Třinec – Mountfield HK 4:0 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:4 (kon.) | Kladno – Olomouc 4:3 (po pr.)
Liberec – Zlín 6:4 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 2:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Mountfield HK
Neděle 29.09.2019, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek víkendu. Na shledanou! (17:23:01)
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Petr Kváča – Marek Mazanec.
     
    Utkání mezi Oceláři a Mountfieldem je u konce, z vítězství 4:0 se radují úřadující mistři! Hráči s drakem na prsou dali Hradci lekci z produktivity, když z prvních osmi střel hned čtyřikrát skórovali. Vše začal ve dvacáté vteřině Matěj Stránský, v desáté minutě pak druhou trefu přidal Martin Adamský. Další branky přišly po změně stran ve druhé třetině, kdy nejprve v sólu skóroval Andrej Nestrašil, po krásné přihrávce Michala Kovařčíka pak konečný stav stanovil Martin Gernát.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Kotouč po střele Tomáše Vincoura poskakoval v brankovišti, Třinečtí v čele s Petrem Kváčou jej dokázali udržet před brankovou čárou!
     
    59:33
    Tak hosté si ještě jednou v zápase zahrají v pěti proti třem, krosčekem se provinil Guntis Galvinš. Hosté si vybírají oddechový čas.
     
    59:16
    Hosté se až po půl minutě dostali do útočného pásma, Kváču ale zatím nijak neohrozili.
     
    58:40
    Ještě jedna přesilovka pro Hradec, na trestnou lavici usedá Patrik Hrehorčák, který z vlastního pásma vyslal kotouč až do hlediště.
     
    58:08
    Radovan Pavlík s Mislavem Rosandičem připravili vylouženou šanci pro Lukáše Cingela, který stál před Kváčou zcela osamocen! Cingel zkusil zakončit po kličce, třineckého brankáře ale nepřekonal.
     
    57:42
    Michal Kovařčík se chtěl natlačit do útočného pásma, zastavil ho však ofsajd.
     
    57:17
    Hosté se ještě snaží s výsledkem něco udělat, třinecká defenzíva je však neprostupná a Mountfield se do větších šancí nemůže dostat.
     
    56:27
    Perret vjel do otevřenější obrany domácích, Kváču ale nepřekonal. Hra je přerušená, při zákroku třineckého brankáře došlo k posunutí jeho branky.
     
    55:29
    Hrehorčák si nabruslil k útočné modré a pouze nahodil puk za hostující branku, Oceláři potřebovali střídat.
     
    54:54
    Galvinš s Nestrašilem zastavil hradeckou akci a pak se sami vydali do protiútoku. Vše zakončil Galvinš, 4 249 diváků sledovalo další Mazancův zákrok.
     
    54:03
    Michal Kovařčík dostal nabídku od svého bratra a namířil si to před Mazance. Kovařčík se už už dostával ke střele, hosté jej však na poslední chvíli zastavili.
     
    53:36
    Hradečtí se po vyhraném vhazování dostali ke dvěma střeleckým pokusům, Kváča ale i nadále drží neprůstřelnost.
     
    53:05
    Kotouč se od domácích odrazil do ochranné sítě, vhazovat se bude po pravé ruce Petra Kváči, ale až po poslední komerční přestávce zápasu.
     
    52:51
    Smoleňák se z rohu kluziště tlačil do předbrankového prostoru, hostující kapitán se ale k zakončení nedostal.
     
    52:19
    Krajíček je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. Slezané ještě v závěru oslabení dokázal poslat hru do středního pásma.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 1. Stránský (Roth, Gernát), 10. Adamský (Chmielewski, Polanský), 26. Nestrašil (Roth), 30. Gernát (M. Kovařčík)


    HC Oceláři Třinec: Bartošák (21. Kváča) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, Krajíček (C), M. Doudera – Stránský, P. Vrána, Nestrašil – Dravecký, Marcinko (A), Hrňa – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (A), Polanský, Chmielewski – Kofroň.
    Mountfield HK: Š. Lukeš (26. Mazanec) – Nedomlel, Zámorský, Gaspar, Cibulskis, Rosandić, F. Pavlík, T. Voráček – Perret, Bičevskis, Miškář – Červený (A), Rákos, Smoleňák (C) – R. Pavlík (A), Cingel, Vincour – M. Chalupa, Koukal, Paulovič.

    Rozhodčí: Hradil, Staňo – Gebauer, Lederer

    Diváci: 4 249
    ocianews.com