Pardubice – Davos 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 5:4 (po pr.)
po prodl.
Mountfield HK
5:4 (1:3, 2:1, 1:0 - 1:0)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 09.08.2018, 19:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Mountfield Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bez ohledu na to, kdo nakonec rozhodl, jsme sledovali opravdu vynikající zápas. Spousta hráčů se fanouškům musela líbit, ať už kompletní první útok Sparty, nebo na domácí straně dvougóloví Bičevskis a Chalupa a další.

    Mountfield Cup pokračuje v sobotu a já jenom doufám, že nás čekají další podobně parádní souboje. Pro dnešek pěkný zbytek večera, nebo spíš dobrou noc! (21:35:53)
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni Matěj Chalupa a Robert Říčka.
     
    Konec zápasu.
     
    63:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec Králové vítězí i ve svém historicky sedmém zápase na domácím Mountfield Cupu a v prodloužení završuje fantastický obrat z 1:4! Sparta nedotáhla do konce přečíslení a do výhodné situace tak ujeli domácí. Matej Paulovič posunul na střed Michalu Dragounovi, který moc dobře viděl na pravé straně DOMINIKA GRAŇÁKA, a hradecký obránce neomylně rozvlnil síť – 5:4! Asistence: Michal Dragoun, Matej Paulovič.
     
    63:16
    ...skončilo to švihovkou Petra Straky z levého kruhu, kterou napoprvé chytl a nepustil Matěj Machovský.
     
    63:03
    Hradec zakládá další útok...
     
    62:35
    Juraj Bezúch versus Tomáš Pavelka – tenhle souboj vyhrál sparťanský zadák, jenž si soka nepustil přes tělo a nechal puk doklouzat k Machovskému.
     
    62:04
    Ani Daniel Rákos se nebojí pustit do větších akcí, na pravé straně se už už dostával za obránce, který ho alespoň vytlačil do bezprostřední blízkosti Machovského. A ten přilepil svůj beton k ledu i tyčce.
     
    61:52
    Hosté se dostali s pukem do útoku, jenže tam o něj bleskově přišli.
     
    61:21
    Matěj Chalupa dnes taky hraje velmi dobrý zápas, teď musel jeho úprk vytěsnit Machovský vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    61:08
    Hradec se dál drží na kotouči, ale už na své půlce.
     
    60:43
    A teď další Lotyš. Před Machovským zůstal úplně sám Cibulskis, ale jako obránce si na zakončení moc nevěřil a sparťanský brankář sůvj tým znovu zachránil!
     
    60:14
    Maris Bičevskis měl dvě obrovské možnosti, ale Machovský nejdřív zastavil jeho teč a potom mu při dorážce pomohli spoluhráči!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Hokejový večer v Hradci nekončí, jdeme do prodloužení! Spartě tady nestačilo k výhře ani vedení 4:1, domácí zvládli ztrátu dotáhnout. Vyrovnávací branku obstaral Maris Bičevskis.

    Led už je opravdu hodně těžký a hráčům působí velké potíže. Prodloužení se hraje v extraligovém formátu – na pět minut, ve třech hráčích na obou stranách. Při celé řadě vynikajících individuálních výkonů, které dnes sledujeme, se můžeme na tuhle podívanou jedině těšit!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:51
    Ještě se elitní formace hostů prokousala dopředu a ohrozila hradeckého strážce. Poslední buly?
     
    59:35
    Nepříjemný moment. Jeden ze sparťanů, jehož číslo jsem neviděl, při dojíždění k zadnímu mantinelu spadl a bolestivě se narazil. Naštěstí po odpískání brzy vstal a je v pořádku.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 16. Chalupa (Paulovič), 30. Bičevskis (Paulovič), 40. Chalupa (Cibulskis), 56. Bičevskis (Linhart), 64. Graňák (Dragoun, Paulovič) – 11. A. Kudrna (Kalina), 15. Říčka (Vrána), 19. A. Kudrna (Gregorc, Smejkal), 24. Říčka (Černoch, Jarůšek)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Linhart, Zámorský, Graňák (A), Cibulskis, Piché, Nedomlel, Šalda – Rákos, Koukal (C), P. Straka – Bezúch, Kukumberg, Réway – Chalupa, Bičevskis, Paulovič – Dragoun, Miškář, R. Pilař. Trenér: Tomáš Martinec.
    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – T. Pavelka, Blain, Kalina, Delisle, Gregorc (A), Piskáček, T. Voráček, T. Dvořák – Říčka, P. Vrána, Jarůšek (C) – Smejkal, Klimek, A. Kudrna – Kumstát, Pech, Beran (A) – T. Pšenička, Černoch, T. Jandus. Trenér: Uwe Krupp.

    Rozhodčí: Barek, Doležal – Maštalíř, Pechánek.

    Diváci: 2071
    ocianews.com