Litvínov – K. Vary 1:2 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 2:3 (0:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:4 (po pr.)
Mountfield HK – Olomouc 4:0 (kon.) | Pardubice – Sparta 1:3 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 1:5 (kon.)
Třinec – Zlín 5:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
HC Olomouc
Neděle 15.11.2020, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Z promrzlé ČPP Arény vám přeji hezký zbytek neděle a úspěšný vstup do nového týdne. (18:35:28)
     
    Střely v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 13 (38)
    HC Olomouc – 11 (32)
     
    Zápas mezi Hradcem a Olomoucí je u konce! Lvi se po ospalé druhé třetině probrali a v závěrečném dějství nasázeli soupeři tři branky, takže o zasloužené výhře východočeského celku nemůže být pochyb. Mountfield dominoval v první i závěrečné třetině a to mu dnes na vítězství stačilo. Pod výhru se výrazně podepsal dvěma trefami obránce s nejtvrdší ranou v lize Filip Pavlík. Nemalý úspěch slaví také Štěpán Lukeš, jenž vychytal své první čisté konto za Hradec a druhé v extralize!

    Hanáci se naopak potápějí do ještě větší krize. Dnes nedokázali vstřelit branku a to ani ve více jak minutu a půl trvající přesilovce pět na tři. Po koronavirové přestávce zapisují již čtvrtou porážku a se svými výkony určitě nemohou být ani zdaleka spokojení.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Hradec kontroluje poslední vteřiny utkání v útočném pásmu, kde se drží přihrávkami podél mantinelu a sleduje ubíhající čas.
     
    59:25
    Lvi se vysunuli do útočného pásma, ale tam se k zakončení nedostali. O to jim ale v této fázi zápasu ani příliš nejde.
     
    59:10
    Běží již poslední minuta duelu. Po přihrávce rukou se bude vhazovat ještě jednou před Lukešem, který hájí čisté konto.
     
    58:43
    Lvi mají kotouč pod kontrolou za svou bránou. Vyvezli ho až do útočného pásma, kde o něj přišli a ihned zamířili na střídačku.
     
    58:16
    Konec utkání utíká poměrně rychle. Lukáš Cingel si ranou z levého kruhu na Lukáše nepřišel a Hanáci mohou založit jeden z posledních výpadů.
     
    57:49
    Hanáci prošli středem kluziště, jenže přitom přišli o hrací předmět, takže bránu Lvů tentokrát neohrozí.
     
    57:09
    Lukáš Kucsera se z ničeho nic objevil těsně před Lukešem a mohl mu sebrat čisté konto! Brankář Lvů ale stihl vyjet a kotouč srazil pod sebe. Jeho beci jej pak zametli do bezpečí.
     
    56:39
    Podobná situace jako před okamžikem se nejspíš měla opakovat, ale sudí byli toho názoru, že Hronek mohl hrát a nepřerušují.
     
    56:30
    Hanáci znovu posílají kotouč přes všechny čáry, takže se bude vhazovat po pravé ruce gólmana Lukáše.
     
    56:05
    Hanáci šli rychle kupředu, tentokrát se však Vojtěch Tomeček ke střele nedostane. Na pravém kruhu nevybral svůj obrat na ledě a padá k zemi.
    55:26 Filip PAVLÍK - 4:0
     
    55:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec přidává čtvrtou branku a o třech bodech je jasno! FILIP PAVLÍK znovu předvedl svou tvrdou bombu z pravého kruhu a zvyšuje rozdíl ve skóre! Za trefu vděčí i Jerglovi, který dojel vyhozený puk a šikovnou zpětnou přihrávkou ho svému snajprovi předložil! Asistence: Aleš Jergl, Filip Hronek.
     
    55:05
    Další vyhození hokejistů Mountfieldu bylo pomalé, takže sudí odmítli pískat icing, o chvíli později už ho ale po dalším vyhození potvrzují. Buly po pravici Lukeše.
     
    54:39
    Olomoučtí rozehrávají zpoza vlastní klece. Po pravé straně prošli až za bránu Mountfieldu, tam se ale jejich kombinace zasekla.
     
    54:13
    Východočeši posunuli kotouč do útočného pásma a jdou střídat. Nedomlel zatím za brankou šikovně obehrál protihráče a vyhazuje po hrazení.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 26. F. Pavlík (M. Chalupa, Cingel), 42. V. Růžička (Smoleňák), 48. Koukal (Blain), 56. F. Pavlík (Jergl, Hronek)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Zámorský, Nedomlel (A), Blain, Hronek, F. Pavlík (A), Jank, R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Orsava – Kelly Klíma, V. Růžička, J. Sklenář – M. Chalupa, Lev, Perret – Jergl, Koukal, R. Pavlík.
    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík (C), A. Rutar, Ondrušek (A), T. Černý – V. Tomeček, J. Knotek (A), Burian – Kucsera, Nahodil, J. Káňa – Bambula, Čachotský, Olesz – Mácha.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Votrubec, Ševic
    ocianews.com