Liberec – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Pardubice – Olomouc 1:4 (kon.) | Chomutov – K. Vary 1:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 2:3 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 4:5 (2:3 po s.n.) | Plzeň – Třinec 1:4 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 02.12.2018, 15:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že derby zvládla lépe Energie se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek první adventní neděle. (18:03:16)
     
    Poslední dvacetiminutovka byla spíše vyrovnanou, a tak se z vítězství raduje Energie. Ta na severu Čech předvedla bojovný výkon a dokráčela za třemi body. Naopak Chomutovští od soupeře dostali lekci z produktivity a budou muset zabrat v dalších zápasech. Dlouho jsme čekali tlak souboru Vladimíra Růžičky, ten ale v poslední části nepřišel.

    Nejlepší hráči:

    Vladimír Růžička (CHM) – Tomáš Mikúš (KVA)

    Střely na branku: 23:21
     
    Konec zápasu.
    59:45 Jakub FLEK - 1:3
     
    59:45
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto! Vyhození na útočné modré čáře nezachytil Ronald Knot, a tak se ke snadné brance prodral JAKUB FLEK. Nejproduktivnější hráč Energie dává stavu zápasu konečnou podobu. Bez asistence.
     
    59:02
    Také Martin Pešout si bere oddechový čas, aby umožnil svým hráčům na chvíli si odpočinout. Následuje vhazování po levé ruce hostujícího gólmana.
     
    58:49
    Vladimír Růžička našel na druhé straně osamoceného Petra Koblasu, který okamžitě vypálil. Jenže jeho pokus vyrazil Filip Novotný k zadnímu mantinelu.
     
    58:25
    Energie chtěla rychle rozehrát, ale černá guma letí jen na zakázané uvolnění. Vladimír Růžička starší na situaci reaguje a bere si oddechový čas. Chomutovský lodivod nechává na střídačce Justina Peterse!
     
    57:58
    Juraj Valach se pokoušel o dlouhou přihrávku, ale ta mu vůbec nesedla. Nejprve se pískalo zakázané uvolnění, jenže rozhodčí vyhodnocení vzali zpátky a bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    57:20
    Tomáš Svoboda se pokusil prohodit obránce a dostat se před branku. Jenže Filip Novotný byl pozorný a kotouč schoval pod vyrážečku. Chomutovu už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    56:49
    Filip Novotný chtěl zastavit kotouč za brankou, ale nepodařilo se mu to. Od levého mantinelu okamžitě pálil Pavel Klhůfek, ovšem brankář Karlových Varů se do brány stihl vrátit.
     
    55:55
    V rohu hrací plochy získal černou gumu Bohumil Jank a okamžitě vyhazuje. Domácí celek tuto přesilovou hru přečká bez inkasovaného gólu.
     
    55:08
    Přes celé hřiště se rozjel Stanislav Dietz, jenž po překročení modré čáry vypálil. Ovšem jeho zakončení bylo přizvednuté do ochranné sítě.
     
    54:21
    Od modré čáry vystřelil švihem Michal Plutnar, jehož pokus někdo z hostů tečoval. Justin Peters opět zasahuje ramenem a Chomutov poté vyhazuje.
     
    54:06
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Juraj Valach – 2 min., podrážení).
     
    53:50
    Před branku si najížděl Vladimír Růžička, který přihrávku nezpracoval. Akce pokračovala dál, jenže Bohumil Jank se k zakončení přes bránícího hráče neodhodlal.
     
    52:56
    Vladimír Růžička přihrál na modrou čáru, kde už byl napřažený Ronald Knot. Chomutovskému obránci se kotouč postavil na hranu, a tak zakončení letělo vysoko nad branku. Následně se píská přihrávka rukou v podání Pirátů.
     
    52:18
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Petr Šenkeřík, jehož pokus byl přizvednutý do ochranné sítě.
     
    52:13
    Juraj Valach se snažil vyhodit o hrazení, ale kotouč po teči zamířil do ochranné sítě. Po reklamní přestávce se bude vhazovat po pravé ruce Justina Peterse.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 22. V. Růžička (Sklenář) – 15. Sičák (T. Mikúš, Kovačevič), 39. T. Mikúš (R. Vlach), 60. Flek


    Piráti Chomutov: Peters (Š. Lukeš) – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Trefný, Seemann – T. Svoboda, V. Růžička, Sklenář – Duda, Klhůfek, Tomica – J. Stránský, Vantuch, Marjamäki – J. Havel, Hanták, Koblasa.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Kozák, Sičák, Šafář – Flek, Gríger, T. Rachůnek – O. Beránek, R. Vlach, T. Mikúš – Gorčík, Skuhravý, Stloukal – Kohout, Balán, Lapšanský.

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Bryška, Klouček

    Diváci: 3647
    ocianews.com