Mladá Boleslav – Liberec 8:2 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 1:5 (kon.)
Litvínov – K. Vary 6:0 (kon.) | Zlín – Třinec 4:0 (kon.) | Vítkovice – Přerov 1:0 (kon.)
Kladno – Motor ČB 3:8 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 6:5 (po pr.)
po prodl.
Mountfield HK
6:5 (0:1, 3:2, 2:2 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 13.08.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali Česká Cup • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 750 diváků. (20:47:00)
     
    Z dnešního zápasu je to vše. Bylo mi ctí vás odtud z Hradce premiérově provázet a někdy příště se budu zase z ČPP Arény těšit na počtenou!
     
    Hradec si tak výhrou za dva body pojistil postup do vyřazovací fáze přípravného poháru. Sice má na třetí místo náskok pěti bodů, ale Olomouc hraje ještě jeden vzájemný zápas s Pardubicemi, navíc hraje Hradci do karet i to, že má s Dynamem ve skupině lepší vzájemný zápas.
     
    ČPP Aréna se pomalu vyprazdňuje a všichni, kdo dnes na zápas přišli, rozhodně nelitovali. Mohli vidět 11 gólů a rovnou tři obraty. První polovina zápasu vycházela lépe Dynamu, které se ujalo vedení 2:0 a dlouho vypadalo, že si dojde pro výhru, čímž by vylepšilo Pardubickým den, neboť jejich dorostenci dopoledne porazili Hradec 7:4.

    Jenže Lvi se nevzdali a na přelomu třetiny nasázeli tři góly za záda Nečase, což rezultovalo ve vedení 3:2. Hosté ale zase srovnali, a to hned pár sekund poté, co Kelly Klíma spálil ohromnou šanci na čtvrtý gól. Emotivní start třetí třetiny zase vyšel lépe Pardubicím, v rozmezí 42 . – 44. minuty se ujaly vedení 5:3 a byli na koni oni.

    V potravním žebříčku je ale lev nad koněm a jinak tomu ve finále nebylo ani dnes. Hradec dokázal v 57. minutě srovnat na 5:5 a fantastický zápas mířil do prodloužení. Dynamo se nedisciplinovaností dostalo do dvojnásobného oslabění, které Radek Smoleňák tečí Zámorského střely potrestal a rozhodl o tom, že i druhé derby jde pro Hradec – 6:5 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    63:55 SMOLEŇÁK - 6:5
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    63:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Parádní zápas končí a Hradec druhým obratem v utkání potvrdil postup do vyřazovacích bojů letošního poháru! Přesilovku 5 na 3 využili domácí znamenitě, Cingel nahrával zpoza branky Zámorskému na vrcholek pravého kruhu. Střelu hradeckého obránce tečoval těsně před Nečasem RADEK SMOLEŇÁK, mladý gólman Pardubic neměl šanci nijak reagovat – 6:5! Asistence: Petr Zámorský, Lukáš Cingel.
     
    63:37
    Hned dvojnásobné vyloučení na hostující straně a Hradec má 1:23 5 na 3! Nejprve se provinil Juraj Mikuš (PCE) sekáním, na což ve výhodě navázal Vladimír Svačina (PCE) hákováním. Domácí berou time.
     
    63:28
    Perret přesprintoval dva obránce a šel sám na branku, jeho razantní zakončení ale do branky nakonec nespadlo!
     
    62:47
    Claireaux byl připraven o kotouč, ale trojka domácích byla již tak utahaná, že jenom nahodila puk a odjela střídat.
     
    61:44
    Tybor mohl rozhodnout! Získal puk na mezikruží, vybruslil si na pravý kruh a pálil přímo na delší tyč, uhýbat ale musel jenom rozhodčí, který stál na úrovni tyčky. Být střela o pár centimetrů přesnější, tak je hotovo.
     
    61:15
    Nové trojky skáčou na led, na tahu je Dynamo, které rozjíždí útočné choutky.
     
    60:46
    Valentin Claireaux z bekhendu zkusil překonat Lukeše, ten si ale místo pod betonem pohlídal a přerušil hru.
     
    60:18
    Domácí šťavili Pardubické před jejich vlastní brankou, Dynamo se ale poté zmocnilo kotouče a uklidnilo hru.
     
    60:02
    Hradec vstupuje do pětiminutovky se třemi útočníky, evidentně to hraje na jednu kartu. Také vyhrál úvodní buly a dostane možnost prvního útoku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tři minuty pauzy před námi a bouřlivá třetí třetina je za námi. Dynamo dokázalo v úvodu třetiny otočit skóre a k velké nelibosti domácích fanoušků se ujmulo vedení 5:3. Poslední desetiminutovku ale zase zatlačili Lvi a dokázali srovnat, nejprve v 50. minutě snížil Nedomlel a v 57. minutě dorovnal Kelly Klíma. Za dvě minutky začíná prodloužení, jenom připomínám, že se zde hraje ve stejném módu, jako v TELH. Tedy 5 minut 3 na 3, pokud nepadne gól, pak nájezdy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 26. Pilař (Sklenář), 27. Perret (Orsava), 32. Kelly Klíma, 50. Nedomlel (Lev, Kelly Klíma), 57. Kelly Klíma (Kevin Klíma), 64. Smoleňák (Zámorský, Cingel) – 13. Tybor, 25. Mandát (Svačina, Poulíček), 35. Mandát (Svačina, Poulíček), 42. Tybor (Kolář, Kousal), 44. Tybor


    Mountfield HK: Lukeš (Mazanec) – Nedomlel (A), Zámorský, Jank, Gaspar, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – Lev, Cingel, Smoleňák (C) – Sklenář, Pilař, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pavlík, Koukal, Orsava
    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Borovička) – Vála, Nakládal (C), Mikuš, Holland, Kolář (A), Hrádek, Bučko – Blümel, Kousal, Tybor – Mandát (A), Poulíček, Svačina – Kusý, Claireaux, Paulovič – Rohlík, Zeman, Machala

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Rampír, Komínek

    Diváci: 750
    ocianews.com