Toronto – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | Vancouver – Vegas 4:3 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
4:3 (2:2, 2:1, 0:0)
Vegas Golden Knights
Úterý 09.04.2024, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (06:43:40)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 30 – 23 | Přesilová hra: 2/3 – 2/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Arturs Šilovs (VAN) – 20 zákroků, 3 OG, úspěšnost 87,0 %, odchytal 60:00
    Logan Thompson (VGK) – 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7 %, odchytal 58:10

    Česká a slovenská stopa
    Filip Hronek (VAN) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 21:10
    Tomáš Hertl (VGK) – 0+1, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:20

    Tři hvězdy utkání
    1. Conor Garland (VAN) 2+0
    2. J. T. Miller (VAN) 0+3
    3. Jack Eichel (VAN) 2+1
     
    Premiéra Tomáše Hertla v novém působišti skončila porážkou, byť Vegas díky gólům Jack Eichela rychle vedlo 2:0. Vancouver ještě do přestávky vyrovnal na 2:2 a na konci druhé třetiny zásluhou druhé trefy Garlanda poprvé slavil vedení. Ve třetí části se stav 4:3 neměnil. Golden Knights si v tlaku nevytvořili takřka žádné šance a na tom nic nezměnila ani závěrečná power-play.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Hertl zase potvrdil svou dominanci na vhazování, jenže Vegas si žádnou kvalitní palebnou pozici nepřipravilo. Theodore z nouze trefil Soucyho a ten odvezl puk do rohu.
     
    59:43
    V případě Boeserova vyhození podél krajního mantinelu už to zakázané uvolnění je. Oba týmy mají na ledě hodně unavených hráčů.
     
    59:16
    Marchessault viděl za osou volného Karlssona. Tomu však nevyšlo zpracování a Canucks neprodleně vyhodili tak, že se nepíská icing.
     
    59:03
    Třetí pokus Eichela byl jednoznačně nejkvalitnější. Golfák zpoza levého kruhu byl tečován Hertlem a pak se vynořil kousek vedle Šilovsovy branky.
     
    58:46
    Hertl opět uspěl na buly, ale výsledkem byl jen další dalekonosný pokus Eichela, který kvůli Coleovi skončil v ochranné síti.
     
    58:32
    Eichelovu střelu od modré dostal Miller do nohy. Puk se odrazil k Petterssonovi a ten ho odrazem o mantinel poslal těsně vedle prázdné branky – icing.
     
    58:05
    Logan Thompson se uvelebil na střídačce a teď bude fandit šestici spoluhráčů na ledě. Důležité vhazování absolvuje Tomáše Hertl.
     
    58:05
    V souvislosti s odletem kotouče mimo hřiště si Golden Knigts vybrali svůj dostupný oddechový čas.
     
    57:52
    Boeser pomohl dostat puk do středního pásma. Tam proti Karlssonovi zabojoval Michejev a z pohledu Vancouveru ukořistil několik cenných sekund navíc.
     
    57:22
    Dorofejev nebyl v nejlepším úhlu a nevýraznou střelou po ledě mohl těžko překvapit zakleknutého gólmana Šilovse.
     
    56:25
    Bruce Cassidy posunul Hertla do první řady s Eichelem a Marchessaultem. Ani tato trojka se teď v sérii soubojů v útočné třetině ale neprosadila.
     
    56:15
    Hertl neměl moc variant na spolupráci. Kousek za modrou čarou se rozhodl pro propagační střelu a tou aspoň získal buly v útočném pásmu, k němuž dojde po reklamní pauze.
     
    55:30
    Pettersson se vřítil do útočného pásma a prověřil Thompsona štiplavou střelou skrz Whiteclouda. Zpoza pravého kruhu pak nemířil přesně Zadorov.
     
    55:06
    Vstupujeme do závěrečné pětiminutovky. Vancouver v této fázi zápasu výborně brání a často ukončuje hostující akce v úplném zárodku.
     
    54:32
    Suter nechtěl udělat žádnou chybu, když ho ve středním pásmu atakoval Karlsson. Puk na jistotu odehrál k obráncům Vegas.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 12. Garland (Q. Hughes, J. Miller), 15. Q. Hughes (Boeser, J. Miller), 34. Boeser (E. Pettersson, T. Myers), 39. Garland (J. Miller, Joshua) – 2. Eichel (Hanifin, L. Thompson), 9. Eichel (Marchessault), 30. Hanifin (Eichel, Hertl)


    Vancouver Canucks: Šilovs (DeSmith) – Q. Hughes (C), Hronek, Soucy, T. Myers, Zadorov, Cole – Höglander, E. Pettersson (A), Boeser – Joshua, J. Miller (A), Garland – Michejev, Blueger, P. Suter – Podkolzin, Aman, Lafferty.
    Trenér: Rick Tocchet

    Vegas Golden Knights: L. Thompson (Patera) – Hanifin, Hague, McNabb, Theodore (A), Martinez, Whitecloud – Barbašev, Eichel (A), Marchessault – Hertl, Stephenson, Amadio – Dorofejev, W. Karlsson (A), Mantha – Cotter, Howden, Kolesar.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Rozhodčí: L´Ecuyer, Markovic – Alphonso, Knorr

    Diváci: 18 899
    bahis siteleri