Mladá Boleslav – Vítkovice 5:3 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 1:3 (kon.) | Plzeň – Pardubice 5:3 (kon.)
Kometa Brno – Liberec 7:4 (kon.) | Litvínov – Zlín 5:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 13.10.2019, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, přeji vám pěkný zbytek večera, úspěšný vstup do nového pracovního týdne a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:34:52)
     
    Nejlepší hráči utkání

    HC Energie Karlovy Vary – Tomáš Rachůnek
    Mountfield Hradec Králové – Lukáš Cingel
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem)

    HC Energie Karlovy Vary – 9 (30)
    Mountfield Hradec Králové – 11 (36)
     
    Duel mezi Mountfieldem a Energií skončil. Do třetí třetiny si Vary přinesly jednobrankový náskok, který se jim podařilo krátce po začátku třetího dějství zdvojnásobit. Jiskru naděje pro Hradec vykřesal v 50. minutě Cingel, Lvi bojovali až do konce, ale dnes ztroskotali na pevné obraně Západočechů řízené skvělým brankářem Novotným. V závěru pečetil výhru svého celku Tomáš Rachůnek, jenž dvěma góly v poslední dvacetiminutovce rozhodl o vítězství svého celku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Východočeši ještě vyhráli jedno buly před Novotným, Čáp vystřelil po vhazování z levého kruhu, ale minul.
     
    59:46
    Vincour se dostal k dorážce na brankovišti, ale puk dost nezvedl, Novotný se betony nalepil na led a jeho pokus vykopl až k mantinelu.
     
    59:20
    Mazanec jde znovu na střídačku, Mountfield to chce zkusit ještě jednou v šesti.
     
    59:05
    Nedomlel rozehrává na střed hřiště, kde byl Vincour ztrojen soupeři, Cingel se následně dostal k puku, ale ani jeho přihrávka nebyla přesná.
    58:44 Tomáš RACHŮNEK - 1:3
     
    58:44
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Máme rozhodnuto! Energie pečetí výhru gólem do prázdné brány! Jergl na útočné modré naprosto nesmyslně místo střely přihrával kamsi k hrazení. Zámorský ideálně nezpracoval, Karlovarští mu sebrali puk a když se obránce Lvů rozhodl napadat, objeli ho. TOMÁŠ RACHŮNEK pohodlnou ranou od levého hrazení pečetí výhru Západočechů v tomto duelu. Asistence: David Gríger, Jakub Flek.
     
    58:19
    Mazanec jde na střídačku, Hradec to zkouší v šesti bez brankářem zatím drží pásmo a hledá vhodnou palebnou pozici.
     
    57:58
    Další okénko v obraně Lvů! Šenkeřík se dostal až na pravý kruh a vypálil na zadní tyč, Mazanec předvedl další parádní zákrok ramenem.
     
    57:26
    Novotný znovu drží puk za vlastní bránou, poslal ho prudce kupředu na Skuhravého, který šel se svým parťákem dva na jednoho, vypálil, ale Mazanec vykopl puk koncem brusle!
     
    57:06
    Do dobré pozice se nyní dostával Smoleňák, který už mohl skoro střílet z levé strany. Akci svěřenců Tomáše Martince zastavil ofsajd.
     
    56:49
    Východočeši znovu jen nahodili kotouč na zadní mantinel, kde byli první beci Energie, kteří jej zase rychle poslali na druhou stranu.
     
    56:35
    Linhart udržel na levém hrazení dva soupeře a postrčil puk kupředu, jeho spoluhráči s ním ale nic zázračeného vymyslet nedokázali.
     
    56:15
    Buly před Novotným vyhráli Energetici, kteří si přihrnuli puk do brankoviště, kam se natlačilo několik hokejistů, puk má Novotný v lapačce.
     
    55:57
    Karlovy Vary se teď už nesnaží příliš útočit, místo toho rychle posílají puky z třetiny a brání vlastní pásmo. Nyní předvedly další icing.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 50. Cingel (R. Pavlík, Allen) – 2. O. Beránek (Raška I), 42. T. Rachůnek (Šenkeřík, Flek), 59. T. Rachůnek (Gríger, Flek)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Linhart, Zámorský, Allen, Čáp, Gaspar, Nedomlel, R. Pilař – Červený, Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Perret, Klíma, Paulovič – M. Chalupa, Kubík, Jergl.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – Šenkeřík, Eminger, Graňák, Plutnar, M. Rohan, Kubka, A. Rulík – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, Raška I, O. Beránek – Hlava, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý, Vondráček.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Ganger, Klouček

    Diváci: 3715
    ocianews.com