Sparta – Riga 6:1 (kon.) | Třinec – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Vítkovice – Minsk 4:2 (kon.)
K. Vary – Blues 4:3 (1:0 po s.n.) | Sparta – Vítkovice 7:3 (kon.) | Třinec – K. Vary 8:6 (kon.)
Riga – Minsk 2:7 (kon.) | CSKA Moskva – Blues 9:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Dinamo Riga
Pátek 07.08.2015, 08:00 • Stará WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • President Cup
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno, ale už za půl hodiny začíná druhé utkání skupiny B ve staré WERK ARENĚ. Vítkovice nastoupí proti Minsku a vy můžete být s námi u toho. Nenechte si ujít online přenos.

    Pro tuto chvíli přeji příjemné dopoledne a u dalšího přenosu se těším. Na počtenou! (10:14:07)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třetí třetina začala obrovskou chybou Rigy v rozehrávce, Pika však zaváhání Lotyšů nepotrestal a Šilovse neprostřelil. Náhradní brankář Sparty Jones inkasoval poprvé po čtyřech minutách, kdy za něj v nepřehledné situaci dotlačil puk P. Marcinkevičs. Odpovědět mohl vzápětí Flídr, ale na zadní tyči nedokázal přestřelit beton Šilovse. Na 5:1 Sparta zvýšila třináct minut před koncem. Čech přihrál zpoza branky Arnoštovi, jenž prostřelil Šilovse ranou z první.

    Na začátku poslední desetiminutovky střílel do tyče Rubeš, nadvakrát proti Šilovsovi neuspěl ani Flídr a svůj druhý gól v zápase tak nepřidal. Jones měl na druhé straně plné ruce práce po akci Polcse, který přihrál pod sebe Grundmanisovi, jehož ránu po ledě zastavil Jones holí. Ze šesté branky se Sparta radovala dvě minuty před závěrečnou sirénou, kdy si lotyšští obránci za záda Šilovse srazili střelu Gluzmana. Sparta v utkání dominovala a zaslouženě zvítězila 6:1.
     
    První utkání končí přesvědčivým vítězstvím Sparty nad Dinamem Riga. Nejlepšími hráči jsou Dominik Arnošt – SPA (2+0) a lotyšský brankář Arturs Šilovs – RIG, který Rigu zachránil od většího debaklu. Ceny předá nejlepším hráčům Jan Peterek, organizátor turnaje a manažer mládeže Ocelářů Třinec.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Spartě byl odpískán ofsajd, pak si na puk ještě jednou sáhl Šilovs a utkání končí. Riga nastřeluje kotouč směrem na Jonese.
     
    59:24
    Dinamo začalo přesilovku v útočném pásmu, ale Jonese výrazněji nepotrápilo. Na druhé straně musel pro puk daleko z branky Šilovs, ale zvládl být na místě včas a kotouč pokrýt.
     
    58:36
    Riga si ještě na závěr zápasu zahraje přesilovku. Erik Čermák (SPA) se provinil v útočné fázi faulem a je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    58:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    Přeci jen je Šilovs ještě jednou překonán, a to hodně nešťastně! Havlín přihrál na střelu SIMEONU GLUZMANOVI, jemuž rána sice příliš nesedla a letěla po ledu, ale rižští obránci kotouč tečovali, a tak byl jejich brankář bezmocný – 6:1! Asistence: Ondřej Havlín.
     
    57:36
    Šilovs si v prvním utkání pořádně zachytal. Naposled si připsal dva zákroky během půlminuty. Nejprve chytil střelu Myslivečka, pak si na něj nepřišel ani Pšenička.
     
    57:09
    Arnošt se protáhl po levé straně, vjel za branku a přihrál pod sebe na střelu. Nabídky využil Bureš, jenže tvrdou ranou z první trefil jen tvrzené sklo za bránou.
     
    56:27
    Spartě byl odpískán ofsajd. Do konce utkání zbývá něco přes tři minuty. Je téměř jisté, že Sparta vstoupí do turnaje vítězně.
     
    55:53
    Vorobjev střílel z prostoru mezi kruhy, Šilovsovi jeho rána propadla, ale potom kotouč zamířil mimo branku.
     
    55:23
    Šilovs na druhé straně při zákroku upadl, avšak kotouč vyrazil mimo dosah sparťanů.
     
    54:58
    Polcs zatáhl puk až před Jonese a pak zadovkou přihrál pod sebe. Našel najetého Grundmanise, jehož zakončení zneškodnil brankář Sparty povedeným zákrokem hokejkou a pak volný puk přikryl!
     
    54:22
    Rána Myslivečka po zakázaném uvolnění Rigy byla zablokována, ale Sparta zůstává nadále na kotouči a v útočné třetině.
     
    53:53
    Pika objel branku a nabil na modré čáře ke střele Havlínovi. Střela pražského obránce mířila na branku, Šilovs kotouč ale udržel ve výstroji.
     
    52:53
    Čech navezl puk před Šilovse a vystřelil. Lotyšský brankář situaci zvládl i za pomoci obránců, kteří vyražený kotouč odpálili pryč.
     
    52:20
    Jones musel na druhé straně zasáhnout proti Konstantinsovi, ale nebyl to pro něj těžký zákrok. Sparta puk rychle odváží z obranné třetiny.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 10. Pšenička (Vitouch, Tůma), 16. Mysliveček (Pika), 18. Arnošt (Čech), 28. Flídr (Čermák), 47. Arnošt (Čech), 59. Gluzman (Havlín) – 44. P. Marcinkevičs


    HC Sparta Praha: Škorpík (od 41. Jones) – Bureš, Imlauf, Haš, Havlín, Kumpošt, Mysliveček, Tůma, Vorobjev – Arnošt, Čížek, Čech, Čermák, Flídr, Gluzman, Pika, Prymula, Pšenička, Rubeš, Vitouch. Trenér: Jaroslav Nedvěd.
    Dinamo Riga: Šilovs (Saulgriezis) – Barovskis, Mežnieks, Milbergs, Lininš, Brikmanis, Rudzajs, Matejko, Vilcinš, Rostoks, Plostnieks – Konstantins, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Rozmianecs, Jelenskis, Pontags, Grundmanis, Geldners, Prohorenkovs, Raivis Kristians, Polcs, Rudzitis. Trenér: Juris Ozols.

    Rozhodčí: René Trombik – Lukáš Puczok, Vladan Bojda
    bahis siteleri