Salzburg II – Benátky n/J 1:4 (kon.) | Mountfield HK – Bratislava Capitals 4:2 (kon.) | Cheb – Chomutov 6:5 (kon.)
Kopřivnice – Nový Jičín 6:5 (po pr.)
konec
Mountfield HK
4:2 (0:0, 1:1, 3:1)
iClinic Bratislava Capitals
Pátek 20.08.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 870 diváků. (18:27:59)
     
    Lvi tak pokračují ve vítězné sérii během přípravy, kdy ze šesti duelů vyhráli rovnou pět, a to v řadě. Možnost prodloužit šňůru mohou Východočeši již v úterý 24. srpna, kdy si to rozdají opět s Capitals, ale s těmi vídeňskými. Navíc by podle slov asistenta trenéra, Petra Svobody, měla naskočit do utkání již plná extraligová sestava se vším všudy.

    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám krásný víkend a někdy příště se budu u hradeckého hokeje těšit na počtenou!
     
    Hradec pokračuje v povedené přípravě, navíc v jeho zápasech padá dost gólů, což fanoušky zkrátka baví. Houževnatého soupeře zlomil až v poslední minutě, přičemž s postupujícími minutami nabíral hokej mnohem více krásy, než tomu bylo třeba v prvních dvou třetinách. Hradec vedl od 52. minuty už o dvě branky, na 2:1 dal ve 43. minutě Jakub Petržilka z dorážky a o devět minut později se v situaci 4 na 2 nemýlil Christoph Lalancette. Ačkoliv v dynamickém závěru utkání ještě Bratislava zdramatizovala zásluhou Dávida Bondry, poslední slovo měl nakonec Hradec a Kevin Klíma zpečetil konečný výsledek 4:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Capitals i nadále hráli bez gólmana, přičemž Filip Jirásek mohl přidat pátou branku, ze stejné pozice jako Klíma ale napálil jenom boční síť hostující branky!
     
    59:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ani po tomto zápase nepůjde Hradec pod čtyři vstřelené branky a dnes odejde jako vítěz! Prázdnou branku z levého křídla v útočném pásmu pohodlně trefil KEVIN KLÍMA, čímž tak stvrzuje hradeckou výhru – 4:2! Bez asistence.
     
    59:02
    Baroš jede na střídačku, Bratislava přenesla hru do útočného pásma!
     
    58:49
    Petržilka se při snaze dorážet dostal do křížku se Snuggerudem, který mu následně dal poctivou sekeru. V přerušené hře se rozhodl kouč Draisaitl vzít oddechový čas.
     
    58:13
    Lvi dostávají hru dočasně ven z pásma, ale jsou pod velkým tlakem, Capitals během chvíle dost možná odvolají gólmana.
     
    57:39
    Žerděv neustál souboj s Gasparem a přišel o kotouč, který se následně natlačil společně s hráči na mantinel.
     
    56:46
    Závěr zápasu nabízí jednoznačně nejlepší hokej z celých 57 minut. Oba celky do toho šlapou a Hradec ani za stavu 3:2 vyloženě nebrání a nevyhazuje kotouče.
     
    55:31
    Po perných chvílích mohl Hradec zatlouct hřebíček, když šel Petržilka sám na kasu a mohl dokonat hattrick! Tak to i v první chvíli vypadalo, jako suverénní zakončení do vinglu. Rozhodčí Hodek ale rozpažuje a gól to tak není!
     
    54:47
    Po nešetrném zákroku na Levina u mantinelu se zastavila hra a Roy se postrkoval s Jankem, načež ale jejich kočkovanou ukončili rozhodčí. Levin se naštěstí sám zvedá a odjíždí na střídačku, což je hlavní.
     
    52:46
    Bratislava právě vstřelila branku!
    Snížení Bratislavy přichází rychle, rovnou čtyři sekundy po Jiráskově vyloučení! Po vyhraném buly si našel kotouč rychle Snuggerud a od mantinelu poslal kotouč přímo na DÁVIDA BONDRU mezi kruhy, který z první umístil puk mimo dosah Kiviaha. Bratislava tak ještě dramatizuje závěr utkání, povede se jí to? Asistence: Luc Snuggerud.
     
    52:42
    Po alkoholovém tahu ale přichází občas bolesti hlavy, v rámci hokeje to můžeme připodobnit ke vztahu gól – vyloučení. Filip Jirásek (MHK) podrazil za brankou Baroše jednoho ze soupeřů a jde ven.
     
    51:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Při hře 4 na 4 dává Hradec třetí branku a směřuje za výhrou! Všechno to začalo už ve vlastním obranném pásmu, Lvi vyšachovali dva protihráče ze hry a Cingel táhl hru středem až do útočného pásma. S řešením situace se neunáhlil a nahrál na levý kruh nepokrytému CHRISTOPHU LALANCETTOVI, který z nápřahu našel prostor nad ramenem Baroše u bližší tyče – 3:1! Asistence: Lukáš Cingel, Jérémie Blain.
     
    50:28
    Za klukovinu Tora Immy (BRA) ale přichází dvouminutový trest a přesilovka Blavy měla velmi krátkého trvání. Immo jde za katr z důvodu nadměrné hrubosti mimo hru, kdy již kotouč byl za brankou hostí, přičemž k souboji došlo na červené čáře.
     
    50:04
    Lépe se jim bude hrát po následnou dobu dvou minut, kdy bude na trestné sedět Radek Pilař (MHK) za nedovolené bránění.
     
    49:46
    Capitals jsou v plném počtu a hned mohou hru přeorganizovat tak, aby hráli směrem dopředu.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 30. Petržilka (Kalina, Jirásek), 43. Petržilka (Kelly Klíma), 52. Lalancette (Cingel, Blain), 60. Klíma Kevin – 23. Žerděv, 53. Bondra (Snuggerud)


    Mountfield HK: Kiviaho (Tichý) – Kalina, Blain, Jank, McCormack, Pinkas, Gaspar – Kevin Klíma, Cingel, Poppel, Oksanen – Lalancette, Jergl, Pilař – Koukal (C), Pajer, Sklenář – Jirásek, Petržilka
    iClinic Bratislava Capitals: Baroš (Lietava) – Snuggerud, Carson, Zeleňák, Nanne, Fereta, Rajnoha – Immo, Roy, Sádecký – Levin, Arniel (A), Žerděv – Bondra, Buc (C), Hudec – Vybíral, Škvarek, Lachkovič

    Rozhodčí: Hodek, Pilný – Bohuněk, Lhotský

    Diváci: 870
    ocianews.com