Mountfield HK – Třinec 1:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 2:7 (kon.) | Litvínov – Sparta 3:4 (po pr.)
Zlín – Liberec 3:4 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 3:2 (3:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Plzeň 4:3 (po pr.)
Olomouc – Kladno 1:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
HC Oceláři Třinec
Neděle 17.11.2019, 14:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne z ČPP Arény definitivně vše. Děkuji za pozornost při sledování onlajnu a u hradeckého hokeje zase někdy příště na počtenou. (17:00:30)
     
    Michal Kovařčík proti Hradci: 2+1
     
    Dnešní odpolední zápas je u konce. Hradečtí nevyužili výhody domácího prostředí a s Třincem padli poměrně jasným rozdílem. Ocelářům vyšla na jedničku především první dvacetiminutovka, kterou opanovali poměrem 2:0. Ve druhé části působil herně lépe Mountfield, více než jeden gól z ní však vytěžit nedokázal. To Slezané ovládli poslední periodu díky druhé brance Michala Kovařčíka v zápase a stanovili celkové skóre 4:1 ze svého pohledu. Lvi si tak nespravili náladu, když po třech extraligových prohrách v řadě ani tentokrát neuspěli.
     
    Střely na branku ve třetí třetině (celkem)

    Mountfield HK: 9 (28)
    HC Oceláři Třinec: 7 (21)
     
    Nejlepší hráči dnešního zápasu

    Mountfield HK: Aleš Jergl
    HC Oceláři Třinec: Michal Kovařčík
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Hradečtí ještě zkouší závěrečný postup vpřed, hostující obrana se ale zachovala zkušeně a kotouč jim vypíchla. To byla zároveň poslední akce dnešního mače.
     
    59:19
    Teď už si Oceláři nic nekomplikovali a raději vyhodili kotouč daleko od vlastní branky.
     
    58:41
    Třinečtí už se chystali vymanit z menšího tlaku, to jim však domácí překazili a zmocnili se puku. Jejich následný postup ale zastavuje ofsajd.
     
    58:19
    Lukáš Cingel vypálil z pravého kruhu z první a jeho rána orazítkovala tyč Kváčovy svatyně!
     
    58:08
    Rudolf Červený šikovně přisunul kotouč spoluhráči, po následné střele už se ale jeho spoluhráči k dorážce nedostali.
     
    Dnešní utkání sleduje 4219 diváků.
     
    57:30
    Mislav Rosandič raději s pukem zabruslil zpět za Mazancovu branku, další pas domácích ale končí jen na zakázaném uvolnění.
     
    57:06
    Domácí zvýšili svoji aktivitu a přinutili Petra Kváču k dalšímu podržení kotouče.
     
    56:12
    Lukáš Vopelka se chytře snažil udržet puk v útočném pásmu, když ho posouval na Lukáše Cingela. Ten byl však na jeho příhru příliš krátký.
    55:08 Michal KOVAŘČÍK - 1:4
     
    55:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po předchozí nadějné příležitosti hosté už tu další využívají a dostávají se do třígólového trháku. Martin Gernát šikovně posunul kotouč na Arona Chmielewského, který už mohl sám vystřelit, ale raději hrací předmět ještě posunul MICHALU KOVAŘČÍKOVI. Jeho zakončení se ještě otřelo o levou tyč, než zapadlo do branky. Asistence: Aron Chmielewski, Martin Gernát.
     
    54:15
    Oceláři si v útočném pásmu vyměnili několik přihrávek a Martin Gernát nakonec spíše nahazoval puk před Mazance. Hradecký gólman si poradil.
     
    54:03
    Ztrátu kotouče musel hasit Lukáš Vopelka, který zvedl svoji hůl až příliš vysoko, což neuniklo pozornosti hlavního rozhodčího. Následuje komerční pauza.
    Marken.cz

    Jan Brůna

    Branky a nahrávky: 31. Koukal (Červený) – 6. M. Kovařčík (Hrňa), 20. O. Kovařčík (M. Kovařčík), 33. Hrehorčák, 56. M. Kovařčík (Chmielewski, Gernát)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Zámorský, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Šalda – Jergl, Koukal, Červený (A) – Smoleňák (C), Kubík, M. Chalupa – Paulovič, Rákos (A), Perret – Vopelka, Cingel, Klíma.
    HC Oceláři Třinec: Kváča (Malík) – Kundrátek, Gernát, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Zahradníček – Chmielewski, P. Vrána, M. Stránský – Hrňa, Novotný, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kofroň, Polanský, Adamský (C) – Hladonik.

    Rozhodčí: Jeřábek, Horák – Lučan, Kis

    Diváci: 4219
    ocianews.com