Pardubice – HC Slovan 0:3 (kon.) | Mountfield HK – Spartak Moskva 1:2 (3:4 po s.n.)
konec
HC Dynamo Pardubice
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Neděle 04.08.2019, 14:00 • ČPP Aréna • Mountfield Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, ale s radostí vás zvu na přenos z večerního utkání, při němž v 18:00 zkříží hokejky domácí Mountfield HK a ruský Spartak Moskva. (16:09:16)
     
    Za lehkého potlesku prořídlých tribun končí úvodní utkání Mountfield Cupu 2019, které jasně ovládl bratislavský Slovan. Rozjížděl se sice jako starý dobrý dieslový motor pomalu, ale od poloviny utkání jasně dominoval a svou převahu dokázal přetavit ve tři branky. Naopak Dynamo působilo zejména v zakončení značně bezzubě či zbrkle a i když mělo několik slibných příležitostí skórovat, většinou puk z jejich holí ani neletěl na branku. A když přece jen, vše hasil spolehlivý Vladislav Habal, který si připisuje první shutout turnaje. Dvě branky vsítil Radovan Puliš jednu přidal těsně po přesilovce Matic Podlipnik, kteří stanovili skóre zápasu na konečných 3:0.
     
    Nejlepšími hráči zvoleni za Slovan Radovan Puliš, za Dynamo Michal Ivan.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Z posledního tlaku Dynamo nic nevytěžilo, je rozhodnuto.
     
    59:38
    Těsně před koncem přichází trest pro hráčskou lavici, o vítězi utkání je však rozhodnuto.
     
    59:15
    Na konci krásné kombinace mezi Kukumbergem, Miklíkem a Pulišem mohl být dnešní střelec dvou gólů, poslední pas ale znovu znemožnil pracovitý a zodpovědný Franc.
     
    58:48
    Když už se přece jen osmělil a chtěl proniknout s pukem na holi za modrou čáru, učinil tak v rozporu s pravidly.
     
    58:27
    Zápas se už vyloženě dohrává, Slovan si nekomplikuje život a v klidu kombinuje na své polovině hřiště.
     
    58:03
    Vhazování před Vlkem po zakázaném uvolnění Dynama.
     
    57:20
    Dynamo se konečně drží na puku v útočném pásmu, Šedivý ale nakonec složil Bondru s pukem u mantinelu a vyvezl ho směrem k Vlkovi.
     
    56:20
    Zigo už téměř zvedal ruce, když na něj přímo před prázdnou branku mířila přihrávka od Vandase, záchrannou brzdu ale zatáhl pohotový Franc, který ji srazil mimo Zigův dosah.
     
    55:51
    Zřejmě nejaktivnější hráč Dynama Rohlík opět oklamal bratislavské obránce a mířil vstříc Habalovi, bekhendem ale puk nezvedl do požadované výšky.
     
    55:25
    S propagační střelou Merta nemohl mít Habal větší problémy, navíc puk rychle vyklepal z lapačky a ihned rozehrál.
     
    55:12
    Ofsajd Slovanu.
     
    54:43
    O puk bojuje v rohu Škvrně se Sersenem, pardubický útočník byl úspěšnější a vyvezl kotouč do bezpečí středního pásma.
     
    53:39
    Bratislavští hráči si v některých momentech možná myslí, že už mají vyhráno, to by se jim ale mohlo šeredně vymstít. Bondra totiž po laciné chybě Slovanu Habala z úhlu málem překvapil!
     
    52:53
    Na druhé straně vybídl Zigo ke střele Meszároše, oba aktéří akce si posléze obě pozice vyměnili. Zatímco zkušený bek vypálil tvrdě a přesně do betonu Vlka, urostlý forvard pouze promáchl.
     
    51:57
    Dynamo si nedokáže dát přihrávku na hůl a tak to vzal Hoskovec na sebe, prosvištěl kolem mantinelu, objel branku a bekhendem vypálil na Habala. Ten ale dál živí šanci na nulu.

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 34. Puliš (Abdul, Miklík), 39. Puliš (Kukumberg, Demo), 43. Podlipnik (Abdul, Meszároš)


    HC Dynamo Pardubice: Vlk – Mert, Ivan, Kozák, Franc, Oliva, Petira, Blažej – Valášek, Hoskovec, Dušek, Obdržálek, Kuťák, Bondra, Brokeš, Škvrně, Koblížek, Bucek, Rohlík, Rozlílek
    HC Slovan Bratislava: Habal – Štajnoch, Hudec, Bačík, Sersen, Meszároš, Podlipnik, Demo, Šedivý – Puliš, Urbánek, Kukumberg, Valach, Zigo, Matoušek, Abdul, Miklík, Kytnár, Fafrák, Vandas, Sloboda

    Rozhodčí: Kika, Obadal – Šringl, Bohuněk

    Diváci: 489
    ocianews.com