Třinec – Mountfield HK 6:0 (kon.) | Zlín – Liberec 2:4 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 3:5 (kon.)
K. Vary – Kometa Brno 9:1 (kon.) | Olomouc – Kladno 4:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:0 (3:0, 1:0, 2:0)
Mountfield HK
Pátek 14.02.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Oceláři mají v tomto týdnu na programu tři domácí utkání, to znamená, že se naše redakce přihlásí opět v neděli. Od 15 hodin bude na programu moravskoslezské derby. Do té doby pěkné dny! (19:23:36)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 37:17
    Střely mimo 13:14
    Zblokované střely 18:5
    Hity 5:6
    Vhazování 38:23
    Trestné minuty 4:24
     
    Třetí třetina utkání Ocelářů s královéhradeckým Mountfieldem už žádné zdramatizování průběhu nepřinesla. Třinečtí si jistě drželi svůj náskok, pokud se hosté dostali do nějaké šance, zlikvidoval ji jistý Štěpánek. Hosté se mohli dostat na rozdíl tří branek v přesilové hře, kdy Cingeľ z pravé strany dával na teč Smoleňákovi. Na druhé straně Třinečtí svou přesilovku využili. Aron Chmielewski vyjel s pukem z rohu a odrazem od Šidlíkova kolene poslal puk za Lukeše popáté. Další dvě početní výhody Oceláři sice nevyužili, ale pár sekund před koncem se ještě do samostatného úniku na Lukeše dostal Martin Adamský a střelou mezi betony nedal gólmanovi v brance Mountfieldu šanci. Oceláři si tak připsali tenisového kanára.
     
    Nejlepší hráči: Jakub Štěpánek – Filip Pavlík
     
    Konec zápasu.
    59:51 Martin ADAMSKÝ - 6:0
     
    59:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinecký kapitán MARTIN ADAMSKÝ se dostal do samostatného úniku a uzavírá dnešní utkání tenisovým kanárem. Jeho střela mezi Lukešovy betony stanovuje velmi pravděpodobně konečné skóre dnešního zápasu. Asistence: Guntis Galvinš. Stav utkání 6:0.
     
    59:20
    Růžička dvakrát atakován na hranici faulu, hosté mu tímto chtěli znemožnit individuální akci, což se jim ve výsledku povedlo.
     
    58:50
    Další Kundrátkova střela, tentokrát z pravého kruhu. Je třeba smeknout před Lukešem, v posledních minutách předvádí heroický výkon.
     
    58:44
    Závěr je pro hosty velice těžký. Hrňa z pravého kruhu trefuje tyč, nebezpečnou střelou se prezentoval i Kundrátek z vrcholu levého kruhu.
     
    58:24
    Rychlou kombinaci Hrni a zakončujícího Chmielewského vytěsnil Lukeš.
     
    57:59
    Oceláři byli na puku v útočném pásmu, odkud se ale sami vyhnali nepřesnou Kundrátkovou přihrávkou.
     
    57:29
    Pech pro hosty. Žejdl odebral na levém křídle puk Galvinšovi. Kolegovi se přiřítil pomoct Kundrátek a rozjetého třineckého obránce trefil Žejdl vysokou holí.
     
    56:42
    Hrehorčák se uvolnil za brankou a centroval do slotu před Lukešem, kde byli oba bratři Kovařčíkovi. Zakončovat zkoušel Ondřej, byl ale zablokován.
     
    56:07
    Hosté jsou kompletní a dokázali dostat puk do středního pásma. Tam jim ho zase odebral Adamský.
     
    55:41
    Doudera nabil Kundrátkovi na vrcholu levého kruhu a jeho bombu z první Lukeš betonem vykopl vysoko do ochranné sítě. Oceláři budou hrát přesilovku ještě 16 sekund.
     
    54:51
    Gernát posílal prudký puk od modré před branku, kde byl Marcinko. Po teči slovenského centra končí puk nad Lukešovou brankou. Následně vyhazuje Cibulskis.
     
    53:57
    Rychlý protiútok Třince. Troufám si tvrdit, že faul Petra Šidlíka byl nutný, neboť po přiťuknutí Růžičky by Vrána zakončoval do prázdné branky.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 5. O. Kovařčík (M. Stránský, Kundrátek), 11. Wolski (Gernát), 15. Hrňa (Chmielewski, Marcinko), 37. Marcinko (Martin Růžička, M. Stránský), 50. Chmielewski (Kundrátek), 60. Adamský (Galvinš)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (L. Daneček) – Kundrátek, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána, Wolski – Chmielewski, Marcinko, M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Dravecký (A), Novotný, Adamský (C) – Hrňa.
    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Eklund, Nedomlel (A), Šidlík, Cibulskis, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – Žejdl, Cingel, Smoleňák (C) – M. Chalupa, Lev, Orsava – Perret, Klíma, Jergl – R. Pavlík, Koukal, Kubík.

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Bryška, Rožánek

    Diváci: 4 367
    ocianews.com