Karviná – Bohemians 1905 0:1 (kon.) | Dukla Praha – Slovácko 0:0 (kon.) | Opava – Příbram 2:1 (kon.)
konec
MFK Karviná
0:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905
Sobota 18.05.2019, 17:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z Karviné je to vše, děkuji za pozornost. (19:07:03)
     
    Karvinou teď čeká v podstatě přípravný zápas na Slovácku a baráž proti Jihlavě zahájí na domácí půdě v úterý 28. 5. v 18 hodin.
     
    Karviná doma prohrála poprvé po více než dvou měsících a opět to bylo s pražskou Bohemkou. Porážka pro ni navíc znamná jistotu 15. místa v konečném pořadí FORTUNA:LIGY a tím pádem účast v baráži proti druhému celku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, kterým bude taktéž s jistotou Jihlava. Paradoxně se tak bude opakovat po roce přímý souboj o poslední místo mezi elitou mezi těmito kluby. Jen to bude místo posledního kola nejvyšší soutěže ve dvouzápasové baráži.
    Bohemka se po vítězství dostala v tabulce skupiny o záchranu na třetí místo, což je poslední, které zajišťuje záchranu. V posledním kole hraje doma s již zachráněnou Opavou a pokud nechce do baráže, potřebuje buď zvítězit, nebo doufat, že Příbram ztratí body s Duklou Praha.
     
    Ve druhém poločase bylo k vidění to, co všichni čekali. Poctivý beton Bohemky a neplodná územní převaha Karviné. Nijak pohledný fotbal, navíc dlouho bez šancí na obou stranách. Klokani se totiž do brejků dostávali jen sporadicky a za celých řádných 45 minut vyprodukovali jediný střelecký pokus. Jindřiškova rána po rohovém kopu navíc byla zablokovaná. Slezané sice měli míč vyloženě pronajatý, ale chyběl jim nápad a víc pohybu. První střelu na branku vyslal až v 72. minutě ze střední vzdálenosti Ba Loua. Poté dvakrát zkoušel štěstí z dálky Rundić a krátce před koncem se k míči v nadějné pozici nedostal Lingr, ale to bylo vše. Gólovou šanci si domácí ve druhé půli nevytvořili. Bohemka naopak mohla při ojedinělém výletu na útočnou polovinu v nastavení přidat druhý gól, ale Reiter zblízka neprosřelil Pastornického. Pražané přesto zvítězili svým typickým způsobem 1:0 a výrazně zvýšili šanci na přímou záchranu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Nakrátko rozehraný roh a klokani míč dlouho ve své moci neudrželi. Pastornický rychle odkopává.
     
    90+1
    Individuální akce Reitera na levém křídle málem skončila gólem! Postupně prokličkoval snad přes tři hráče a zblízka pálil do protipohybu Pastornického, který však ránu na bližší tyč zvládl vyrazit na roh!
     
    90+1
    Nastavení zahájil domácí faul na útočné polovině a Bohemka hodně váhá s rozehrávkou.
     
    Nastavují se 2 minuty.
     
    90
    Po dlouhé době hosté před brankou soupeře, ale Puškáč ani nezakončil, ani nepřihrál přesně.
     
    89
    Odražený míč po rohovém kopu napálil z dálky Záhumenský, ale výrazně minul.
    88. Wágner ani Galuška nedosáhli na Ba Louův centr
     
    88
    Velký závar po centru do vápna! Před Wágnerem sice odhlavičkoval míč Hůlka, ale domácí dostali ještě jednu šanci a na zadní tyči na poslední chvíli odvraceli na roh před Lingrem!
     
    87
    RUndić to nevydržel a zkusil štěstí z velké dálky. Jeho skákavý pokus si Valeš pohlídal a dával velký pozor, aby neudělal chybu.
     
    86
    Bohemka se znovu nedostala ani za půlku a jen se brání.
     
    85
    Galuška stihl míč na hřišti a odcentroval od brankové čáry. Míč se dostal až na druhou stranu, odkud centroval Záhumenský opět až k brankové čáře, kde vracel míč před branku v pádu Lingr a Valeš ho pohodlně zachytil.
     
    85
    U vlastního rohového praporku dlouho klečel Reiter, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře.
     
    Což se odehrálo před zraky 2 470 diváků.
     
    84
    Moravcův centr až k Lingrovi nedoletěl.

    Libor Štěpán

    Branky: 31. Jindřišek (Nečas)

    Karty:   67. Smrž (KAR)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 14:17.
    MFK Karviná: Pastornický – Krivák, Smrž, Rundić, Djordjević (46. Záhumenský) – Bukata (63. Galuška) – Jan Moravec, Lingr, Budínský, Guba (46. Ba Loua) – Wágner (C).
    Náhradníci: Berkovec – Faško, Galuška, Dramé, Suchan, Záhumenský, Ba Loua.

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Hůlka, Šmíd, Pokorný – M. Dostál, Ljovin, Jindřišek (C), Bartek – Nečas (70. Reiter), Vacek (56. Puškáč), Vaníček (82. Záviška).
    Náhradníci: Fryšták – Reiter, Záviška, F. Hašek, Júsuf Hilál, Krch, Puškáč.

    Rozhodčí: Marek – Pelikán, Kotík

    Diváci: 2 470
    ocianews.com