USA – J. Korea 9:0 (kon.) | Kanada – Ruský paralympijský tým 2:1 (kon.) | Česko – Norsko 2:1 (kon.)
konec
Česko
2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Norsko
Pátek 25.06.2021, 20:30 • Ostravar Arena, Ostrava • MS v para hokeji • O 5. - 6. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:18:26)
     
    V souboji nejen o konečné páté místo na světovém šampionátu, ale hlavně o místenku na paralympijské hry v Pekingu uspělo Česko, které v dramatickém střetnutí porazilo Norsko 2:1.

    Všechny tři góly padly v průběhu druhé patnáctiminutovky. Skóre otevřel novic Radek Zelinka, avšak vyrovnat dokázal Audun Bakke. Rozhodující moment zápasu přišel ve 29. minutě, kdy Hečko nahodil před bránu a byl to David Palát, kdo tečoval puk do brány. Norové v závěru třetí třetiny zkusili i odvolat gólmana, ani tento risk ovšem nevedl ke kýženému vyrovnání.

    Svěřenci kouče Břízy v nejdůležitějším zápase na turnaji prolomili střeleckou mlčenlivost a zaslouženě urvali pátou příčku pro sebe. Norové se každopádně za svou jízdu turnajem také nemusí stydět, moc nechybělo, aby byli v semifinále na úkor Jižní Korey, s níž houževnatí seveřané padli až po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
     
    44:55
    Na paralympijských hrách v Pekingu si zahrají Češi! Audun Bakke pováhal poslední možnost na zakončení, Zdeněk Hábl mu vypíchl puk do střední třetiny.
     
    44:11
    Souboj Oisetha s Háblem pro norského hokejistu. Adresátem nahrávky byl posléze Alexander Lyngroth, jenž se nedokázal natlačit přes Kubeše.
     
    44:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny. Michal Geier už je venku z trestné lavici a sám mohl přidat definitivní razítko na české vítězství, leč prázdnou bránu těsně minul.
     
    43:30
    Norové hrají vabank! Trenér odvolal gólmana Groenlieho, seveřané zkouší štěstí v šesti para hokejistech na ledové ploše.
     
    43:15
    Postup na paralympijské hry je na dosah. Václav Hečko zachytil nahrávku Oisetha na Lygrotha a odpálil kotouč za bránu soupeře.
     
    42:54
    Česká čtveřice vystřídala, Norové mezitím získali zpět útočné pásmo. K Moretnu Vaernesovi se výborně přiblížil Kubeše, soka následně přimel k chybě.
     
    42:20
    Ola Oiseth zvládl vhazování. Od modré střílel Audun Bakke, avšak trojici blokujících hokejistů neprostřelil, načež vyhodil Hábl.
     
    41:51
    To je nepříjemnost. Michal Geier trefil téčkem Vaernese a daroval tak Norsku první přesilovou hru. Češi mají před sebou klíčové oslabení. V případě, že se ubrání, bude zbývat do konce základní hrací doby poslední minuta.
     
    41:27
    Zdeněk Krupička dostal nahrávku za tělo, volný kotouč posléze zalehl pozorný Johan Groenlie. On je tím mužem, díky kterému Norové stále živí šanci na vítězství.
     
    41:10
    Hraje je přerušena z důvodu zakázaného norského uvolnění, načež si kouč Lysenstoen vzal oddechový čas. Ve hře určitě je i odvolání gólmana.
     
    40:45
    Norský obránce Audun Bakke už téměř nestřídá a žádné problémy mu to viditelně nedělá, fyzických sil má dostatek. Geier měl co dělat, ale udržel ho na zádech a nahrál Zelinkovi.
     
    40:01
    Pavel Doležal nahrával do země nikoho. Adresátem měl být nejspíše Václav Hečko, jenže ten mezitím odjel na střídačku.
     
    39:33
    Díky důraznému Krupičkovi mohl střílet Hábl, chvíli po něm i Zelinka. Ani jeden nedokázal procedit černou gumu za gólmana.
     
    39:07
    Z pořádné dálky vypálil tvrdou dělovku Zdeněk Hábl. Johan Groenlie by nejspíše zasáhnout nestihl, ale měl štěstí, puk těsně minul branku.
     
    38:40
    Tentokráte se již Hečko puku dočkal. Od levého mantinelu vypálil a Groenlie zasahovat nemusel, puk minul jeho svatyni o dobrý metr.
     
    38:19
    Dlouho norského kapitána Nordstogu obtěžoval Václav Hečko, přesto ho k zaváhání nepřiměl. Bek vyhodil po mantinelu do střední třetiny.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 23. Zelinka, 29. Palát (Hečko, Ohar) – 25. Bakke


    Česko: Vápenka (Kudela) – Zelinka (A), Doležal, Motyčka (A), Kubeš (C), Wágner – Novotný, Geier, Hábl, Hečko, Raul, Palát, Ohar, Krupička.
    Norsko: Groenlie (Lunde) – Nordstoga (C), Bakke, Hamre, Sundt – Vaernes, Skolbekken, Oiseth (A), Rivera, Solberg (A), Lyngroth, Kirstistuen, Vatne, Schroederová, Aanekre.

    Rozhodčí: Nikolić (AUT) – Lunden (SWE), Rundström (SWE)

    Diváci: 1 234
    bahis siteleri