Třinec – K. Vary 4:3 (po pr.) | Liberec – Olomouc 2:0 (kon.) | Plzeň – Vítkovice 4:1 (kon.)
Kometa Brno – Zlín 0:7 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 6:5 (kon.) | Pardubice – Kladno 3:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Sparta 1:2 (po pr.)
konec
HC VERVA Litvínov
6:5 (1:2, 2:2, 3:1)
Mountfield HK
Neděle 06.10.2019, 17:30 • ZS Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:07:32)
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni na hostující straně Tomáš Vincour, na domácí pak František Lukeš.
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 156 diváků.
     
    Střely na branku: 29 – 29
     
    Je dobojováno. I třetí třetina nabídla přestřelku. Hosté dvakrát vedli a domácí zase dvakrát srovnali. A když už to vypadalo, že zápas dojde do prodloužení, strhli Litvínovští vedení zase na svou stranu, když v závaru před brankou hostů trefil tři body v přesilové hře Richard Jarůšek. Domácí si už jednobrankový náskok pohlídali a slaví tak druhou výhru v sezóně. Hosté odjedou zklamaní. Sahali minimálně po bodu, ale nakonec nezískali žádný.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Verva nepouští hosty do žádného zakončení, drží kotouč ve své moci a už pomalu odpočítává poslední vteřiny, troufám si napsat, zápasu.
     
    59:41
    Nyní už je ale Mazanec znovu na střídačce a znovu hosté hrají power-play.
     
    59:38
    Už je ale zase zpátky, protože se vhazuje před hradeckou klecí.
     
    59:31
    Mazanec je na střídačce a hosté hrají se šesti bruslaři v poli.
     
    59:08
    Domácí mají puk ve své moci a zatím nepouštějí Mountfield k odvolání brankáře. Navíc se hosté dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před branku Mazance.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:37 Richard JARŮŠEK - 6:5
     
    57:37
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva využívá první přesilovou hru v sezóně a strhává vedení na svou stranu. Před Mazancem vznikla po jeho zákroku obrovská skrumáž a na něho šly další střely. Tu další odraženou už ale neměl pod kontrolou. Z otočky totiž vystřelil RICHARD JARŮŠEK a trefil se k bližší tyči – 5:4. Asistence: Martin Hanzl a Jan Myšák.
     
    56:37
    Hosté se hned po vhazování ve vlastním pásmu dostali k puku a vyhodili ho až před domácí klec. Verva tak zakládá další akci od svého brankáře.
     
    56:29
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Mislav Rosandić – 2 min., hákování).
     
    56:09
    Jakub Petružálek si sjel blíže Mazancovi, ten proti jeho pokus vytáhl další zákrok a i on přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    55:07
    Kašpar se však před brankou hostů neprosadil a puk má Rosandić a vyváží ho pryč z obranného pásma.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 5. M. Hanzl (Petružálek, L. Doudera), 23. V. Hübl (F. Lukeš), 26. F. Lukeš (Kašpar), 41. Jánošík (F. Lukeš), 45. Jurčík (Helt, J. Říha), 58. Jarůšek (M. Hanzl, Myšák) – 10. Vincour (R. Pavlík, Cingel), 12. Perret (Rákos), 32. Vincour (Cibulskis), 34. Koukal, 42. Kubík


    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – Jánošík, Kubát, J. Říha, Ščotka, Štich, L. Doudera – Kašpar (A), V. Hübl (A), F. Lukeš – Jarůšek, M. Hanzl, Petružálek – Jurčík, Helt, Trávníček (C) – Myšák, J. Mikúš, Gerhát – Zygmunt.
    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel, Zámorský, Gaspar, Cibulskis, Rosandić, F. Pavlík, T. Voráček – Červený (A), Koukal, Smoleňák (C) – R. Pavlík (A), Cingel, Vincour – M. Chalupa, Kubík, Jergl – Perret, Rákos, Paulovič.

    Rozhodčí: Pražák, Kika – Gerát, Hynek

    Diváci: 4 156
    ocianews.com