Sparta – Riga 6:1 (kon.) | Třinec – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Vítkovice – Minsk 4:2 (kon.)
K. Vary – Blues 4:3 (1:0 po s.n.) | Sparta – Vítkovice 7:3 (kon.) | Třinec – K. Vary 8:6 (kon.)
Riga – Minsk 2:7 (kon.) | CSKA Moskva – Blues 9:1 (kon.)
konec
HC Vítkovice Ridera
4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
HC Dinamo Minsk
Pátek 07.08.2015, 10:45 • Stará WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • President Cup
Partner:
     
    Ve skupině B je tedy odehrána první várka zápasů. V čele je pražská Sparta, na druhém místě Vítkovice. Právě tato mužstva proti sobě nastoupí už v 15:00. Buďte u toho na našem serveru!

    Pro tuto chvíli se s vámi rozloučím, abych se zanedlouho ze staré WERK ARENY znovu přihlásil. Dnes nás tady čekají ještě dvě utkání President Cupu. Prozatím, na počtenou! (13:11:36)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třetí třetina začala lépe pro ostravský celek, který mohl hned v první minutě utéct na rozdíl dvou branek. Konjuchov však vychytal únik Fridricha a také dorážku Konečného. Dinamo dostávalo Vítkovice pod tlak, avšak v třiapadesáté minutě přišel z brejku právě zásah Vítkovic. Kylnar předvedl hezkou individuální akci a zakončil mezi betony Konjuchova. Rozhodnout mohl Vacula za další tři minuty, jenže do branky nedorazil pokus Vojtoviče.

    Minsk nesložil zbraně a dvě minuty před koncem ještě snížil na 2:3. Kanavalov povalil Bienieka u mantinelu, ujel po levém křídle a vystřelil nechytatelně k tyči. Dinamo přitlačilo a v závěru to zkoušelo bez brankáře se šesti bruslaři v poli. Avšak všechna snaha byla marná. Devětatřicet sekund před závěrečnou sirénou totiž zacílil přesně do odkryté branky Konečný a přidal pojistku na vítězství Vítkovic.
     
    Utkání končí, a to znovu vítězstvím českého mužstva. Vítkovice porážejí Minsk 4:2. Nejlepšími hráči se stali brankář Jakub Dobeš – VIT a útočník zubrů Artsjom Kanavalov – MIN (1+0).
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Střelu od modré čáry vyrazil Konjuchov jen před sebe a ještě musel v závěru utkání čelit dorážce Kylnara.
     
    59:21
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Rusenkovu střelu tečoval Kalbasin jen vedle, a tak se k puku dostaly Vítkovice. Z. Malík přihrál kotouč VIKTORU KONEČNÉMU, jenž se trefil z obranné modré čáry přesně do prázdné branky Dinama – 4:2! Asistence: Zack Malík.
     
    59:02
    Také Dinamo si vybralo oddechový čas a na led se vrací bez brankáře! Vhazuje se před Dobešem.
     
    58:56
    Zubři pokračují v útočném pásmu a tohle ještě bude dlouhá minuta pro Vítkovice. Rusenkova střela byla tečována nad bránu.
     
    58:46
    Vítkovice se najednou octly pod tlakem, naštěstí pro ně Dobeš všem střelám úspěšně čelil. Vítkovice si vybírají oddechový čas.
     
    57:26
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    ARTSJOM KANAVALOV snižuje a dramatizuje konec utkání! Nejprve na obranné modré čáře zboural Bienieka, potom ujel po levém křídle a trefil se přesně k pravé tyči – 3:2! Bez asistence.
     
    56:42
    Minsk rozehrál špatně, pouze na zakázané uvolnění. Na buly před Konjuchovem se rovnají Pastor a Kurilovič.
     
    56:03
    Oba týmy už hrají v plném počtu. Konjuchovovi vypadla rána Z. Malíka od modré čáry, avšak kotouč zamířil mimo branku.
     
    55:30
    Konjuchov nepochopitelně nepokryl kotouč, který ležel u jeho tyče a měl problémy! Vojtovič se otočil okolo branky, ale narazil jen na beton běloruského gólmana, Vacula záhy bekhendem přestřelil odkrytou klec!
     
    54:55
    Na druhé straně stál na konci útočné akce Minsku znovu brankář Dobeš. Pět minut před koncem třetí části se vhazuje po jeho levici.
     
    54:30
    Oba týmy teď hrají ve čtyřech. V útoku jsou Vítkovice a snaží se definitivně rozhodnout. Žembovu střelu vyrazil Konjuchov.
     
    53:59
    Zubři však přesilovku s díky odmítají a sami musejí do čtyř. Arsenij Kalbasin (MIN) je vyloučen na dvě minuty za hrubost v souboji s Víchou.
     
    53:38
    Dobeš zasáhl proti střele Stěpanova z mezikruží, po strkanici, která následovala poté, se však vylučuje. Szymon Bieniek (VIT) je vyloučen na dvě minuty za hrubost.
     
    52:56
    Sedm minut před koncem tedy Vítkovice vedou o dvě branky a jsou na koni. Za dalším útokem spěchá dopředu Vavřík.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 5. Fridrich (Konečný), 11. Paroulek (Mrva), 53. Kylnar, 60. Konečný (Z. Malík) – 19. Krylovič (Jeramejčyk), 58. Kanavalov


    HC Vítkovice Ridera: Dobeš (Piták) – Bieniek, Bílý, Kuboš, Z. Malík (A), Šulák, Vacula, Vícha, Zapletal – Beránek, Fridrich (C), Konečný, Kylnar, Mrva, Pastor, Plánka, Vavřík, Vjačka, Vojtovič, Žemba (A), Paroulek. Trenéři: Mojmír Trličík a Roman Ryšánek.
    HC Dinamo Minsk: Konjuchov (Bylinskij) – Kleščyk (A), Maskaljov, Kasinskij, Rusenka, Platonov, Sevastsenkevič, Listopadov, Bakunovič – Kalbasin, Pyškajla (C), Paznjakov, Stěpanov, Kurilovič, Čaplin, Jeramejčyk, Krylovič, Palchovskij, Falba, Hahijev, Fjadosov, Kanavalov. Trenér: Artsjom Batvjankov.

    Rozhodčí: René Trombik – Lukáš Puczok, Vladan Bojda
    bahis siteleri