Německo – Česko 1:6 (kon.) | Kanada – Finsko 10:0 (kon.)
konec
Kanada
10:0 (2:0, 3:0, 5:0)
Finsko
Úterý 09.01.2024, 20:00 • Bossard Arena, Zug (SUI) • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    Střely na bránu 58:7 (17:2, 18:3, 23:2)
    Vyloučení 2:6
    Využití 1:0 (22:30:52)
     
    Hokejistky Kanady až nedůstojným poměrem sil rozdrtily v základní skupině všechny soupeřky, které převyšovaly v každé herní činnosti, kterou dokážete vyjmenovat, o několik tříd. Český výsledek 1:8 je ve světle ostatních vystoupení Kanady ještě mimořádně dobrý, jako jediné naše dorostenky udržely porážku v jednociferných mezích a také jako jediné do sítě Kanady skórovaly.
    Ale vraťme se k tomuto zápasu o první místo ve skupině, o kterém bych musel jen zopakovat, co bylo řečeno při předešlých vystoupeních Kanady. Zápas byl od začátku do konce naprosto jednoznačný, hrálo se na jednu bránu, Finsko nemělo ani nepatrný náznak šance a výsledek 0:10 a ne dvojnásobný mu zachránily skvěle chytající brankářky a také několik nastřelených tyčí a neuznaný sporný gól.
     
    Konec zápasu.
    59:56 Caitlin KRAEMEROVÁ - 10:0
     
    59:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Hattrick oslavila také CAITLIN KRAEMEROVÁ a konečně tu na poslední chvíli máme využitou přesilovku. Přitom Finky kotouč vyhodily a mistryním světa zbývalo deset vteřin na akci zpoza vlastní brány. Tolik nakonec ani nepotřebovaly, Kraemerová zakončila po bleskurychlém průniku s protečovaným pukem do oblíbeného místa na zadní tyč. Asistence: Stryker Zablocká a Emma Venusiová.
     
    59:33
    Vyloučení v družstvu Finska:
    Julia Kuusistová – 2 min., podrážení.
    57:42 Sienna D´ALESSANDROVÁ - 9:0
     
    57:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    Obhájkyně zlata se baví hokejem a pohlednou souhru zakončuje po pobídce Alexanderové z rohu kluziště zblízka bez přípravy SIENNA D´ALESSANDROVÁ. Asistence: Mackenzie Alexanderová a Sara Mannessová.
    56:24 Chloe PRIMERANOVÁ - 8:0
     
    56:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    Hattrick dokončila obránkyně CHLOE PRIMERANOVÁ forhendovým blafákem z brankoviště po skvělé přihrávce Zablocké. Asistence: Stryker Zablocká.
     
    54:55
    Kanaďanky zastavily v poslední chvíli průnik Kankkunenové, z protiútoku dvě na dvě utíká přihrávka MacKinnonové do rohu.
     
    52:19
    Přesilovky jsou dnes jedinou kaňkou na výkonu Kanady, ani pátá nebyla využiat.
     
    51:44
    Murdochová nabila pod sebe Primeranové, jejíž táhlá střela byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    50:19
    Vyloučení v družstvu Finska:
    Heidi Holmbergová – 2 min., podrážení.
     
    50:03
    D´Alessandrová si krásně proskočila mezi finské obránkyně, zblízka pak zkrotila kotouč jen do výstroje Huovinenové.
    48:21 Gól Kanady nebyl uznán
     
    48:21
    Ještě než se vyloučená hráčka stačila zapojit, tlačily z brankoviště Grahamová s Murdochovou kotouč pod beton ležící Huovinenové, kde zmizel z dohledu. Rozhodčí se to dlouze snažily zjistit na videu, ale důkaz o tom, že by přešel celým objemem brankovou čáru, neobjevily.
     
    48:19
    Finsko je v plném počtu. Favorit neproměnil ani svou čtvrtou přesilovku.
     
    47:49
    Z velkého závaru na brankovišti se Finky vymanily, ale vyhozený kotouč zachycuje Primeranová na modré čáře.

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 4. Primeranová, 4. Kraemerová, 21. D´Alessandrová (Alexanderová, Pickeringová), 24. Loganová (Zablocká, Jacksonová), 30. Primeranová (Pieckenhagenová, Venusiová), 43. Zablocká (Jacksonová), 45. Kraemerová (Stonehouseová), 57. Primeranová (Zablocká), 58. D´Alessandrová (Alexanderová, Mannessová), 60. Kraemerová (Zablocká, Venusiová)


    Kanada: Clarková (Stewartová) – Grahamová, Primeranová, Venusiová, Pickeringová, Bretonová, Watsonová, Cheungová – Zablocká, Kraemerová, Alexanderová – D´Alessandrová, Mannessová, Stonehouseová – Murdochová, Loganová, Jacksonová – Cimoroniová, MacKinnonová, Pieckenhagenová – Pellerinová
    Trenér: Watchornová

    Finsko: Kuja-Halkolová (30. Huovinenová) – Ojalová, Tallinenová, Palinová, Pohjanahová, Holmbergová, Anderssonová, Timonenová – Ekoluomová, Kuusistová, Byskataová – Lehikoinenová, Kankkunenová, Julkunenová – Loponenová, Tapaniová, Siivonenová – Stenová, Nurmistová, Lambergová
    Trenér: Kuismaová

    Rozhodčí: Ketonenová (FIN), Whiteová (USA) – Frohaugová (NOR), Greenenová (USA)

    Diváci: 346
    bahis siteleri