K. Vary – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Plzeň – Zlín 5:2 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 6:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Slavia 0:4 (kon.) | Litvínov – Olomouc 3:1 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 4:2 (kon.)
Sparta – Liberec 4:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:0 (3:0, 1:0, 2:0)
Mountfield HK
Neděle 05.10.2014, 17:15 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání nabídlo jednoznačné vítězství Třince, hattrick Adamského, pěstní bitku Klesly s Valcourtem, ale také tradiční pozápasové představení šoumena Hrubce. Třinecký gólman dnes do své oslavy vítězství a čistého konta znovu zapojil několik dětí, se kterými si na smluvenou muziku zhruba minutu zatančil. Slezané budou mít s dnešního vítězství velkou radost, protože je konečně posunulo na vedoucí příčku o skóre před Litvínov, ten má však utkání k dobru. Hradec Králové po porážce pořadím trochu klesne.

    Třinec čeká další utkání již v úterý, kdy bude o postup do osmifinále bojovat v evropské Lize mistrů na ledě Tappary Tampere. Oceláři se proto musí během dvou dní přesunout do Finska. V pátek pak budou hrát extraligu od 18:00 v Brně. Mountfield se utká v pátek od 18:15 v Praze s tamní Slavií. Z Třince je to pro dnešek už vše. Já se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. U dalších přenosů se těším, na počtenou! (20:00:08)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 29 (14, 6, 9) – 29 (7, 9, 13),
    střely mimo: 13 (3, 6, 4) – 2 (0, 1, 1),
    hity: 21 (9, 6, 6) – 19 (7, 4, 8),
    vyhraná vhazování: 34/76 (14, 6, 14) – 42 (15, 11, 16),
    úspěšnost na vhazování: 45% – 55%,
    trestné minuty: 26 (2, 6, 18) – 26 (2, 22, 2).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Šimon Hrubec – TRI (29 úspěšných zákroků),
    Tomáš Mertl – HKM (0+0).

    Nejlepším hráčem domácích byl vyhlášen gólman Hrubec, který vychytal druhou nulu v řadě, celkově nepustil ani gól již potřetí v sezoně. V týmu Hradce Králové se jevil nejaktivněji Mertl, ale ani on nezařídil čestnou branku svého týmu.
     
    Je dobojováno, Oceláři znovu nedali svému soupeři šanci, zvítězili i ve čtvrtém domácím utkání v řadě a celkově brali tři body v extralize již pětkrát za sebou. Náskok Třince mohl na začátku třetí periody snížit Skokan, ale tvrdou ranou minul Hrubcovu branku. V osmačtyřicáté minutě už udeřili Oceláři. Irglovu střelu tečoval Dietz přesně k Adamskému a ten vstřelil jeden z nejlehčích gólů v kariéře. O minutu později dopravil puk do sítě i Jašek, ale bylo to nedovoleným způsobem. V padesáté minutě se Třinečtí radovali z hattricku Adamského, který poslal do odkryté klece přihrávku Polanského. V závěrečných minutách si Třinec užíval jednoznačné vítězství. Dravecký střílel ještě těsně mimo, Hradec Králové naopak nevstřelil ani branku, Kukumberg totiž dorážel vedle Hrubcovy svatyně. Třinecký gólman si tak připisuje druhou nulu v řadě.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Kleslovo vyhození ještě na modré čáře fotbalově zastavil Pláněk, na odpálení puku z hole Krepse už ale byl krátký. Hraje se ve středním pásmu.
     
    59:15
    Hradec Králové tak hraje v poslední minutě utkání přesilovou hru. Zatím se marně snaží usadit před Hrubcem, domácí už dvakrát vyhodili.
     
    58:48
    Po nedovoleném zákroku na Skokana je vyloučen Daniel Rákos (TRI). Ten byl potrestán dvouminutovým trestem za faul kolenem. Navíc dostal desetiminutový trest za nesportovní chování. Menší trest odpyká Růžička.
     
    58:23
    Pavelka si po delší odmlce připsal úspěšný zákrok. To, když polapil lehké Kleslovo nahození od modré čáry. Po zakázaném uvolnění hostí se buly před Pavelkou zopakuje.
     
    57:50
    Beránek si šikovně obhodil M. Douderu a pronikl až do útočného pásma Mountfieldu, tam jej ovšem svým tělem čistě zastavil Rufer.
     
    57:30
    Hrubec signalizuje, že má nějaké problémy se svou bránou, která je znovu vychýlená ze svého postavení. Hra je při kombinaci Pospíšila a Knotka přerušena.
     
    56:56
    Jejich další nahození pokryl Hrubec, a tak se vhazuje v obranné třetině Třince. Na vhazování svedou vzájemný souboj Kreps s Knotkem.
     
    56:43
    Třinec je v plném počtu a agresivně napadá rozehrávku Hradce Králové. Do konce zbývá něco přes tři minuty a hosté se snaží o čestnou branku.
     
    55:50
    Slovákova bomba od modré čáry trefila někoho z domácích obránců! Také Kukumbergova dorážka byla také tečována, ale puk proskákal těsně kolem tyče za branku!
     
    55:20
    M. Doudera pouze odevzdal puk Pospíšilovi, jeho přihrávku do brankoviště na Knotka však skvěle přečetl Hrubec a odehrál hokejkou pryč.
     
    54:43
    Po výpadu Mertla zpoza branky byla hra přerušena kvůli Hrubcově posunuté brance. Zatím se Oceláři musí poctivě bránit.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 5. Růžička (Kindl, Linhart), 8. Růžička (Rufer, Nosek), 12. Orsava (Žejdl, Rákos), 34. Adamský (Trončinský), 48. Adamský (Irgl), 50. Adamský (Polanský)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Roth, M. Doudera, Trončinský, Linhart, Nosek, Galvas – Adamský, Polanský (A), Irgl – Rufer, Kreps, Dravecký – Orsava, Žejdl, Rákos – Kindl, Růžička, Jašek. Trenér: Jiří Kalous.
    Mountfield HK: Kacetl (od 21. Pavelka) – Vydarený (A), Slovák, Frühauf, Pláněk, Dietz, Jank, Piegl – Šimánek (C), Mertl, Kudrna – Dej (A), Knotek, Pospíšil – Červený, Kukumberg, Skokan – Valcourt, Nedvídek, Beránek – Kopta. Trenér: Peter Draisaitl.

    Rozhodčí: Polák, Svoboda – Flegl, Polonyi

    Diváci: 3976
    bahis siteleri