Třinec – Vítkovice 2:3 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 2:3 (1:2 po s.n.) | Liberec – Kladno 5:4 (kon.)
Sparta – K. Vary 6:3 (kon.) | Plzeň – Olomouc 3:0 (kon.) | Pardubice – Zlín 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:3 (2:1, 3:2, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 16.02.2020, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to už pro dnešek definitivně všechno. Mějte se hezky a přeji šťastné vykročení do nového týdne. Pozítří na počtenou! (18:50:42)
     
    Máme tu konec! Sparťané ve třetí třetině skórovali zásluhou Matúše Sukeĺa a vítězství si už pohlídali. Karlovarští bojovali, ale dnes to na nějaký bodový zisk nestačilo. Domácí si tak připisují tři body, Západočeši se vrací domů bez bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Dvořák ještě na pravém kruhu hledal Buchteleho před brankou, k němu se už puk nedostal a Bednář bez problémů přikryl puk pod svoji lapačku.
     
    59:29
    Bednář ještě jednou přerušuje hru. Pech poté vyhrál vhazování přesně na Jana Košťálka, který okamžitě střílel. Karlovarský brankář bez problémů zasáhl.
     
    58:42
    Forman ještě znepříjemňoval rozehrávku jednomu z karlovarských hokejistů a povedlo se mu i získat kotouč na své hole. Kalina uklidňuje hru za svou brankou.
     
    58:15
    Gríger si v útočném pásmu chtěl narazit s Rachůnkem, který se na levém kruhu díval, komu přihrát, ale nakonec sparťané mu puk z jeho čepele odebrali.
     
    57:29
    Nyní se Růžička snažil prostrčit puk na lépe postaveného obránce Košťálka, který byl úplně sám na modré čáře, ale nakonec se k němu už puk nedostal.
     
    57:11
    Růžička byl úspěšnější na vhazování, ale tím, že puk nezpracoval Kalina, mohl pokračovat v útoku Beránek. Rozhodčí ale předtím ještě viděli ofsajd.
     
    57:02
    Lukáš Pech byl nyní příliš moc netrpělivý před brankářem Bednářem. Rozhodčí tak píská postavení útočícího hráče v brankovišti a vykazuje hru ven.
     
    56:24
    Vary těžily z krátkého pobytu v útočném pásmu. Dominik Graňák vyslal svižnou ránu od modré čáry, Sedláček puk srazil svou vyrážečkou mimo branku.
     
    55:39
    Kalina tečoval puk v obranném pásmu přesně na rozjetého Dvořáčka, který se snažil najít své spoluhráče na druhé straně, ale neúspěšně. Vary obrací hru.
     
    55:13
    Sukeĺ si narazil s Dvořákem v obranném pásmu a domácí mohli znovu dopředu. Rousek byl ale v útoku u puku moc pozdě a Vary posílají puk do bezpečí.
     
    54:48
    Mezitím, co se samotná hra zastavila v útočném pásmu Sparty, moderátor oznámil počet diváků. Těch si sem dneska našlo cestu celkem 15 077!
     
    54:02
    Velká šance domácích! Forman pronikl s pukem na hokejce do přečíslení, vše se rozhodl vzít na sebe, ale ani nadvakrát Bednáře nepřekonal.
     
    53:39
    Flek jen tečoval kotouč do středního pásma pro Rachůnka, který následně objel branku domácích, ale poté nepřesně hledal svého kolegu před brankou.
     
    53:22
    Kudrna nebyl úspěšný v útočném pásmu, jelikož v osobním souboji u mantinelu byl úspěšnější jeho soupeř. Sparťané ale mají hru pevně pod kontrolou.
     
    52:42
    Jurčina ve spolupráci s Kalinou dostali puk alespoň do středního pásma a domácí mohli poté zaútočit. Pech měl ale k puku v útočném pásmu příliš moc daleko.
     
    52:25
    Karlovarští nepronikli do útočné třetiny a poté rozhodčí hru přerušuje svým hvizdem. Následuje komerční přestávka a také menší úprava ledové plochy.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 4. Kudrna (Vitouch, Blain), 17. Dvořáček (Vitouch), 29. Buchtele (Forman, Pech), 30. Tomáš Dvořák (V. Růžička, Kudrna), 39. Dvořáček (Kudrna), 52. Sukeľ (V. Růžička, Rousek) – 20. Černoch (T. Mikúš), 36. Vondráček (Koblasa, Černoch), 40. Šafář (M. Rohan, Bednář)


    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Neužil) – Kalina, Blain, Jurčina, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek, Poizl – Rousek, Sukeľ, Řepík – Kudrna, V. Růžička, Říčka – Buchtele, Pech, Forman – Pšenička, Vitouch, Dvořáček.
    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (F. Novotný) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák, Plutnar, M. Rohan, D. Mikyska, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, O. Beránek – V. Polák, Černoch, Kohout – Koblasa, Skuhravý, Vondráček.

    Rozhodčí: Horák, Pešina – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 15 077
    ocianews.com