Čína – Dánsko 1:2 (0:2 po s.n.) | Německo – Švédsko 1:0 (kon.) | Švýcarsko – Finsko 2:5 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
Finsko
Pondělí 08.04.2024, 21:00 • Adirondack Bank Center, Utica • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejistky Finska vítězí nad Švýcarskem 5:2 a velmi pravděpodobně v tabulce skupiny A obsadí čtvrté místo, zatímco Švýcarky skončí páté a oba týmy by se tak měly znovu potkat ve čtvrtfinále. To by se mohlo změnit jen v případě vysoké výhry Švýcarska v zítřejším duelu proti Češkám.

    Finské hráčky byly lepší a jejich úspěch je zasloužený. Do třetí třetiny se nastupovalo za stavu 4:1. Švýcarky zkusily novou taktiku s vysunutou hráčkou za obranou soupeřek. V této roli spálila dva samostatné nájezdy kapitánka Stalderová, ovšem v 51. minutě už přeci jen uspěla Sinja Leemannová. Kontaktní trefu už však hokejistky s helvetským křížem na dresech nepřidaly a při jejich hře bez brankářky naopak pečetila výsledek kapitánka Finska Jenni Hiirikoskiová. Legenda světového ženského hokeje celkově zaznamenala gól a tři asistence. (23:29:35)
     
    Střely na branku – 15:33 (5:17, 4:9, 6:7)
     
    Vyhlášeny byly nejlepší hráčky obou týmů. Za Švýcarsko dostává ocenění kapitánka Lara Stalderová (1+0). Nejlepší Finka je jasná. Jenni Hiirikoskiová, která znamenala gól a tři asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Noemi Ryhnerová nemohla v útočném pásmu hrát. Jednalo se o postavení mimo hru.
     
    59:02
    Běží už poslední minuta.
     
    58:55
    Pro střelu Viivi Vainikkaové z pravé strany si sáhla lapačkou Brändliová, která je zpátky v brance.
    58:31 Jenni HIIRIKOSKIOVÁ - 2:5
     
    58:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo! Svůj skvělý výkon v tomto zápase potvrzuje finská kapitánka JENNI HIIRIKOSKIOVÁ. Ta zachytila přihrávku Stalderové a z vlastního obranného pásma trefila prázdnou branku Švýcarska. Ke třem asistencím tak Hiirikoskiová přidává i gól. – 2:5. Bez asistence.
     
    57:57
    Závar před brankou po ráně Lary Christenové od modré čáry! Aholaová svou svatyni uhájila.
     
    57:18
    Po přihrávce Müllerové neuspěla zblízka Lara Stalderová!
     
    57:03
    Branka Švýcarska je prázdná!
     
    57:03
    Oddechový čas Švýcarek opravdu přichází!
     
    57:03
    Zakázané uvolnění Finska. Možná čas na time-out a odvolání brankářky?
     
    55:54
    Finky sbírají čas v útočném pásmu a podařilo se jim zavařit formaci, ve které jsou obě nejlepší hráčky Švýcarska, tedy Müllerová se Stalderovou.
     
    54:48
    Na druhé straně přerušila hru Brändliová, na kterou střílela Viivi Vainikkaová. Následuje reklamní pauza, poslední v zápase.
     
    54:35
    Výborná spolupráce Lary Stalderové s Alinou Müllerovou! Druhá jmenovaná už byla před brankářkou Aholaovou, kterou po přehození kotouče na bekhend nepřekonala!
     
    53:56
    Švýcarky v plném počtu.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 15. Stalderová (Baechlerová, Christenová), 51. Leemannová (Zimmermannová, Wetliová) – 1. Nieminenová (Karvinenová, Tapaniová), 20. Savolainenová (Tulusová, Hiirikoskiová), 25. Vanhanenová (Laitinenová, Hiirikoskiová), 34. Tapaniová (Hiirikoskiová), 59. Hiirikoskiová


    Švýcarsko: Brändliová (Maurerová) – Baechlerová, Christenová, Vallarioová, Rosselová, Wetliová (A), Büchiová – Leemannová, Müllerová (A), Ryhnerová – Schaeferová, Martiová, Zimmermannová – Enzlerová, Weyová, Stalderová (C) – Jorayová, Ingoldová, Quennecová – Herzigová.
    Trenér: Colin Müller

    Finsko: Aholaová (Keisalaová) – Hiirikoskiová (C), Laitinenová, Savolainenová, Rantalaová, Parkkonenová, Savanderová, Yrjöläová – Vainikkaová, Tulusová (A), Holopainenová – Karvinenová (A), Tapaniová, Nieminenová – Schalinová, Vanhanenová, Sundelinová – Antti-Roiková, Nylundová, Vesaová – Liikalaová.
    Trenér: Juuso Toivola

    Rozhodčí: Kainbergerová (AUT), Martinová (CAN) – Bucknerová, Gotsdinerová (USA)
    bahis siteleri