Zlín – Vítkovice 3:2 (po pr.) | Plzeň – Litvínov 6:2 (kon.) | Kladno – Mountfield HK 3:1 (kon.)
Olomouc – Mladá Boleslav 3:2 (3:2 po s.n.) | Liberec – Sparta 4:1 (kon.) | Pardubice – K. Vary 5:6 (po pr.)
konec
Rytíři Kladno
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Mountfield HK
Pátek 20.12.2019, 17:30 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že mužem zápasu se stal Denis Godla, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (19:59:48)
     
    Kladenští nadělují fanouškům vánoční dárek, když přehráli Mountfield. Domácí mužstvo hrálo hodně obětavě a v duelu už vedlo o tři zásahy. Hradec Králové byl sice hokejovější, jenže dnes chtěl méně. Východočeši se v závěru dočkali alespoň snížení, ovšem to už nic neřešilo, a tak si Středočeši připisují důležité tři body.

    Střely na branku: 21:30.
    Střely na branku ve třetí třetině: 7:10.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Jeden z domácích hráčů se dobře vrátil a na středu zachytil přihrávku Červeného. Ovšem kotouč pak byl poslán na další icing, což Rytířům v tomto momentu stačí.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 166 diváků.
     
    59:13
    Kladno se pokusilo ještě z vlastní poloviny trefil prázdnou branku, ale puk projel asi metr od levé tyče. Hra se stěhuje před branku slovenského gólmana.
     
    58:50
    Marek Mazanec míří na střídačku, a tak to Hradec Králové zkusí se šesti bruslaři!
     
    58:23
    Tomáš Redlich obral soupeře o kotouč, ovšem poté skvěle zapracoval Tomáš Linhart, jehož výkon se mi dnes zamlouvá.
    56:56 Radek SMOLEŇÁK - 3:1
     
    56:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Denis Godla s čistým štítem dnes neodejde! Zakončení z pravé kruhu se odrazilo v brankovišti k RADKU SMOLEŇÁKOVI, jenž je šťastným autorem první trefy Mountfieldu. Asistence: Lukáš Cingel.
     
    56:30
    Krásnou akcí se prezentovali Východočeši! Radek Smoleňák se nacházel sám na brankovišti, kam také dostal přihrávku, ovšem Denis Godla předvedl famózní zákrok.
     
    55:55
    Rytíři se soustředí už na bránění. Jenže v momentu střídání zůstal na pravé straně osamocený Aleš Jergl, jehož pumelice zamířila nad branku.
     
    55:05
    Nahozením na branku se prezentoval Antonín Melka. Jenže celé snažení Kladna bylo zbytečné, protože v brankovišti se nacházel Jakub Hajný. Hra je tak vykázaná do středního pásma.
     
    54:24
    Z levé strany znovu střílel Petr Zámorský, jehož zakončení bylo sražené do ochranné sítě. Následuje vhazování po pravé ruce slovenského gólmana.
     
    54:07
    Petr Zámorský se pokusil o přihrávku po modré čáře, jenže kotouč mířil do střední třetiny. Tam se ho zmocnil Tomáš Linhart, jenž velí k dalšímu útoku.
     
    53:16
    Nahození ze středního pásma vyklepal Denis Godla rychle z lapačky a rozehrál. Mountfield dobře napadal a ještě chvíli držel soupeře před jeho brankou, tedy spíše u hrazení.
    52:17 Jakub STRNAD - 3:0
     
    52:17
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tohle už pro Rytíře vypadá hodně dobře! Od modré čáry vypálil Martin Kehar, jehož pokus byl zablokovaný. Rychle se mezi kruhy zorientoval Tomáš Redlich, jenž přihrál do pravého kruhu, odkud JAKUB STRNAD trefil přesně horní růžek branky. Asistence: Martin Kehar a Tomáš Redlich.
     
    51:49
    Daniel Rákos se hnal po pravé straně do útočného pásma, ale na modré čáře byl přibrzděn, a tak se Mountfield Hradec Králové ocitl v ofsajdovém postavení.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 4. Zikmund (Hovorka, Lakos), 44. Zikmund (Bílek, O'Donnell), 53. J. Strnad (Redlich, Kehar) – 57. Smoleňák (Cingel)


    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Zajíc, Zelingr – Bílek, Stach, O'Donnell – Hovorka, Machač, Zikmund – J. Strnad, Redlich, Hajný – T. Kaut, Melka, Vampola.
    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Linhart, Zámorský, Šalda, F. Pavlík, Rosandić, Cibulskis, R. Pilař – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák – Červený, Klíma, Jergl – Miškář, Koukal, Paulovič – Dragoun, Kubík, Rákos.

    Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Pešek, Malý

    Diváci: 4 166
    ocianews.com