Minsk – Sparta 1:2 (kon.) | Blues – Třinec 1:6 (kon.) | Riga – Vítkovice 1:3 (kon.)
CSKA Moskva – K. Vary 13:0 (kon.) | Blues – Minsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Vítkovice 6:0 (kon.)
K. Vary – Riga 10:2 (kon.) | Třinec – Sparta 5:2 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
HC Sparta Praha
Sobota 08.08.2015, 08:00 • Stará Wek Arena, Třinec • President Cup
Partner:
     
    Z mé strany to je zatím vše, za necelých dvacet minut ve staré Werk Areně začíná duel Dinamo Riga – Vítovice Steel. Do té doby na počtenou! (10:13:29)
     
    Ohlasy trenéra Sparty Jaroslava Nedvěda:

    „Byl to velmi těžký zápas. Soupeř byl vyrovnaný, dobře bruslil, byl hodně nepříjemný. Byla tam vidět taková ta ruská škola. V první třetině jsme byli horším týmem, kluci zřejmě byli ještě rozespalí. V prostřední části jsme se zvedli, kluci bojovali naplno. Jsem hodně rád, že jsme zápas zvládli a postupujeme z prvního místa. Soupeře pro semifinále si nevybíráme. Koho nám los hodí, proti tomu se připravíme a zabojujeme o postup do finále. Našim přáním je zahrát si finále proti CSKA, před sebou ale ještě máme spoustu práce. Navíc za sebou máme tři těžké zápasy, ta únava se pomalu začíná projevovat. Dáme si dobrý oběd, kluci se z toho otřepou a pojedeme na semifinále.“
     
    Sparta se díky výhře ve skupině s největší pravděpodobností vyhne souboji s ruským CSKA, které má nakročeno k vítězství ve Skupině A. Pražany proto čeká duel s někým z dvojice Oceláři Třinec – Energie Karlovy Vary.
     
    Sparťané vítězí také ve svém třetím zápase a s plným počtem bodů vítězí ve Skupině B! V semifinále tak narazí na druhého nasazeného ze Skupiny A.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Dinamo to ještě zkusí se šesti hráči v poli, času ale není mnoho!
     
    59:52
    Osm vteřin zbývá do konce třetí třetiny, uvidíme ještě jedno buly. A to v pásmu Sparty. Kouč Dinama si vybírá oddechový čas.
     
    59:28
    Chybná rozehrávka Minsku se stala kořistí pro Arnošta. Ten si nabruslil mezi kruhy, pak ale minul.
     
    59:12
    Minsk je kompletní. Po zásahu Konjuchova se bude vhazovat po jeho levici. Necelých 50 vteřin do konce.
     
    58:40
    A zdá se, že se Sparta už do žádným krkolomných akcí pouštět nebude. Pražané nahazují kotouče do útočné třetiny, vzadu však nechávají trojici hráčů.
     
    58:01
    Dvě minuty chybí do závěrečné sirény, podaří se Spartě udržet hubený náskok? Pražané teď sice hrají v početní výhodě, kotouč ale drží ve vlastním pásmu.
     
    57:20
    Sparta je kompletní, čeká ji 96 vteřin dlouhá přesilovka.
     
    56:57
    A Dinamu se v této třetině nedaří ani střídání. Minsk již podruhé dostává menší trest za příliš hráčů na ledě, dvě minuty odpyká Yaroslav Čaplin.
     
    56:31
    Dinamu se početní výhoda nedaří. Minsk sice chvílemi drží útočnou třetinu, nepřesně pasy však hatí veškeré snahy o srovnání.
     
    55:51
    Nepřesná rozehrávka Pyškajly se stala kořistí pro Vorobjeva, který následně osvobozuje svůj tým.
     
    55:21
    Minsku se naskýtá velká šance ke srovnání. Dominik Arnošt útočným faulem oslabuje svůj tým, Dinamo má před sebou přesilovou hru.
     
    54:09
    Mikita Pyškajla se na útočné modré čáře roztahoval co to šlo, pozornému oku čárového rozhodčího však neuniklo, že v době přechodu kotouč do pásma Sparty stál minský forward v ofsajdovém postavení.
     
    53:32
    Teď už ale brankář minského celku zasahovat musel. Nepříjemnou jedovku směrem na Konjuchova vyslal Čech, brankář Dinama si, s velkými starostmi, dokázal poradit.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 9. Kalbasin (Sevastsenkevič) – 11. Prymula (Pšenička, Čížek), 32. Čížek (Pšenička)


    HC Dinamo Minsk: Konjuchov (Bylinskij) – Kleščyk (A), Maskaljov, Kasinskij, Rusenka, Platonov, Sevastsenkevič, Listopadov, Bakunovič – Kalbasin, Pyškajla (C), Paznjakov, Stěpanov, Kurilovič, Čaplin, Jeramejčyk, Krylovič, Palchovskij, Falba, Hahijev, Fjadosov, Kanavalov. Trenér: Artsjom Batvjankov.
    HC Sparta Praha: Škorpík (Černý) – Bureš, Imlauf, Haš, Havlín, Kumpošt, Mysliveček, Tůma, Vorobjev – Arnošt, Čížek, Čech, Čermák, Flídr, Gluzman, Pika, Prymula, Pšenička, Rubeš, Vitouch. Trenér: Jaroslav Nedvěd.
    bahis siteleri