K. Vary – Mladá Boleslav 1:2 (1:2 po s.n.) | Vítkovice – Litvínov 6:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 1:2 (kon.)
Plzeň – Sparta 2:6 (kon.) | Motor ČB – Mountfield HK 3:5 (kon.) | Zlín – Olomouc 1:4 (kon.)
Kometa Brno – Třinec 1:3 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:5 (0:4, 2:0, 1:1)
Mountfield HK
Neděle 13.12.2020, 17:00 • Budvar aréna • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:25:13)
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 29 – 18
    Střely mimo: 19 – 5
    Zblokované střely: 11 – 10
    Hity: 5 – 6
    Vhazování: 33 – 29
     
    Tak nakonec jsme viděli obrovsky dramatický souboj, který byl opravdu napínavý až do posledních chvil. Jihočeši si ještě vybojovali jiskřičku naděje, když se po faulu na Venkrbce dostal do samostatného úniku Zdeněk Doležal, jenž dostal se štěstím puk kousek za brankovou čáru, což potvrdilo i video. Motor poté měl jasně více ze hry, ale k vyrovnání se nedostal. Václav Prospal ještě sáhl k variantě bez gólmana, ale hradecký Jakub Lev se trefil přes celé hřiště do prázdné branky.
     
    Konec zápasu.
    59:49 Jakub LEV - 3:5
     
    59:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Miroslav Forman svou dobrou střelou trefil jen rameno gólmana, následně se hosté trefují do prázdné sítě! JAKUB LEV se po dalším souboji dostal k odraženému kotouči a trefil se přes celé hřiště do prázdné branky. Bez asistence.
     
    59:24
    Jan Strmeň zůstává na střídačce, domácí to ještě zkusí jako přesilovou hru pět na čtyři!
     
    59:24
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Kelly Klíma – 2 min., faul kolenem).
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    58:38
    Tak to je nejspíše konečná pro šance českobudějovického celku. Naprosto zbytečně oslabení, které hlavní rozhodčí jednoduše odpískat musel...
     
    58:16
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Albert Michnáč.
     
    57:50
    České Budějovice potřebují vyhrát vhazování v útočném pásmu, jenže se jim to zatím nedaří. Václav Prospal si nemůže vzít oddechový čas a odvolat gólmana.
     
    57:25
    Miroslav Forman dostal zajímavou přihrávku na útočnou modrou, ale nepohlídal si modrou čáru. Je pískán ofsajd, takže hra je znovu přerušena.
     
    56:40
    Kelly Klíma jen vyhodil kotouč do útočného pásma. Hradec Králové se už soustředí hlavně na obranu, iniciativu by měli nyní převzít domácí hokejisté naplno.
     
    55:55
    Ondřej Slováček ukázal, že je hodně rychlým bruslařem, avšak jeho střela z velkého úhlu nenadělala problémy gólmanovi. Motoru se nedaří vstřelit branku.
     
    55:27
    Vít Christov se dostal ke střele na středu hřiště, ovšem Marek Mazanec přispěchal se zákrokem betonem. Následně Východočeši vyhodili jen na icing.
     
    55:01
    Václav Karabáček nyní předvedl zákrok hodně na hranici faulu, ale sudí už do toho asi nebudou chtít moc sahat. Hraje se ale hlavně v pásmu Hradce.
     
    54:20
    Jihočeši bojovali v útočném pásmu, ovšem nakonec tam o kotouč přišli. Východočechům se však v posledních minutách v ofenzivě vůbec nedaří.
     
    53:37
    Komerční přestávka.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 24. Forman, 37. Jonák, 44. Z. Doležal – 1. Šalda (J. Sklenář, Smoleňák), 4. Smoleňák (Koukal, Hronek), 8. Smoleňák (Orsava, Šalda), 10. Perret (Kevin Klíma, Hronek), 60. Lev


    Banes Motor České Budějovice: Patera (10. Strmeň) – Slováček, Vydarený, Pýcha, Plášil, Lytvynov, Pavel, Roth, Suchánek – Christov, Venkrbec, Jonák – Forman, Raška I, Z. Doležal – Michnáč, Gilbert, D. Voženílek – Karabáček, Prokeš.
    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel, Hronek, Šalda, F. Pavlík, Jank, Zámorský, Čáp – Kelly Klíma, Cingel, Orsava – Smoleňák, M. Zachar, J. Sklenář – Kevin Klíma, Koukal, Perret – Jergl, Lev, R. Pilař.

    Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Pešek, Malý
    ocianews.com