Rusko – Švédsko 1:4 (kon.) | Česko – Finsko 0:3 (kon.)
konec
Rusko
1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Švédsko
Čtvrtek 17.12.2015, 17:00 • Ice Palace, Moskva • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek všechno, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (19:25:35)
     
    Švédové si tak připisují tři body do tabulky Channel One Cupu, naproti tomu Rusové si značně zkomplikovali cestu za prvenstvím v domácím turnaji. Sborná si může spravit chuť v sobotu, kdy nastoupí v odpoledním duelu proti Finsku, Švédové si zahrají ve večerním klání proti české reprezentaci.
     
    Ve třetí třetině se Rusům nepovedlo zdramatizovat stav utkání. Švédové dobře bránili svůj dvoubrankový náskok a když už se přeci jen sborná dostala k zakončení, vše vyřešil spolehlivý Fasth v bráně. Rusové se ani nedokázali dostat k závěrečnému tlaku a to především kvůli zbytečnému vyloučení kapitána Ilji Kovalčuka, který neovládl své emoce a pět minut před koncem udeřil do tváře Thuressona. Za to slavný ruský útočník obdržel čtyřminutový trest. Rusové se sice dlouhému oslabení ubránili, následně ovšem v poslední minutě ještě inkasovali při hře v šesti gól do prázdné brány.

    Střely na branku (celkem): 34 – 23
     
    Konec zápasu.
    59:36 Oscar MÖLLER - 1:4
     
    59:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Sborné ovšem vabank nevyšel. OSCAR MÖLLER trefil z vlastní třetiny prázdnou bránu, a zpečetil cennou výhru svého týmu. Asistence: Mattias Sjögren.
     
    59:15
    Rusové odvolali Sorokina, a zkouší to v šesti.
     
    58:55
    Kovalčuk se po čtyřech minutách vrací z trestně lavici a Rusové hrají v plném počtu.
     
    58:45
    Šipačjov se vydal proti trojnásobné přesile švédských hráčů a málem se dostal do zakončení z mezikruží. Na poslední chvíli byla ale obrán o kotouč.
     
    58:00
    Začaly se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:48
    Apalkov se dostal do rychlého brejku, ale nedokázal přebruslit posledního švédského hráče, ruský útočník nakonec na Fastha nevystřelil.
    Švédové ve druhé třetině pálili ostrými a těsně před koncem zápasu Channel One Cupu vedou nad Ruskem 3:1.

     
    57:29
    Poněkud z úhlu zkusil vystřelit jeden ze švédských hráčů, Sorokin byl připraven a zakročil.
     
    57:10
    Švédové se usadili v útočném pásmu. Vstřelí uklidňující branku?
     
    56:30
    Hokejisté sborné se vždy dokážou osvobodit. V tuto chvíli ovšem potřebují spíše útočit, než jen vyhazovat puky.
     
    55:59
    Švédové mají otěže utkání pevně pod kontrolou a jde vidět, že při této čtyřminutové přesilové hře jim již tolik nejde o vstřelení branky.
     
    55:05
    Rusové vyhráli buly při oslabení a poslali puk přes všechny čáry.
     
    54:55
    Kovalčukovi vytekly nervy, a tak se po buly nejprve pustil do Sundströma, následně hodně nevybíravě udeřil hokejkou do obličeje Thuressenovi. To byl zkrat kapitána sborné, který evidentně není spokojený s vývojem tohoto duelu. Kovalčuk dostal 2+2 minuty a šance sborné na srovnání jsou opět o podstatný kus menší. Desetiminutový osobní trest navíc vyinkasovala další hvězda Ruska Alexander Radulov.
    Marken.cz

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 22. Čudinov (Zaripov, Radulov) – 27. Petersson (Hersley, Omark), 30. Ahnelov (Omark, Rahimi), 34. Norman (Rahimi, Johnson), 60. Möller (Sjögren)


    Rusko: Sorokin (Košečkin) – Děnisov, Zajcev, Jakovlev, Bělov, Antipin, Čudinov, Zubarev, Višněvskij – Grigorenko, Prochorkin, Radulov – Mozjakin, Šipačjov, Dadonov – Kovalčuk, Andronov, Kokarev – Averin, Kartajev, Zaripov – Apalkov
    Švédsko: Fasth (Svensson) – Hersley, Kronwall, Junland, Gustafsson, Ahnelov, Rahimi, Nilsson, Wallmark – Petersson ,Engqvist, Omark – Möller, Sjögren, Lindström – Johnson, Rosén, Norman – Sundström, Zackrisson, Thuresson.

    Rozhodčí: Hodek, Šír – Šeljanin, Sivov
    bahis siteleri