Luleå – Lausanne 5:2 (kon.) | Biel – Frölunda 3:5 (po pr.) | Zug – Mountfield HK 0:4 (kon.)
Mnichov – Djurgården 0:3 (kon.)
konec
EV Zug
0:4 (0:0, 0:3, 0:1)
Mountfield HK
Úterý 10.12.2019, 19:45 • Bossard Arena • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky třetí třetiny (celkem):
    Střely na branku – 11:4 (28:22)
    Střely celkem – 16:7 (54:43)
    Zblokované střely – 0:2 (8:7)
    Vyloučení -1:3 (2:5)
    Vhazování celkem – 42:15 (22:11:49)
     
    Já se s vámi v tuto večerní hodinu loučím a srdečně vás zvu ke sledování dalších našich textových přenosů z hokejové Ligy mistrů.
     
    Je konec! Hradec ke všeobecnému veselí skupinky svých fanoušků, kteří cestovali do Švýcarska a rozhodně toho nelitují, vítězí 4:0 a postupuje do semifinále CHL. Pro Mountfield HK je to historický úspěch, který si zasloužil dvěma hlavními faktory. Prvním z nich byla efektivita v zakončení, která Lvům tak schází v lize. Hradec dokázal třemi rychlými brankami ve druhé periodě rozhodnout o postupu a Zug už na tuto kanonádu nedokázal zareagovat. Druhým aspektem, který vedl k postupu, byl famózní výkon Marka Mazance, který zlikvidoval spoustu vyložených šancí soupeře a v posledních čtyřech utkáních CHL inkasoval pouze dvakrát! Hradec tedy postupuje dál a v semifinále Champions League vyzve švédský Djurgårdens IF, který momentálně vede na ledě Mnichova.
     
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Thiry vyzýval Nedomlela k bitce, ten už se ale v závěru zbytečně vyprovokovat nenechal.
     
    59:10
    Zatímco někteří fanoušci Zugu už se odebrali k domovu, hradečtí příznivci už mohou slavit. Hradec svým výkonem zajistil, že český hokej bude mít i počtvrté za sebou svého zástupce mezi nejlepší čtyřkou CHL.
    58:33 CHALUPA - 0:4
     
    58:33
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je to jasné, Hradec postoupí do semifinále! Smoleňák vybojoval puk, namířil si to směrem k prázdné brance a místo aby sám zakončoval, velmi nesobecky nabídl puk MATĚJI CHALUPOVI, který se v této pozici nemohl mýlit a bez problémů puk poslal do prázdné branky. Asistence: Radek Smoleňák
     
    58:01
    Hradeckým teď ubývá čas až příliš pomalu, tím spíš, že se hra po dalším icingu přestěhovala opět před jejich branku.
     
    57:50
    Domácí si vzali oddechový čas, jenže dvě minuty už jsou až příliš málo času na to, aby se jim podařilo třikrát skórovat a poslat zápas do prodloužení.
     
    57:46
    Tohle už nemohl stihnout ani velezkušený Díaz, který prudký puk nezastavil na modré čáře, ten mu přeskočil hokejku a dostal se do středního pásma.
     
    57:05
    Martschini nahodil puk směrem na Mazance a Simion ho nádherně dokázal tečovat, jenže Zug má dnes i pořádnou porci smůly a kotouč se odrazil od hole Simiona mimo tři tyče.
     
    56:43
    Šalda mířil své nahození na hůl Miškáře tak aby to nebylo zakázané uvolnění, hradecký forvard se ale puku nedotkl a hra je tak přece jen přerušena pro icing.
     
    56:24
    Kubík s Nedomlelem drží puk v rohu a nehodlají ho dát hráčům v modrém zdarma.
     
    56:11
    Tím samým prohřeškem se provinil vzápětí i Zug a hra se začíná kouskovat.
     
    55:59
    Hradec mohl zasadit Zugu čtvrtý úder, jenže namísto trefy prázdného zařízení se vystavil do ofsajdu.
     
    55:30
    Švédští arbitři jsou dnes opravdu benevolentní, tentokrát dvakrát odpustil faul hostům, dvakrát tam byl velmi důrazně osekávaný Jan Kovář.
     
    55:10
    Už je ale zpátky na střídačce a pustil na led Öhena.
     
    54:48
    Domácí snažení přerušila přihrávka rukou a hra je vykázána do středního pásma. Genoni se na chvíli vrátí na své pracoviště.

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 23. Koukal (Čáp), 28. Smoleňák (Chalupa), 30. F. Pavlík (Zámorský), 59. Chalupa (Smoleňák)


    EV Zug: Genoni (Zaetta) – Morant, Díaz (C), Alatalo (A), Thiry, Zgraggen, Schlumpf, Zryd – Zehnder, Lindberg, Klingberg – Martschini (A), Kovář, Hofmann – Simion, McIntyre, Öhen – Albrecht, Langenegger
    Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Linhart, Zámorský, Šalda, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel, Čáp, Pilař – Červený (A), Klíma, Vincour – Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – R. Pavlík (A), Koukal, Jergl – Miškář, Kubík, Rákos

    Rozhodčí: Björk, Nord (oba SWE) – Kaderli, Schlegel (oba SUI)

    Diváci: 4450
    03.12.2019
    Mountfield HK - Zug 1:1

    Branky a nahrávky: 45. Vincour (Smoleňák, Pavlík) – 5. Simion (Díaz)

    ocianews.com