Mountfield HK – Mannheim 1:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Adler Mannheim
Středa 13.11.2019, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku: 27:24
    Vyloučení: 2:1
    Buly: 29:27
    Zblokované střely: 7:4 (20:28:43)
     
    S tímto tvrzením se už z ČPP Arény pro dnešek loučím a zvu Vás ke sledování jak úterní odvety v Mannheimu, tak některého z našich dalších textových přenosů.
     
    Bylo vidět, že obě mužstva se po zápasové pauze rozjížděla velmi pomalu a do optimálního tempa se ani jeden ze soupeřů nedokázal dostat za celých šedesát minut. Diváci v ČPP Aréně tak neviděli příliš mnoho ofenzivních akcí a gólových příležitostí a museli přihlížet spíše technickým prohřeškům a ztrátám puku v podání obou týmů. Mountfield nakonec čtyři minuty před koncem třetí třetiny spasil Aleš Jergl střelou mezi betony do té doby bezchybného Gustafssona a stanovil tak skóre zápasu na 1:0.
     
    Hostující hráči si za to vysloužili mohutný pískot tribun, rozhodčí ale celou situaci ukočírovali a Hradec se může radovat z nejtěsnějšího možného vítězství, které ale pro odvetu v Mannheimu může být klíčové.
     
    Konec zápasu se ještě neobešel bez hromadné potyčky, ve které si vyměňují názory Smoleňák s Desjardinsem a Nedomlel s Eisenschmidem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Aktivní Smoleňák mohl podruhé v zápase zvýšit vedení na dva góly, jeho švihovku ale polapil pozorný Gustafsson.
     
    59:30
    To se jim díky obloučku Vincoura a sklepnutí puku v podaní Radovana Pavlíka.
     
    59:18
    Hradecká pětka už je patřičně zatavená, Lvi by potřebovali vystřídat.
     
    59:09
    Cingel nedošťouchal puk za modrou čáru, povedlo se to až Filipu Pavlíkovi, který se ale dopustil dalšího zakázaného uvolnění.
     
    59:01
    A vzápětí další icing hostů, který se snažil zneutralizovat rychlý Radovan Pavlík, chyběl mu k tomu možná půlkrok.
     
    58:55
    Puk hostům odebral Koukal a poslal ho velmi mazácky pomalým obloučkem za branku hostů, rozhodčí se ale přece jen rozhodl pískat zakázané uvolnění.
     
    58:36
    Hradec nikam nepospíchá a rozehrává s rozvahou. Mannheim ale přece jen prošel do pásma.
     
    58:12
    Smoleňák měl na holi po skvělém individuálním průniku druhou branku, dvakrát ho z levé strany vychytal famózní a velmi pružný a rychlý Gustafsson.
     
    57:25
    Orli se nadechují k závěrečnému náporu a tlačí se do branky, což potvrdil svým důrazem i Krämmer. Přes zeď jménem Mazanec ale puk neprocpal.
     
    57:06
    Mannheimu teď budou vteřinky utíkat až příliš rychle, Hradci naopak až moc pomalu. Navíc se bude muset znovu bránit, protože pod tlakem Cibulskis vyhodil jen na icing.
     
    56:25
    Mazanec si připsal důležitý zákrok, následně loktem zasáhl projíždějícího Huhtalu a může být rád, že za to nedostal dvouminutový trest.
    55:52 JERGL - 1:0
     
    55:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield jde přece jen do vedení! Z nevinně vyhlížející akce se prosazuje parádně umístěnou střelou po ledě mezi betony ALEŠ JERGL, který zužitkoval svůj dobrý pohyb a překonal bránícího Larkina i gólmana Gustafssona. Asistence: Kevin Klíma

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 56. Jergl (Klíma)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Zámorský, Linhart, Cibulskis, Nedomlel, Rosandič, F. Pavlík, Šalda, Gaspar – R. Pavlík, Koukal, Jergl – Perret, Cingel, Smoleňák – Klíma, Rákos, Vincour – Chalupa, Kubík, Dragoun
    Adler Mannheim: Gustafsson (Endras) – Larkin, Katic, Reul, Akdag, Lehtivuori, Krupp, Lampl, Billins – Huhtala, Smith, Stützle – Rendulič, Goc, Järvinen – Plachta, Desjardins, Eisenschmid – Krämmer, Raedeke, Hungerecker

    Rozhodčí: Rencz, Nikolić – Hynek, Lhotský

    Diváci: 2647
    Úterý 19.11.2019
    Mannheim - Mountfield HK 1:1

    Branky a nahrávky: 50. Hungerecker (Lehtivuori, Lampl) – 40. Chalupa (Jergl, Pilař)

    ocianews.com