Řisuty – Mostečtí Lvi 6:7 (kon.) | Sokolov – Klatovy 2:3 (kon.) | Kobra – Děčín 3:2 (kon.)
Jablonec n/N – Trutnov 5:1 (kon.) | Nymburk – Dvůr Králové n. L. 5:3 (kon.) | Kolín – Letňany 4:0 (kon.)
konec
HC Vlci Jablonec nad Nisou
5:1 (2:0, 3:1, 0:0)
HC Trutnov
Středa 24.10.2018, 18:00 • Zimní stadion Jablonec nad Nisou • 2. liga - Sever a Střed (ČR) • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno, Jablonec s přehledem zvládl souboj dvou sousedů v tabulce a vítězí vysoko 5:1. Třetí třetina i přes několik šanci žádnou další branku nepřinesla. Přeji příjemný večer! (20:07:41)
     
    Konec zápasu.
     
    48:44
    Jablonečtí se teď nemohou vymanit ze svého obranného pásma. BAK aktivně napadá, čímž dostává rozehrávající domácí beky pod nemalý tlak. Hosté zvýšili aktivitu.
     
    47:37
    A další obrovská šance Jablonce. Po senzační přihrávce přes střední pásmo mířil úplně sám na branku kapitán Tomáš Plíhal, který šestý gól nepřidal. Mířil totiž mimo prostor branky!
     
    47:16
    Hra se před Jakuba Jelínka vrátí, domácí se totiž osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění. O vítězi je rozhodnuto, avšak přesto jsou k vidění zajímavé situace.
     
    46:29
    Na druhé straně se snažil rozpoutat veselí na brankovišti Jan Semorád. Kotouč se mu ale trefit nedařilo, načež se kus černé gumy zatoulal do rohu hrací plochy.
     
    45:40
    A další skvělý Jechkeho zákrok! Mladý Tomáš Nezbeda hraje skvělý zápas. Nyní vyzval ke skórování Marka Frka, jenž si z pravého kruhu sjel až před branku, nicméně gólmana nepropálil.
     
    44:42
    Jakub Mulač se natahoval po puku před brankou. Dostal se při tom do kontaktu s Otou Jeschkem, který se svalil za čáru, ale touš s sebou ke štěstí hostů nevzal.
     
    43:52
    Kamil Bříška vyšťoural kotouč na obranné modré a předal jej Tomáši Plíhalovi. Tito dva hráči se tak dostali do přečíslení, první jmenovaný obdržel přihrávku před poloodkrytou klec, avšak Jeschke se zaskvěl! Jablonec už je v plném počtu.
     
    42:56
    Jablonecký čtyřlístek se dobře pohybuje, čímž ztěžuje soupeři úlohu. Domácí dvakrát v krátkém časovém sledu poslali kotouč daleko do bezpečí.
     
    42:21
    Lukáš Vácha nepříjemně vypálil od modré čáry. Jakub Jelínek jeho dělovku viděl na poslední chvíli, přesto dokázal rychle vytyčit rameno a zabránit tak šanci na snížení.
     
    42:01
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Pavlů – 2 min., podrážení).
     
    41:27
    Brokeš se zkušeně vrátil až to středního pásma, aby zklidnil hru. Posléze předal puk Janu Šuráňovi, jenž rozehrává postupný útok svého celku.
     
    40:51
    BAK nastoupil z kabin sympaticky. Po slušné pasáži se ovšem díky nepřesnosti v rozehrávce dopouští dalšího zakázaného uvolnění. Těch už dnes nashromáždil skutečně mnoho.
     
    40:16
    Třetí část otevřel pokusem od modré čáry Lukáš Bezděk. Domácí brankář nyní zasahovat nemusel, kotouč totiž včas zastavili pozorní obránci.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:36.
     
    Po čtyřiceti minutách vede Jablonec zcela jednoznačně 5:1. A také zaslouženě. Vlci jsou lepší a je jich plný led! V prostřední třetině se prosadili třikrát, když síť postupně rozvlnili Tomáš Mrkvička, Jiří Babec a Lukáš Tondr. Za hosty korigoval Jakub Tatar. Po páté obdržené brance přepustil mezi trutnovskými tyčemi Patrik Ašenbrenner své místo Otovi Jeschkemu, jenž zatím neinkasoval.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 8. Plíhal (Bříška, Abraham), 17. Pavlů (Brokeš), 24. Mrkvička (L.Tondr, Bříška), 30. Babec (Nezbeda, Frk), 33. L.Tondr (Plíhal) – 31. Tatar (Šefl)


    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Jelínek (Hrstka) – Melovič, Mrkvička, Pilař, Pavlů, Abraham, Šuráň, Havelka – Švík, Nezbeda, Frk, Babec, Tondr Lukáš (A), Brokeš, Plíhal (C), Mulač, Maďar, Bříška (C).
    HC Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) – Špetla, Vácha (A), Pražák, Šefl, Fedulov, Suk, Bezděk – Chytráček, Kmošek, Martinec, Ukhin, Kalla, Svoboda, Semorád (C), Kubinčák (A), Gabriel, Janoušek, Tatar.

    Diváci: 274
    ocianews.com