Kolář – Damm 0:0 (zruš.) | Faria – Kumstát 2:0 (kon.)
Svrčina – Roca Batalla 0:2 (kon.) | Moro Cañas – Veselý 1:2 (kon.)
zrušeno
Zdeněk Kolář
Zdeněk Kolář
0
0
0
 
Martin Damm
Martin Damm (6)
0
0
0
 
Pondělí 06.05.2024, 13:30 • Centrální kurt, Štvanice, Praha (CZE) • Challenger Praha - Advantage Cars Prague Open by Sport-Technik Bohemia (antuka) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Videopřenos
     
    Zdeněk Kolář se z turnaje omluvil kvůli potížím se zády a jeho zápas s Martinem Dammem byl tedy zrušen. (13:13:07)
     
    Zdeněk Kolář:
    27letý Kolář je bývalým 111. hráčem světa. Aktuálně mu patří 225. pozice. V letošní sezóně objíždí převážně Challengery. Nejlepšími výsledky jsou čtyři čtvrtfinálové účasti. Naposledy se dostal mezi nejlepších osm i na konci dubna v Ostravě. Kromě toho si Kolář neúspěšně vyzkoušel také kvalifikace na Australian Open a turnaj ATP v Bukurešti.

    Letošní zápasová bilance – 12:12
     
    Martin Damm:
    Dvacetiletý Damm je synem někdejšího českého hráče a především výborného deblisty (v roce 2006 vyhrál po boku Leandera Paese čtyřhru na US Open) Martina Damma seniora. Ten se v průběhu kariéry usadil na Floridě, kde se narodil také Martin junior, který je tedy rozeným Američanem. Jedná se o aktuálně 177. hráče světa a turnajovou šestku. V kariéře triumfoval na pěti turnajích kategorie ITF. Na Challengerech pak zapsal jedno prohrané finále, které si zahrál v lednu v Portugalsku. Na Grandslamech si Damm vyzkoušel kvalifikaci na loňské US Open, kde vypadl v jejím 2. kole. Debut v hlavní soutěži na turnaji okruhu ATP si odbyl nedávno v Miami. Na velkém podniku dokázal vyhrát dva zápasy a projít do 3. kola, což se dá považovat za zajímavý úspěch.

    Letošní zápasová bilance – 14:11
     
    Vítám tu všechny tenisové příznivce! Na Štvanici v pondělí odstartuje mužský Challenger 1. ČLTK Prague Open. Scházet samozřejmě nebudou ani čeští hráči. Jedním z nich bude Zdeněk Kolář, který se v 1. kole utká s USA reprezentujícím Martinem Dammem. I ten má ale kořeny v Česku, jelikož se jedná o syna někdejšího tenisty Martina Damma seniora.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Martin Augustin

    Zdeněk Kolář
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 09.10.1996
    Věk: 27 let
    Držení: pravák
    Výška: 185 cm
    Váha: 76 kg

    Martin Damm
    Stát: USA
    Datum narození: 30.09.2003
    Věk: 20 let
    Držení: levák
    Nasazení: 6
    bahis siteleri