Vsetín – Vítkovice 4:3 (1:0 po s.n.) | Zlín – Olomouc 4:1 (kon.) | Technika Brno – Tábor 3:2 (po pr.)
Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 2:3 (1:3 po s.n.) | Hvězda Praha – Chomutov 0:9 (kon.) | HC Litvínov – PZ Kladno 4:1 (kon.)
Kladno – Plzeň 2:6 (kon.) | Kobra – Sparta 0:4 (kon.) | K. Vary – Třemošná 5:1 (kon.)
Poruba – Kometa Brno 1:7 (kon.) | Havířov – Třinec 4:3 (kon.) | Slavia – Pardubice 4:2 (kon.)
HK MD Šumperk – Přerov 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Č. Budějovice 10:3 (kon.) | Liberec – Jihlava 5:4 (3:2 po s.n.)
konec
Mountfield HK
10:3 (2:1, 4:1, 4:1)
HC Motor České Budějovice
Sobota 21.09.2019, 15:15 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    To už je ode mne z dnešního zápasu definitivně vše. Děkuji za pozornost a zase někdy příště u hokeje na počtenou. (17:43:50)
     
    Dirigenti hradecké kanonády

    Lukáš Pajer: 5 gólů
    Matyáš Budina: 3 góly, 1 asistence
     
    Diváci v ČPP Aréně mohli vidět velice atraktivní utkání. Gólové hody domácích načal hned ve čtvrté minutě Lukáš Pajer, který se pak prosadil ještě čtyřikrát a jednoznačně kraloval dnešnímu zápasu. Hattrick zkompletoval v poslední části také Matyáš Budina, a oslavil tak dodatečně nedávné narozeniny. Zato Jihočeši se už k ničemu většímu nezmohli a na hradeckou kanonádu vyjma tří úspěšných zásahů nenašli odpověď. Odchází proto poraženi 3:10.
     
    Třetí třetina jako přes kopírák! Předvedená hra už sice nezaujala tolik jako v předchozí části, znovu však padlo úctyhodných pět branek a domácí ji vyhráli opět 4:1. Hned zkraje poslední dvacetiminutovky se jako první zase prosadili Jihočeši, přesněji řečeno Radek Dub. Právě brzké inkasování jako kdyby Lvy navnadilo, protože ti pak přidali další čtyři branky. Trefili se jmenovitě Michal Beneš, Matyáš Budina, Lukáš Pajer a ještě jednou hradecký kapitán.
     
    Hráči už si jen sportovně podávají ruce. Zklamaní hokejisté Českých Budějovic míří ihned do šaten, zatímco ti domácí si ještě vychutnávají závěrečné oslavy s diváky, kterých na utkání dorazilo 88.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Pajer si nekomplikoval život a naposledy v dnešním zápase vyhodil touš mimo dosah napadajících hokejistů Motoru. Ona akce byla zároveň tou poslední, kterou mohli diváci v ČPP Aréně vidět.
     
    58:58
    Pajer vystrašil hostující obranu s další útočnou akcí, puk ale nechal za sebou, a tak se ho pohodlně zmocnili Jihočeši.
     
    57:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    A hattricku se dočkává i druhý hradecký útočník! Kapitán MATYÁŠ BUDINA využil přesnou Peldovu nahrávku a tvrdým projektilem završuje pověstnou "desítku" svého týmu. Asistence: Marek Pelda.
     
    56:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    LUKÁŠ PAJER je dnes k nezastavení a střílí už svůj pátý a zároveň devátý gól Mountfieldu v dnešním zápase. Domácí forvard se dostal ke střele z levého kruhu a křižnou ranou do šibenice nedal Lidákovi sebemenší šanci. Asistence: Matěj Novotný, Matěj Havlíček.
     
    56:05
    Novotný pálil chytře okamžitě z otočky, Lidák to ale předpovídal a poradil si.
     
    55:31
    Domácí vyhazují jen na zakázané uvolnění, hra se vrátí do kruhu kousek před Žalčíkem.
     
    55:23
    Dlouho hru bez přerušení nakonec pozastavila přihrávka rukou.
     
    54:57
    Tvrdou ránu Boukala zablokovala dobře postavená obrana Jihočechů.
     
    54:09
    Volného Kalčíka na modré čáře si skvěle všiml jeden z jeho spoluhráčů, přihrávku do šance mu ale adresoval se zpožděním a puk je fuč.
     
    52:48
    Kotouč vyhráli u hrazení hosté a pádili na branku, po vzoru předchozích minut se ale hra opět přelévá ze strany na stranu.
     
    51:45
    Hradečtí vyvezli puk zpoza branky a chtěli si vytvořit další slibnou šanci. Obrana Motoru ale neponechala nic náhodě a celou akci zastavila.
     
    50:24
    Kudrnáč se rval o touš na druhé straně, ale stejně jako jeho sok před chvílí ztroskotal na soupeřově defenzívě.
     
    48:59
    Jihočeši se ale neprobili k puku a naopak se ho zmocnil Matěj Beneš, který už si to mířil na branku. Budějovická obrana na poslední chvíli zasáhla a touš mu vypíchla.
    Marken.cz

    Jan Brůna

    Branky a nahrávky: 4. Pajer (Michal Beneš), 14. Pajer (Brožek), 24. Pajer (Pelda), 28. Pajer (Matěj Beneš, Budina), 28. Budina (Matěj Beneš), 38. Giesl (Havlíček, Michal Beneš), 42. Michal Beneš (Pajer, Táborský), 48. Budina (Matěj Beneš, Giesl), 57. Pajer (Novotný, Havlíček), 58. Budina (Pelda) – 16. Březina (Kašpar), 22. Kalčík (Petrásek, Marhoun), 41. Dub


    Mountfield HK: Žalčík (Tichý) – Králik, Táborský, Boukal, Havlíček "C", Pelda – Giesl, Budina "A", Pajer, Jirků, Matěj Beneš "A", Novotný, Souček, Řehák, Brožek, Michal Beneš. Trenér: Jiří Janoušek.
    HC Motor České Budějovice: Lidák (Slanina) – Fousek "A", Dohnal, Hail "A", Placek, Kumpfmüller, Kovář, Dvořák – Lukeš, Dub, Marhoun, Kašpar, Petrásek, Kantor, Březina, Kalčík, Kundrát, Vavřík, Kudrnáč. Trenér: Roman Fousek.

    Rozhodčí: Bernat – Macek, Brož

    Diváci: 88
    ocianews.com