Litoměřice – Poruba 2011 6:1 (kon.) | Chomutov – Vsetín 6:2 (kon.) | Motor ČB – Havířov 5:3 (kon.)
Jihlava – Sokolov 6:4 (kon.) | Benátky n/J – Třebíč 3:2 (po pr.) | Přerov – Frýdek-M. 1:2 (po pr.)
Slavia – Prostějov 3:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
6:4 (3:1, 1:0, 2:3)
HC Baník Sokolov
Pondělí 02.12.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes vše. Po dlouhé době mi bylo ctí vás opět zápasem z Horáckého zimního stadionu provázet a budu se těšit zase někdy příště napočtenou! (19:56:43)
     
    Dnešní utkání sledovalo 759 diváků.
     
    Zápas 28. kola v Jihlavě je za námi. Ač si drtivá většina osazenstva myslela, že po druhé třetině je hotovo, rozhodně tomu tak nebylo. Díky nekoncentrovanému vstupu Jihlavy do třetí části patřila první desetiminutovka sokolovským hráčům, kteří se dotáhli ze 4:1 na 4:4. Dva góly obstaral v tomto trháku Jaromír Kverka, dvě asistence měl pro změnu bývalý Duklák Martin Osmík. Jenže zápas nakonec pro sebe zlomila Jihlava. Břemeno na sebe vzali v čase 51:47 Lukáš Anděl, o pět minut později definitivně rozhodl pro duklácké barvy Jiří Fronk.

    Všehovšudy jsme tak viděli deset gólů a ve finále i pohledné ofenzivní utkání. Tolik gólů jsme letos v Jihlavě ještě skutečně neviděli, Sokolov byl skutečně blízko první venkovní výhře, ač předvedl velice dobrý výkon, na body zvenčí si bude muset ještě počkat.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Staněk napálil puk na obranné modré z první a Přindiš jej zablokoval mezi kruhy jako poslední sokolovský hráč. Teď měl Baník poměrně velké štěstí!
     
    58:45
    Kotouč skončil v půlkruhu určeném pro rozhodčí, kde o něj bojují tři hráči z každé strany.
     
    58:39
    Dukla spáchala další zakázané uvolnění a bere si 81 sekund před koncem třetiny oddechový čas.
     
    58:03
    Jdeme do poslední dvouminutovky třetí třetiny a Sokolov stále hraje bez gólmana. Dukla nicméně působí jistě a nechce dopustit zase žádná dramata nebo zklamání.
     
    57:29
    Všechno to trvalo celých jedenáct sekund. Jan Brož nyní přijímá ovace, neboť letí zase hned zpátky, nůž se povedlo kustodovi Petru Mlíkovskému bleskurychle opravit.
     
    57:18
    Před samotným závěrem proběhne ještě vynucené střídání gólmanů. Zničený nůž na brusli Ondřeje Chaloupka vyžaduje větší opravu, proto musí střídat za Jana Brože.
     
    56:58
    Machač forčekingem dostal kotouč z pásma Dukly a předložil jej na Michala Poletína, jenže ten přímo z osy hřiště trestuhodně míjí branku!
     
    56:49
    Baník už na nic nečeká a tři minuty, jedenáct sekund před koncem jde do hry bez gólmana.
     
    56:30
    Dukla právě vstřelila branku!
    Další individuální akce a tolik gólu snad diváci v Jihlavě hodně dlouho neviděli! JIŘÍ FRONK se sám nadechl na levém křídle, protáhl kotouč přes tři obránce a zkusil překonat Haase na bližší – levé – tyči. Prvně to sice vypadalo, že kotouč bude mít mladý gólman v lapačce, záhadným způsobem ale prolétl až do branky – 6:4! Asistence: Václav Půža, Tomáš Čachotský.
    56:30 Jiří FRONK - 6:4
     
    55:10
    Sokolov se sám dostává pod tlak, což nyní demonstroval poměrně nadbytečným zakázaným uvolněním. Díky tomu vznikla další šance Dukly na gól, Poletín ale z nadějné pozice zamířil těsně vedle levé tyče!
     
    53:52
    Další ofsajd Sokolova, do kterého tým vystavil Rulík. Po následném buly ale Jihlava vyhodila na icing, tím pádem se vše trochu srovnalo a bude se moci vhazovat před brankou Chaloupka.
     
    53:21
    Dlouhá přihrávka na Rulíka byla zastavena Chlubnou, kterého kotouč zasáhl do nechráněné oblasti ruky, což evidentně dost bolí, soudě dle výrazu.
     
    52:58
    Na pravém křídle ujel sokolovskému útoku Zadražil a je tím pádem pískán ofsajd. Následuje komerční přestávka.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. Skořepa (Chlubna, Anděl), 16. Poletín (T. Harkabus), 18. Čachotský (Staněk), 27. T. Harkabus (Skořepa, Čachotský), 52. Anděl (J. Pohl), 57. Fronk (Půža, Čachotský) – 3. Vracovský, 41. Kverka (Osmík), 43. Vracovský (Osmík), 50. Kverka (Přindiš, Vracovský)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (58.–58. Jan Brož) – J. Pohl, Staněk, Vála, D. Kolář, Půža, J. Holý, Piegl – Čachotský (A), Fronk, Lichanec – Anděl, Skořepa (C), Chlubna – T. Harkabus, Poletín, Machač – A. Zeman, Juda, Matýs.
    HC Baník Sokolov: Haas (Kašpar) – Přindiš (A), Vodička, A. Rulík, Kadeřávek, Šafář, Pařízek, Michálek – Kovařík (A), M. Zadražil, Švec – Vracovský, Kverka, Osmík (C) – T. Rohan, Vrána, Křemen – Křehlík, Kuběna.

    Rozhodčí: Doležal, Vrba – Kreuzer, Polonyi

    Diváci: 759
    ocianews.com