Finsko – Švýcarsko 3:1 (kon.) | Německo – Česko cz 1:7 (kon.)
konec
Finsko
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Švýcarsko
Čtvrtek 08.02.2024, 14:30 • Home Credit Arena, Liberec • Euro Hockey Tour (ženy)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Susanna Tapani (FIN) a Ivana Wey (SUI) jsou zvoleny hráčkami zápasu. Z mojí strany je to pro zatím vše, děkuji za pozornost. (16:44:53)
     
    Skóre zápasu sice otevřely Švýcarky, jenže Finky byly celý zápas aktivnější a nakonec zaslouženě vývoj utkání otočil. Dnešními třemi body tak napravily včerejší zaváhání se Švédskem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Finky vyhazují puk do neutrální zóny, tohle jim bude stačit.
     
    59:06
    Saskia Maurer zůstává na střídačce, Švýcarsko to zkusí v šesti.
     
    59:06
    Švýcarky konečně vybojovaly útočné pásmo a berou si oddechový čas. Na zdramatizování zápasu, neřkuli vyrovnání mají ale už jen necelou minutu.
     
    57:56
    Navíc spíše útočí Finky, Saskia Maurer ale drží svůj tým ve hře.
     
    56:59
    Lara Stadler se prezentovala povedenou ranou z pravé strany, Anni Keisala byla připravena. Zatím se žádný větší nápor ze strany Švýcarska nekoná.
     
    54:56
    Anni Keisala ukryla do své rukavice nepovedené nahození Švýcarska a přerušuje hru. Po komerční přestávce přijde finální fáze utkání.
     
    53:48
    Švýcarsko zvládlo další oslabení a dál živí naději na vyrovnání. Na stáhnutí dvoubrankového manka má však už jen něco málo přes pět minut, což není mnoho.
     
    52:40
    Michelle Karvinen obdržela přihrávku na pravý kruh a místo střely ještě našla lépe postavenou Elisu Holopainen, která však mířila přesně do lapačky Saskii Maurer.
     
    51:44
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Quennec – 2 min., hákování.
     
    51:36
    Jenniina Nylund to při signalizované výhodě vzala na sebe a povedenými blafáky se dostala až ke střele z prostoru mezi kruhy. Saskia Maurer však předvádí další úspěšný zásah.
     
    49:20
    Ani tento faul nebyl potrestán, početní výhoda se dnes nedaří ani jednomu družstvu.
     
    49:00
    Po několik dalších pasech vypálila z první Michelle Karvinen od modré čáry. Saskia Maurer měla ale dobrý výhled a její střelu vyrazila.
     
    47:49
    Petra Nieminen znovu narýsovala přihrávku pro Susannu Tapani, která z bezprostřední blízkosti trefila brankářku Švýcarska.
     
    47:20
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Schaefer – 2 min., podrážení.
     
    46:46
    Teď se však Susanna Tapani napřáhla na pravém kruhu a pořádně Saskiu Maurer protáhla. Od výstroje švýcarské brankářky se kotouč odrazil až do ochranné sítě.
     
    46:14
    Tempo trochu uvadlo, Finky už se nikam přehnaně neženou a kontrolují zápas. Švýcarkám se nedále nedaří dostat se do souvislejšího tlaku.
    Marken.cz

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 16. Tapaniová (Karvinenová), 21. Tapaniová (Karvinenová, Nieminenová), 41. Nieminenová (Savolainenová, Rantalaová) – 12. Weyová


    Finsko: Keisala (Pajarinen) – Hiirikoski (C), Yrjölä, Savolainen, Rantala, Eronen, Koukkula, Savander – Holopainen, Tulus, Vainikka, Karvinen, Tapani, Nieminen, Schalin, Vanhanen, Vesa, Täks, Nylund, Antti-Roiko, Yrjänen
    Švýcarsko: Maurer (Benderer) – Christen, Hauser, Rossel, Bachler, Hofstetter, Wetli – Herzig, Wey, Stalder (C), Leemann, Marti, Ingold, Balzer, Rensch, Joray, Schaefer, Quennec

    Rozhodčí: Zedníková, Henriksson – Pavlačková, Smetková
    bahis siteleri