Švédsko – Rusko 3:1 (kon.) | Finsko – Česko 4:2 (kon.)
konec
Finsko
4:2 (2:0, 2:1, 0:1)
Česko
Čtvrtek 15.12.2016, 17:30 • Helsingin Jäähalli, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráči:
    Miro Aaltonen (FIN) 2+0 – Jan Rutta (CZE) (19:50:39)
     
    Český tým začal utkání poměrně dobře, alespoň co se týče výkonu. Brankově ale měli navrch domácí, kteří využili v prvních dvanácti minutách dvě ojedinělé šance. Ve zbytku první třetiny byli domácí aktivnější a mohli přidat i další branky. Snížení se čeští hokejisté dočkali krátce po začátku druhé třetiny. Na to ale Suomi odpovědělo dalšími dvěma trefami. Ve třetí třetině ale český výběr rozhodně výkon zlepšil a alespoň závěrečné dějství dokázal vyhrát.

    Na český tým čeká po zápase přesun do Moskvy, kam se dostanou v ranních hodinách. Zítra je v hlavním městě Ruska čeká duel s domácí Sbornou, což bude po náročné cestě velmi složitý úkol.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    V poslední vteřině zápasu se ještě ke střele u pravé tyče dostal Horák, ale Ortio nenechal žádný volný prostor, kudy by mohl puk projít.
     
    59:39
    Z mezikruží pálil Sobotka, jenomže ten měl hodně málo prostoru na to propálit kotouč až k Ortiovi. Od domácího obránce zamířil puk do ochranné sítě.
     
    59:04
    Z pravé strany střílel Červený, to už je Francouz zpět na střídačce. Puk byl tečovaný jen do rohu hřiště.
     
    58:34
    Jelikož se vhazovalo ve středním pásmu Francouz se vrátil do branky. Češi rozehrávají zpoza vlastní branky.
     
    58:26
    Trenér Josef Jandač si bere oddechový čas před závěrečnou minutkou a půl. Víc času na srovnání už český výběr nemá.
     
    58:09
    Polášek střílel od modré čáry ale minul. V tom momentě se vydal na střídačku českého výběru Francouz. Češi to zkoušejí v šesti!
     
    57:20
    Opět delší pasáž bez přerušení.
     
    56:53
    Horákovo nahození od pravého mantinelu pouze proletělo kolem branky Ortia a hraje se dál.
     
    55:53
    Lepistö nahodil puk směrem na Francouze, před kterým tečoval tělem kotouč Hartikainen. Český brankář klouzal na druhou stranu, než se odrazil puk.
     
    55:13
    Finové se sice na malou chvilku usadili v pásmu, ale už z něj jsou opět venku.
     
    54:15
    Český útočník byl v útočném pásmu příliš aktivní a fauloval.
     
    53:57
    Česká střídačka využila vhazování ve vlastním pásmu. Polášek totiž vyslal dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru na Roberta Kousala, který naskočil rychle do hry, jenomže trefil pouze tyčku Ortiovi branky!
     
    53:50
    Až teď se po delší době přerušila hra. Do útočného pásma českého výběru vlétl Kemppainen, který mířil pod horní tyčku branky Francouze, ale český brankář skvěle vymrštil lapačku.
     
    53:25
    Z pravého kruhu mohl střílet Haapala, ale opět volil raději přihrávku a Finsko o útočné pásmo po nepřesné předávce přišlo.
     
    52:28
    Fotbalové dovednosti nám ukázal Suoranta, který v rohu hřiště přihrával Lajunenovi. Ten se ale k zakončení nedostal. Hluchá pasáž hry v posledních minutách.
     
    51:07
    Radilova snaha propracovat se po pravém křídle k zakončení vyšla vniveč.
    Marken.cz

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 3. M. Aaltonen, 12. M. Aaltonen (Koivisto, Lepistö), 28. Hintz (Gröndahl), 33. Erkinjuntti (Haapala, Osala) – 23. Tomášek (Říčka, Jeřábek), 48. Jordán


    Finsko: Ortio (Säteri) – Koivisto, Lepistö, Gröndahl, Eronen, Rissanen, Lehtonen, Mikkola – Hartikainen, M. Aaltonen, Haapala – Mankinen, Kemppainen, Pesonen – Erkinjuntti, Hintz, Osala – Nättinen, J. Lajunen (A), Suoranta.
    Česko: Francouz (Furch) – Jeřábek (A), Polášek, Jordán (A), Vitásek, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Pláněk – D. Kubalík, Sobotka (C), Radil – Horák, R. Kousal, Kämpf – T. Zohorna, R. Hanzl, Červený – Říčka, Tomášek, Lhoták – Forman.

    Rozhodčí: Linde, Holm – Suominen, Hägerström

    Diváci: 5 056
    ocianews.com