Kometa Brno – Vítkovice 3:1 (kon.) | Litvínov – Liberec 3:4 (kon.) | Zlín – Kladno 6:0 (kon.)
K. Vary – Plzeň 4:3 (po pr.) | Mountfield HK – Sparta 5:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 1:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
HC Sparta Praha
Sobota 28.12.2019, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ze stále bouřící ČPP Arény to ode mne bude pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost, přeji vše nejlepší, hodně štěstí a především pevné zdraví do Nového roku a někdy příště se budu znovu těšit, na počtenou. (18:42:23)
     
    Hradečtí fanoušci si žádají druhou děkovačku a hokejisté Lvů se vrací na ledovou plochu, aby tak ještě jednou oslavili nejen svou dnešní výhru. Tato děkovačka je do jisté míry také omluvou hokejistů za to, že v Pardubicích na druhou děkovačku nepřišli. Kapitán Radek Smoleňák si bere slovo a děkuje za podporu v Pardubicích i v tomto utkání. Rovněž přeje všem příznivcům hradeckého hokeje jen to nejlepší do nového roku. ČPP Arénou se nyní může nést oslavné Ša-la-la-la-lá Hra-de-čá-ci.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Mountfield Hradec Králové – Lukáš Cingel
    HC Sparta Praha – David Dvořáček
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 5 (29)
    HC Sparta Praha – 10 (27)
     
    Někteří fanoušci Sparty sice dále skandují, ale jejich hlas v bujarých oslavách hradeckého vítězství slyšet není. Lvi si užívají svého vítězství společně se svými fandy, kteří je dnes přišli podpořit v hojném počtu. Na závěr probíhá děkovačka brankáře Marka Mazance, který byl dnes jednou z klíčových postav duelu.
     
    Duel mezi Hradcem a Spartou právě skončil! Mountfield ubránil svou tvrz, navázal na vítězství v Pardubicích, nadělil lídrovi tabulky z Prahy potupného bůra a pomohl tak Liberci k tomu, aby od Pražanů převzal pozici současného krále extraligy. Hokejisté z hlavního města naopak navázali na jejich neúspěšnou sérii z venkovních kluzišť, ztratili post prvního celku extraligy a nad svým výkonem budou přemýšlet určitě o něco víc, jelikož do ideálu měl daleko.

    Hradec postavil základ dnešního úspěchu především v druhé třetině, kterou vyhrál 2:0 a posílil tak podstatně vedení, které získal v prvním dějství. V třetí části pak především hlídal střed kluziště a neumožnil Spartě dostat se na dostřel. Zaslouženě tak bere tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Adam Polášek dostal puk na vrchol kruhů a z první ho poslal na bránu Lvů. Petr Koukal však dobře vystoupil a jako první bránící hráč puk zastavil. Hradecké oslavy mohou propuknout naplno.
     
    59:27
    Východočeši se zmocnili touše a dovezli ho na útočnou modrou, následně se stáhli do své třetiny, kde jsou napadáni hráči Sparty, kteří ještě chtějí zapsat závěrečný zásah.
     
    59:05
    Začíná poslední minuta dnešního duelu, o výsledku je rozhodnuto, Sparta posílá kotouč přes celé kluziště, na zadní mantinel spěchají její hráči vydolovat puk.
     
    58:27
    Hradec je nyní aktivní a šlape dopředu. Lvi kombinují podél hrazení v pásmu Sparty a snaží se ještě najít další dobrou palebnou pozici. ČPP Arénou zatím obíhá hradecká oslavná vlna.
     
    58:06
    Smoleňák drží puk na středu a posouvá ho Cingelovi, jenž spěchá na pravou stranu, následně ho křižně poslal Chalupovi, jenž tentokrát v dobré pozici minul!
     
    57:44
    Kotouč letěl ze středního pásma k bráně Lvů. Mazanec byl připraven a chytil jej ještě předtím, než stihli přijet hráči, kteří by chtěli dorážet.
    57:07 Matěj CHALUPA - 5:2
     
    57:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec dává gól do prázdné brány a o osudu utkání je s největší pravděpodobností rozhodnuto! MATĚJ CHALUPA si za dnešní výkon branku jistě zaslouží. Nyní se u mantinelu dostal k puku a z těžkého úhlu odkrytou klec trefil, ačkoliv se Polášek snažil puk zastavit. Bez asistence.
     
    56:54
    Sparta odvolává Sedláčka, který spěchá na střídačku, Pražané hrají v šesti s odkrytou klecí a riskují v závěru vše.
     
    56:38
    Paulovič sbírá touš za svou bránou a po pravé straně se ho snaží poslat Perretovi, jenž byl faulován, ale sudí už vylučovat nebudou.
     
    56:19
    Buly před gólmanem Sparty znovu dopadlo lépe pro jeho spoluhráče, kteří jsou však nyní aktivně napadáni a rozehrávka jim tak činí větší potíže.
     
    56:06
    Východočeši zastavili akci Sparty ve středu kluziště a jdou kupředu, kotouč je na zadním mantinelu, kde se celky přetahují. Následně je puk zahrán do brankoviště, Sedláček jej přikryl lapačkou a oba celky se ještě trochu pošťuchují.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 5. Perret (Jergl, Nedomlel), 13. Cingel (M. Chalupa), 25. Klíma (Cingel, Cibulskis), 32. Cingel (M. Chalupa, Nedomlel), 58. M. Chalupa – 5. Dvořáček (Pšenička), 55. Smejkal (Řepík, Tomášek)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Cibulskis, Zámorský, Šalda, F. Pavlík (A), Rosandić, Nedomlel (A), Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Jergl – R. Pavlík, Lev, Klíma – R. Pilař, Dragoun, Paulovič.
    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Wolf) – Kalina, Blain, Polášek (A), Piskáček (A), Tomáš Dvořák, M. Jandus, Poizl – Smejkal, Tomášek, Řepík (C) – Sukeľ, V. Růžička, Rousek – Kudrna, Pech, Forman – Dvořáček, Pšenička, Říčka.

    Rozhodčí: Šír, Veselý – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 5441
    ocianews.com