Ústí n/L – Litoměřice 5:4 (kon.) | Mountfield HK – Vienna Capitals 8:0 (kon.) | Slavia – Sokolov 1:3 (kon.)
Litvínov – Plzeň 0:0 (zruš.) | Vítkovice – Olomouc 2:1 (kon.) | Havířov – Zlín 1:5 (kon.)
Jastrzębie – Poruba 2011 3:4 (po s.n.) | Příbram – Kobra 3:2 (2:1 po s.n.) | Pov. Bystrica – HC Slovan 0:0 (kon.)
Kometa Brno B – Žďár n/S 5:6 (kon.) | Chomutov – Řisuty 4:0 (kon.) | Jihlava – Havlíčkův Brod 7:1 (kon.)
Přerov – Šumperk 1:3 (kon.) | Nitra – Villach 5:4 (po pr.) | Benátky n/J – Vrchlabí 5:6 (1:2 po s.n.)
Třebíč – Kolín 4:2 (kon.) | Trenčín – Vsetín 2:1 (kon.) | Mostečtí Lvi – Děčín 10:4 (kon.)
Val. Meziříčí – Nový Jičín 2:4 (kon.) | Opava – Kopřivnice 1:3 (kon.) | Dubnica – Martin 5:3 (kon.)
Velké Meziříčí B – Tábor 3:4 (po pr.)
konec
Mountfield HK
8:0 (2:0, 5:0, 1:0)
spusu Vienna Capitals
Úterý 24.08.2021, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek ze stále slavící ČPP Arény již úplně všechno. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (19:28:40)
     
    Brankář Henri Kiviaho si ještě užívá pozápasovou děkovačku s fanoušky Hradce a skáče na hrazení, aby příznivce Lvů potěšil. Ti nyní zamíří domů s dobrou náladou.
     
    Máme tu konec utkání mezi Hradcem a Vídní, oba týmy si míří vstříc, aby si hráči podali ruce. Mountfield byl od první třetiny zřetelně lepším celkem a publikum to oceňuje hlasitým potleskem. Východočeši zcela opanovali utkání, ve kterém si sice soupeř vypracoval pár šancí, jinak ale nedostal čuchnout. Lvi proměnili své příležitosti již v prvním dějství, kdy se dostali do dvoubrankového náskoku. V druhé části soupeře rozložili pěti góly a v třetí mu naložili ještě pomyslnou třešničku na dort. Vítězství 8:0 je zcela zasloužené a reflektuje realitu na hrací ploše.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Kiviaho pohodlně hlídá nulu, dvakrát za sebou jde ještě pomoct spoluhráčům rozehrát po vyhozeném puku a nyní už může pomalu slavit čisté konto.
     
    59:24
    Do solidní šance se hnal Lev, který ji i stihl zakončit. Lichtenecker však dobře zasáhl a navíc ani nemusel. Píská se totiž ofsajd.
     
    59:00
    Patrick Antal ještě fasuje dvě minuty za držení v obranném pásmu. Hradec tak dostává poslední možnost upravit skóre.
     
    58:59
    Na druhé straně se po pravém hrazení prohnal Cliff Pu, jeho zakončení se ale mezi tři tyče nevešlo.
     
    58:49
    Hradečtí rozehrávají z obranného pásma, Jerglovi se kotouč zapletl mezi nohama, přesto se Mountfield dostal kupředu, zakončit ale nedokázal.
     
    58:24
    Kiviaho naznačoval sudím, že mají pískat icing, ti na to ale nereflektovali, takže Kalina musel bránit Neala, což se mu povedlo. Nyní rozhodčí konečně postřehli ofsajd a přerušují.
     
    57:38
    Hokejisté Vídně znovu vyráží kupředu, jejich snahu zastavil na obranné modré Cingel a sám zvládl kotouč vyhodit k jejich svatyni.
     
    57:13
    Buly ve středním pásmu vyznělo lépe pro Vídeň. Artner se ale na levém hrazení rozhodl nabrat zpětný kurs, cestu kupředu neviděl.
     
    56:49
    McCormack dojel za svou klec a rozehrál odtud na levou stranu, kde Koukal neprohodil pozorného Prapavessise. Následně se píská ofsajd Hradce.
     
    56:16
    Dva jasné fauly na hradecké hráče. Po podražení se Jakub Lev neochotně zvedá z ledu. Kiviaho si připisuje další zákrok proti pokusu Antala z pravé strany.
     
    55:54
    Další tvrdá rána Filipa Pavlíka, tentokrát z pravé strany. Je vidět, že ostrostřelec Lvů je při chuti. Tento pokus však byl hodně nepřesný.
     
    55:38
    Nedomlel spěchá za vyhozeným pukem a vybízí spoluhráče, aby mu šli pomoct s rozehrávkou, nikdo na to nereflektoval, takže musel bek Lvů rozehrát sám.
     
    55:15
    Puk je zašlápnutý u hrazení v rohu kluziště za klecí Mountfieldu. Hokejisté Hradce jej dokázali vydolovat a vyvezli jej k útočné modré.
     
    54:39
    Hradečtí znovu kombinovali v útočném pásmu a opět se z něj vlastní nepřesností vyhnali. Vídeň jde kupředu, chce Kiviaha připravit o nulu.
     
    54:06
    Znovu to byl Filip Pavlík, který střílel z levého kruhu, tentokrát ale netrefil prostor na přední tyči a jeho tým musí vycouvat z útočného pásma.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 3. Koukal (Gaspar, Pilař), 19. Koukal (McCormack), 21. Lev (Jergl, Smoleňák), 26. Oksanen (Lalancette, McCormack), 28. Cingel (Smoleňák, Jergl), 30. Štohanzl (Koukal), 33. Smoleňák (Lev), 49. Lalancette (Jergl)


    Mountfield HK: Kiviaho (Lukeš) – Nedomlel, Blain, Kalina, Pavlík, Jank, McCormack, Gaspar – Kevin Klíma, Cingel, Smoleňák (C) – Jergl, Lev, Orsava – Oksanen, Lalancette, Lamper – Pilař, Koukal, Štohanzl.
    spusu Vienna Capitals: Widhalm (30. Lichtenecker) – Wall, Dodero, Posch, Fischer (C), Piff, Prapavessis, Pallierer, Lakos – Caron, Neal, Tropp – Hartl, Antal, Pu – Bauer, Kromp, Preiser – Pohl, Maxa, Artner.

    Rozhodčí: Barek, Wagner – Maštalíř, Pechánek

    Diváci: 975
    ocianews.com