Třinec – Vítkovice 7:1 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 5:2 (kon.) | Sparta – K. Vary 5:2 (kon.)
Litvínov – Liberec 1:6 (kon.) | Motor ČB – Kometa Brno 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 3:2 (kon.)
Pardubice – Olomouc 5:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Berani Zlín
Úterý 02.02.2021, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany tady z Hradce Králové vše. Budu se těšit zase někdy jindy na extraligovém hokeji na počtenou. (19:38:26)
     
    Střely na branku ve třetí třetině:

    Mountfield HK: 11 (33)
    PSG Berani Zlín: 14 (26)
     
    Každopádně Berani se za svůj výkon nemusí stydět, Hradci byli vyrovnaným soupeřem, leč doplatili na vlastní chyby v obraně a také na střeleckou nemohoucnost.

    Pro Hradec se jedná o druhou výhru v řadě, pro Berany druhou prohru v řadě.
     
    Máme za sebou i třetí třetinu dnešního duelu, po které je jasné, že tři body zůstávají na východě Čech. Berani se ve třetí třetině v ofenzívě zvedli, ale po vlastních defenzivních chybách dovolili domácím Lvům odskočit. A to definitivně rozhodlo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Kevin Klíma ještě s pukem počká za brankou. To jsou tři body pro Mountfield!
     
    59:10
    Hradečtí se v poslední minutovce ještě tlačili směrem dopředu, takhle to domácím stačí.
     
    58:30
    Pěkná akce Jana Dufka! Reprezentační forvard si po pravém křídle najel až před Lukeše a chtěl ho blafákem překonat. Brankář Hradce ve spolupráci s defenzívou tenhle problém uhasil.
     
    58:15
    Ferenc po přiťuknutí od Svobody vyslal bombu na branku, avšak tu zblokoval Jakub Lev. Po chvilce se ke střele dostal Ferenc znovu tentokráte blokuje Dominik Graňák.
     
    57:34
    Po zásahu hradecké střídačky během vyhození se bude vhazovat v obranném pásmu po pravici Štěpána Lukeše.
     
    56:30
    Vypadá, že o bodech je rozhodnuto, avšak zlínští borci i tak rozhodně nic nebalí a neustále tlačí na pilu. Jejich výkon ve třetí třetině je rozhodně směrem dopředu lepší, Lvi však trestají sebemenší chybky v defenzívě.
    55:29 Vladimír RŮŽIČKA - 5:2
     
    55:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    A z čista jasna tu máme hattrick! Čepice na led však bohužel nepoletí. Jakub Lev totiž v souboji s Matyášem Hamrlíkem donutil mladého beka chybovat a puk dostat na VLADIMÍRA RŮŽIČKU, který z bezprostřední blízkosti střílí svou dnešní třetí branku v utkání. Bez asistence.
     
    53:40
    Zlínští pálí na Lukeše ze všech pozic, ten však hasí jeden problém za druhým!
     
    53:20
    Na druhé straně se už do úniku dostal Lukáš Cingel, a to po chybě Gazdy, jenže slovenský forvard tuhle šanci nevyužil. Následně vznikla potyčka, pro dnešní duel poměrně obvyklá.
     
    53:10
    Do úniku se tak tak málem hnal Jakub Šlahař, výborně však zakročil Filip Pavlík. Toho chválí i hradecká střídačka.
     
    52:46
    Hosté chtěli okamžitě odpovědět a div, že k tomu nedošlo! Na brankovišti byl totiž nejaktivnější Jiří Karafiát, který zadělal na pořádnou práci hradeckému gólmanovi. Vznikl velká trma vrma kolem Lukeše, kterou tiší píšťalka sudích. Následuje dnešní poslední komerční pauza.
    51:27 Kevin KLÍMA - 4:2
     
    51:27
    Hradec právě vstřelil branku!
    Vyrovnání ale nepřijde! V oslabení totiž perfektně ujel KEVIN KLÍMA! To byla fantastická akce a práce hradeckého forvarda, který vybojoval puk v obranném pásmu a v úniku prostřelil Kořénka! SItuaci mu navíc svým pádem ulehčil Dalibor Řezníček. Asistence: Jérémie Blain.
    Marken.cz

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 8. V. Růžička (Blain), 14. V. Růžička (Šalda), 27. F. Pavlík (J. Veselý, Nedomlel), 52. Kevin Klíma (Blain), 56. V. Růžička – 7. Šlahař (P. Sedláček), 50. J. Ondráček (Dufek, Gazda)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Blain, Nedomlel (A), Jank, Graňák, Šalda, F. Pavlík (A), Gaspar – Kevin Klíma, Koukal, Perret – Orsava, V. Růžička, J. Sklenář – Lev, Cingel, Smoleňák (C) – Jergl, J. Veselý, R. Pilař.
    Berani Zlín: Kořének (Holík) – Ferenc, Řezníček, M. Novotný, Nosek (A), Žižka (C), Gazda, Hamrlík – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Svoboda, Karafiát, Okál – J. Ondráček, Fryšara, Dufek – Šlahař, P. Sedláček, Sebera.

    Rozhodčí: Horák, Pražák – Špůr, Votrubec.

    Diváci: 0.
    ocianews.com