Pardubice – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Litvínov – Zlín 3:2 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 4:0 (kon.)
Olomouc – Plzeň 3:4 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.) | Liberec – Vítkovice 3:2 (kon.)
Třinec – Motor ČB 9:7 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 24.01.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešní večer vše. Mějte se krásně, užijte si krátký zbytek víkendu a někdy příště se budu ať už Hradce nebo Jihlavy, těšit u hokeje na počtenou! (18:31:42)
     
    Marek Mazanec se právem raduje, neboť si dnes došel pro první nulu v sezóně, přičemž musel proti střelecky aktivnějším hostům předvést 34 zákroků! Třetí třetinu odehráli aktivněji rozhodně hráči z lázeňského města, avšak vyšli střelecky zcela naprázdno. Lvi hráli vzadu velmi zodpovědně a nechtěli si zápas vůbec zkomplikovat. Navíc se v 51. minutě dočkali poslední, čtvrté branky, kterou zařídil Lukáš Cingel. V úplném závěru se pak jenom dohrávalo a Hradec tak odskočil soupeřům pod sebou na čtyři body. Drží navíc krok s první pětkou, na pátý Liberec ztrácí tři body.

    Střely na branku: 24 – 34 (9 – 15)
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Blain dostal puk z obranného pásma Hradce a úplný závěr zápasu už za nic nestojí, Východočeši tak berou tři body!
     
    58:51
    Marek Mazanec si zřejmě dojde pro čisté konto, tentokrát se zaskvěl proti střele Kohouta z druhé vlny po přihrávce zpoza branky od Černocha!
     
    58:29
    Hradec dohrává ve velkém stylu. V útočném pásmu si dovoluje kombinace z příležitostí, které by jinak byly na přímou střelu. Po jedné takové zamířil Jergl mimo.
     
    57:47
    Cingel ještě vrátil puk zpátky za branku Energie, i na hostech je vidět určitá rezignace na výsledek a smíření se s dnešní prohrou.
     
    56:52
    Růžička drží puk u mantinelu a čeká na to, až mu najedou spoluhráči na přihrávku. Následný posun kotouče dále byl sice nepřesný, stále však ale domácí mají pásmo.
     
    55:59
    Skuhravého střela proti stažené čtveřici skončila jenom na betonech Mazance, a když si domácí obrana poradila i s následnými nepříjemnostmi před brankou, přečkal Hradec další oslabení.
     
    55:15
    Filip Pavlík si stáhl k sobě letící puk z nahození a okamžitě poslal kotouč až za hostující branku. Hradec dohrává zápas zcela bez problémů.
     
    54:37
    Mikúš měl na zádech Nedomlela, vracel proto puk pod sebe na modrou, přímo však mezi dva beky, kteří ani jeden tuto přihrávku nezachytili. Proto se do hry může zapojit Novotný.
     
    54:10
    Příležitost přijde pro hosty možná nyní, když dostává Jakub Sklenář (MHK) dvě minuty za podrážení.
     
    53:43
    Jiří Černoch mohl snížit, když dostal parádní přihrávku za vysunutou obranu Hradce, zblízka však nedokázal zasunout puk za ležícího Mazance! Varům dnes zkrátka není branka souzena.
     
    53:18
    Vysoké nahození podél mantinelu se nakonec jednou tečí překulilo na barevné sedačky ČPP Arény. Po komerční přestávce se rozjede zbývajících necelých sedm minut.
     
    52:37
    Vary se vrhaly už do dalšího útočení, jenže opět čárový zvedl ruku na znamení toho, že by mohl pískat ofsajd hostům. A Energii se to nepovedlo ani napodruhé, neboť přišlo zakázané uvolnění.
    50:46 Lukáš CINGEL - 4:0
     
    50:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Místo přejezdu do útočného pásma ale přichází čtvrtý gól Hradce a je hotovo! Nedomlel vybojoval kotouč a poslal přihrávku do středního pásma na LUKÁŠE CINGELA, který z první ťukl na levé křídlo pro Lva. Následně došlo ještě k jedné výměně mezi nimi, Jakub Lev vrátil zleva mezi kruhy na Cingela, který z druhé vlny propálil Novotného – 4:0! Asistence: Jakub Lev.
     
    50:18
    Energie drží puk na holích, díky další signalizaci ofsajdu má ve vlastním pásmu čas prostřídat a rozjet útočný vzorec.
     
    49:48
    Karlovy Vary se snaží se zápasem ještě něco udělat, ale koncovka se jim dnes nedaří. Domácí hrají směrem dozadu opravdu zodpovědně a to, co projde, má Marek Mazanec.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 9. Orsava (J. Sklenář), 24. Blain (Jergl, Nedomlel), 37. Lev (Smoleňák), 51. Cingel (Lev)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, F. Pavlík (A), Šalda, Gaspar, Váchal, Čáp – Kevin Klíma, Koukal, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Smoleňák (C), Cingel, Lev – M. Zachar, R. Pilař, Kubík.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – T. Rachůnek, T. Mikúš, Flek – Vondráček, Skuhravý (C), O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Hladonik, M. Zabloudil.

    Rozhodčí: Hradil, Veselý – Lhotský, Votrubec
    ocianews.com