Třinec – Plzeň 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 3:1 (kon.) | Zlín – Pardubice 1:3 (kon.)
Olomouc – Liberec 4:3 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 1:8 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
HC Škoda Plzeň
Pátek 26.09.2014, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třinec se díky svému vítězství nad Plzní dotáhl na lídra tabulky z Litvínova, ale pět utkání se dnes stále ještě hraje. Indiáni nejspíš zůstanou někde uprostřed celého extraligového pelotonu. Na další kolo se můžete těšit již za dva dny v neděli. Oceláři budou hrát znovu doma, a to od 15:00 proti Mladé Boleslavi. Plzeňská Škoda přivítá na domácím ledě od 17:30 Hradec Králové. Do té doby se mějte co nejlépe!

    Z Třince je to pro tuto chvíli vše. Přeji vám pěkný večer, užijte si víkend a v neděli se těším, na počtenou! (19:35:57)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 26 (11, 11, 4) – 15 (6, 2, 7),
    střely mimo: 9 (5, 2, 2) – 12 (1, 5, 6),
    hity: 25 (9, 7, 9) – 13 (4, 6, 3),
    vyhraná vhazování: 39/66 (15, 13, 11) – 27/66 (8, 9, 10),
    úspěšnost na vhazování: 59% – 41%,
    trestné minuty: 18 (4, 8, 6) – 22 (16, 6, 0).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Zbyněk Irgl – TRI (1+0),
    Jozef Balej – PLZ (0+0).

    Za domácí dnes jako tradičně zářil Irgl a důležitou první brankou dodal na třinecké hole klid. Z hráčů Škody se jevil velmi aktivně Balej, jenž se velmi často pokoušel o střelbu, ale kanadského bodu se nedočkal.
     
    Je dobojováno a utkání končí vítězstvím domácího Třince. 4551 diváků vidělo zajímavé utkání, v němž padly čtyři branky a obsahovalo také spoustu důrazných a tvrdých soubojů. Ve třetí třetině si Třinec dlouho kontroloval dvoubrankové vedení a dvě minuty před koncem utkání přidal i třetí zásah. O ten se postaral navrátilec do sestavy Rákos, když pokořil Machovského bekhendem. V poslední minutě dostala Škoda možnost početní převahy a alespoň dosáhla čestné branky. Pět sekund před koncem chyboval v rozehrávce Rákos, Jeřábek přihrál před branku T. Sýkorovi, který se zblízka nemýlil. Hrubec tím přišel o druhé čisté konto v řadě. Radost se zisku tří bodů však mají Oceláři, Plzeň odjede s prázdnou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Tomáš SÝKORA - 3:1
     
    59:55
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A Západočechům se daří využít přesilovku, a dosáhli tak alespoň čestného zásahu! Rákos chyboval u mantinelu, Jeřábek našel před brankou TOMÁŠE SÝKORU a ten prostřelil bez přípravy zcela překvapeného a bezmocného Hrubce! Ten tím přišel o čisté konto – 3:1! Asistence: Jakub Jeřábek.
     
    59:18
    Třinec už jednou vyhodil, ale Škoda se do útočného pásma dokázala rychle vrátit. Jeřábek má puk na holi a vymýšlí co dál.
     
    58:53
    Plzeň ale ještě dostane možnost na vstřelení čestné branky a překažení čistého konta Hrubce. Tomáš Linhart (TRI) je totiž potrestán dvěma minutami za hru vysokou holí.
     
    58:29
    Žejdl se dokázal zbavit obránce, otočil se kolem branky Machovského, ale nepřidal zakončení, ani přesnou přihrávku na Orsavu.
     
    57:44
    Zdá se, že o dnešním vítězi je definitivně rozhodnuto. Na stadionu v Třinci panuje skvělá atmosféra a tribuny čeří pověstná mexická vlna.
    Daniel RÁKOS - 3:0
     
    57:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    DANIEL RÁKOS zvyšuje při svém comebacku již na 3:0 pro Třinec! Dravecký přihrál od mantinelu znovu přesně na svého spoluhráče, Rákos dostal puk pod kontrolu a bekhendovou kličku zakončil přízemní střelou za Machovského betonem – 3:0! Asistence: Vladimír Dravecký.
     
    56:49
    Po zakázaném uvolnění Plzně pálil těsně vedle, pak se kotouč dostal k Orsavovi. Jeho tečovaný pokus však branku rovněž minul.
     
    56:26
    Teď už je Třinec v plném počtu, Adamský využil menší nepřesnosti v plzeňské rozehrávce a zajišťuje pro Slezany pobyt v útočném pásmu.
     
    55:39
    Lev bojuje ze všech sil s třineckými obránci za brankou Hrubce, ale nedaří se mu dostat kotouč pod kontrolu. Třinec se znovu osvobozuje.
     
    54:44
    Hrubec pro jistotu vyrazil Pulpánovu střelu od modré čáry, Klesla s Rothem pak vyhodili do bezpečné zóny. Zatím se Oceláři brání bez problémů.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 29. Irgl (Rufer), 35. Orsava (Dravecký, Klesla), 58. Rákos (Dravecký) – 60. T. Sýkora (Jeřábek)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Roth, M. Doudera, Trončinský, Linhart, Nosek, Galvas – Adamský, Polanský (A), Irgl – Dravecký, Matuš, Kreps – Orsava, Žejdl, Rákos – Rufer, Kindl, Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Pulpán, Kadlec (A), Jeřábek (A), Kubka, Boháč, Moravčík, Pavlíček – Pletka, Simon, Kratěna (C) – Johnson, Lev, Balej – J. Sýkora, T. Sýkora, Schleiss – Kubalík, Beran, Dvořák. Trenér: Milan Razým.

    Rozhodčí: Mrkva, Polák – Gebauer, Lederer

    Diváci: 4551
    bahis siteleri