzvou od 14:00 výběr Slovenska. (19:44:09)
     
    Konec zápasu.
    59:40 Tomáš POLETÍN - 1:6
     
    59:40
    Česko právě vstřelilo branku! Tohle je k Finům možná až moc kruté. Matěj Pekař nabral rychlost a protáhl se před Kerkolu. Brankář Suomi jeho nájezd pouze vyrazil na TOMÁŠE POLETÍNA, který se prosadil podruhé v utkání. Asistence: Matěj Pekař, Vojtěch Čihař.
     
    58:59
    Tahle přihrávka měla oči! Fantastický pas přes celé hřiště vyslal Pšenička na svého spoluhráče, jenž rozjel přečíslení dva na jednoho. Šestou trefu českého týmu mohl přidat Čihař, Kerkola ho ale skvěle vychytal.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a i celého utkání.
    57:55 Petr VĚCHET - 1:5
     
    57:55
    Česko právě vstřelilo branku! Famózní vstup české sedmnáctky do turnaje. O pátou trefu v zápase se postaral PETR VĚCHET, jenž dokonale vymetl horní růžek finské svatyně. Asistence: David Holub, Adrien Bartovič.
     
    57:29
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Baggström – 2 min., podrážení.
     
    56:30
    Ze skrumáže v rohu kluziště vyšli vítězně čeští hokejisté. Následovala přihrávka na modrou čáru, odkud Cichoň orazítkoval tyč!
     
    54:56
    Finové zazmatkovali v obraně. Kotouče se zmocnil Dyk a snažil se z bekhendu překonat Kerkolu, puk se mu ale nepodařilo dostatečně zvednout.
     
    54:12
    Pšeničkovo nahození končí v náruči finského gólmana. Českého beka zároveň nepříjemně srazil Baggström, nicméně o nedovolený zákrok se nejednalo.
     
    53:48
    Nenápadná Mikelova střela pořádně vystrašila Kerkolu. Ten kotouč vyrazil nejspíše pravým ramenem.
     
    53:18
    Utkání se spíše dohrává. Vidíme spoustu chyb na obou stranách, ani jednomu z týmů se nedaří nějak konstruktivněji rozehrát.
     
    52:24
    Kotouč končí na české střídačce, následuje vhazování ve středním pásmu.
     
    50:53
    Hezká individuální akce Bartoviče, jenž se prohnal až k levému kruhu a vypálil. Kerkola zasahovat nemusel.
     
    49:49
    Poletín zkusil překvapit finského gólmana střelou mezi betony. Kerkola byl pozorný a kotouč bez větších problémů vyrazil.
     
    49:19
    Hosté v plném počtu.
     
    48:08
    Český gólman nahození Boeliuse od modré čáry pouze vyrazil před sebe. Jeden z Finů se vzápětí probojoval k dorážce, ale ani s tou na Štěbetáka nevyzrál.

    Michal Hladký

    Branky a nahrávky: 19. Vanninen (Joki, Boelius) – 7. Poletín (Pekař), 14. Bartovič (Věchet), 22. Šilhavý (Záhejský, Úbl), 35. Pekař (Černý, Záhejský), 58. Věchet (Holub, Bartovič), 60. Poletín (Pekař, Čihař)


    Finsko: Kerkola (Rossi) – Saari (C), Boelius, Laine, Ruotsalainen, Uusitalo, Tynkilä, Vänninen – Somervuori, Orpana (A), Rajala – Kouhia, Vanninen, Kämäräinen – Westergard, Mensonen, Joki (A) – Aaltonen, Strömberg, Baggström – Virtanen.
    Trenér: Mikael Kotkaniemi

    Česko: Štěbeták (Novák) – Černý, Holub (A), Cichoň, Mikel, Šilhavý, Pšenička, Dyk – Poletín (C), Čihař, Pekař – Bartovič, Pavlík (A), Věchet – Úbl, Kucharčík, Záhejský – Hrubý, Fasner, Macek.
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Määttä – Jauhiainen, Alamäki
    bahis siteleri