Třinec – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:5 (kon.) | Sparta – Liberec 2:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:1, 1:1, 1:1) Stav série: 1:1
Mountfield HK
Středa 26.08.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Play-off Generali Česká Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkujeme za pozornost, my se opět přihlásíme buď 1., nebo 8. září. Oceláři ještě neznají soupeře pro semifinále Generali Česká Cupu, neznáme tedy ani přesný termín, kdy se bude pod Javorovým opět hrát. V každém případě mějte pěkné dny! (19:28:42)
     
    Utkání končí vítězstvím královéhradeckého Mountfieldu v poměru 3:2. Přestože čtvrtfinálová série skončila 1:1 na zápasy, v celkovém součtu byl úspěšnější Třinec. Brankový účet této série skončil v poměru 9:4 pro Oceláře, kteří tak postupují do semifinále. Druhé kolo play off se odehraje nejbližší dva úterky – 1. a 8. září 2020.

    Ve třetí třetině nejprve na začátku využil chyby brankáře Mazance Adam Raška, který vyrovnal průběžné skóre zápasu na 2:2. Třinečtí pak nedokázali překlopit skóre na svou stranu – měli k tomu několik dobrých příležitostí i přesilovek. Ve třetí části hry byli aktivnější hostující hokejisté a tento stav vyjádřili gólem Radka Smoleňáka. Kapitán hostí tečoval v přesilovce Zámorského střelu od modré a přisoudil Hradci Králové dnešní vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Oceláři se k zakončení už nedostali a pokus Hradeckých ze středního pásma nezamířil do branky.
     
    59:14
    Hosté jsou kompletní a Třinec opět hraje power play.
     
    58:57
    Tato situace ale moc dlouho netrvala. Za nedovolené bránění v útočném pásmu byl vyloučen Ondrej Šedivý. Sedm sekund hrajeme čtyři na čtyři a zbytek třetiny byl měl Hradec dohrávat v přesilovce.
     
    58:49
    Domácí jsou s odkrytými zády. Třinec zkouší power play.
     
    Utkání sleduje 1 000 diváků.
     
    58:19
    Hradečtí jsou i v oslabení aktivní a vytlačili Třinecké až do jejich pásma.
     
    57:47
    Kurovský dorážel před Mazancem puk, který ještě hradecký gólman neměl přikrytý. To se nelíbilo Filipu Pavlíkovi a dal Kurovskému kravatu. Hrajeme dál.
     
    57:33
    Oceláři jsou v pásmu, ale příliš komplikovaně hledají možnost kombinace. Poté, co Šalda v rohu přilehl puk, byla hra přerušená a bude pokračovat po buly u Mazance.
     
    57:03
    Šance pro Třinec vyrovnat vývoj dnešního utkání. Oceláři postupovali ve třech proti dvěma a v této situaci si hlavní rozhodčí všiml háčku Petra Koukala.
     
    56:23
    Zcela mimo hru se do sebe pustili ve středním pásmu Aron Chmielewski a Lukáš Cingeľ. Klinč nakonec nedopadl vítězstvím ani jedné strany, hráči skončili v objetí u třinecké střídačky, kde je nakonec roztrhli rozhodčí. Kapitáni Smoleňák s Draveckým vydiskutovali u rozhodčích čtyři minuty na obou stranách a pokračování v plném počtu. Bude se pokračovat po buly u Mazance, kde byla hra při přerušení.
     
    56:10
    Po Koukalově přihrávce se dostal ke střele z pravého kruhu Chalupa. Puk po jeho pokusu orazítkoval horní tyč Kořenářovy branky.
    55:04 Radek SMOLEŇÁK - 2:3
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    55:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí sehráli přesilovku aktivně, rychle si vyměňovali puky. Gól padl po střele Petra Zámorského od modré, do které vložil hůl kapitán RADEK SMOLEŇÁK. Asistence: Petr Zámorský, Matěj Chalupa. Stav utkání (a čtvrtfinále) – 2:3 (9:4).
     
    54:29
    Přesilovku si zahraje i Mountfield HK. Za hákování je vyloučen Miloš Roman.
     
    54:02
    Galvinš vysunul ve středním pásmu do úniku Kofroně. Ten sice najížděl na Mazance, zezadu jej ale zpracovával Šalda, který nedal třineckému forvardovi prostor na lepší zakončení.
     
    53:00
    Doudera s Michalem Kovařčíkem nezvládli kombinaci na modré čáře a do samostatné akce jim ujel Lukáš Cingeľ. Zakončení centra královéhradeckého týmu ale jen orazítkovalo špičku Kořenářovy brusle a mířilo mimo.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 31. Chmielewski (Kurovský, M. Adámek), 41. A. Raška – 11. V. Růžička (Sklenář, Kelly Klíma), 34. F. Pavlík (Kevin Klíma, Perret), 56. Smoleňák (Zámorský, Chalupa)


    HC Oceláři Třinec: Kořenář (Suchánek) – M. Adámek, M. Doudera, D. Musil (A), Galvinš, Kundrátek, Zahradníček – Kurovský, Marcinko (A), Chmielewski – Dravecký (C), Miloš Roman, Hrehorčák – Jašek, M. Kovařčík, D. Kofroň – Šedivý, R. Veselý, A. Raška.
    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Zámorský, Nedomlel (A), Blain, Jank, F. Pavlík (A), Šalda, Čáp – Smoleňák (C), Cingeľ, Lev – Kelly Klíma, V. Růžička, Sklenář – Chalupa, Kevin Klíma, Perret – R. Pilař, Koukal, R. Pavlík.

    Rozhodčí: Kubičík, Obadal – Axman, Hranoš

    Diváci: 1 000
    24.08.2020
    Mountfield HK - Třinec 1:7

    Branky a nahrávky: 6. Lev (R. Pavlík, Zámorský) – 2. Zadina (Musil), 5. Stránský (Hrňa, M. Růžička), 13. Zadina (Doudera, Gernát), 23. Chmielewski (Veselý, Raška), 29. Raška (Veselý), 35. M. Růžička (Stránský, Vrána), 48. Kofroň (Kundrátek, M. Kovařčík)

    Třinec 1 1 Mountfield HK
    #1 Pondělí 24.08.2020 • 18:00
    Mountfield HK - Třinec 1:7
    #2 Středa 26.08.2020 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 2:3
    ocianews.com