Mladá Boleslav – Jablonec 3:0 (kon.) | Karviná – Hr. Králové 1:1 (kon.) | Olomouc – Pardubice 3:2 (kon.)
Liberec – Sparta 0:5 (kon.)
konec
MFK Karviná
1:1 (1:1)
FC Hradec Králové
Sobota 31.07.2021, 16:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z Karviné je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. (18:31:04)
     
    Jozef Weber (trenér Karviné):
    „Viděli jsme bojovné utkání, hodně soubojové. My jsme měli špatný úvod, dostali jsme gól, pak jsme se do toho velmi těžce dostávali. Pak nám spadl gól do klína, ale Vasil udělal dobrou práci. Věřil jsem, že to otočíme, ve druhé půli jsme posílili útok. V úvodu se nám to povedlo, měli jsme jednu šanci, ale pak jsme ztratili prostor ve středu hřiště, Hradec převzal otěže a vytvořil si šance. V závěru do toho dobře vstoupil Jurásek, ale gól jsme nedali. Z tohoto pohledu je ta remíza spravedlivá.“
     
    Po utkání viděli žluté karty domácí Lukáš Čmelík a hostující Petr Kodeš.
     
    Miroslav Koubek (trenér Hradce):
    „Byl to velice náročný zápas, vyšla z toho remíza. Povedl se nám vstup do zápasu, povedla se nám nacvičená akce. Karviná toužila po vyrovnání, zvolila nátlakový agresivní fotbal. My jsme si to udělali těžší, darovali jsme soupeři branku, ale je to poučení do příště. Trochu nás to srazilo a čekali jsme na přestávku, kde jsme si něco řekli. Ve druhém poločase jsme si vytvořili šance a měli jsme vyhrát.“
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 19:18.
     
    Vilém Fendrich (brankář Hradce):
    „Chyběl nám gól, trochu štěstí, ale byli bychom spokojenější, kdybychom měli aspoň jednu remízu a jednu výhru, což znamená čtyři body. Druhý poločas byl z naší strany lepší, Karviná si nevytvořila nic. Měla jen nějaké náznaky, které nedotáhla do konce. Musím pochválit celý tým za to, jak pracovali dozadu.“
     
    Stejně jako minulý týden, i dnes si oba týmy připisují po bodu. Nutno říci, asi zaslouženě. Vyrovnané, ale průměrné, možná až podprůměrné ve druhé půli, dopadlo stejně pro obě strany. Ve druhém poločase měli šance pouze Hradečtí, ale ani jedna ze šesti příležitostí neskončila v karvinské bráně. I proto skončilo utkání 1:1.
     
    Rozhodčí nakonec vyřeší situaci až v kabině rozhodčích.
     
    Situace se uklidnila, oba týmy míří za svými fanoušky, ale rozhodčí ještě čekají u šaten. Zatím sudí Cieslar kartu nevytáhl.
     
    Po zápase se strhla mela a rozhodčí nejspíš bude trestat. Úder do obličeje inkasoval Čmelík. Celý stadion křičí Bijte je.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Tavares procházel levou stranou jak slalomář na svazu, nakonec před něj postavil tělo jeden z hradeckých hráčů. Do něj také Brazilec narazil.
     
    90+1
    Rozhodčí Cieslar prodlužuje druhou půli o dvě minuty.
     
    90
    Ještě jedno střídání Hradce, Dvořáka vyměnil Soukeník.
     
    88
    Hradečtí chtěli sehrát signál u přímého kopu, čtyři hráči se rozběhli do pokutového území, ale Rada je centrem nenašel, míč hlavou odrazil obránce Buchta.
     
    85
    Střídání na straně Hradce. Vlkanovu nahradil Harazim.
    84. V nebezpečné pozici byl Zych, k zakončení se však nedostal
     
    84
    Blízko ke gólu byl po přihrávce Juráska z levé strany před bránu nabíhající Zych, ale obránce jeho snaze o střelu zamezil.

    Igor Mainka

    Branky: 24. Siňavskij – 5. P. Dvořák (Mejdr)

    Karty:   72. Tavares (KAR), ?. Čmelík (KAR) – 30. Jakub Klíma (HKR), 44. Prekop (HKR), 44. Koubek (trenér) (HKR), 47. Urma (HKR), ?. Kodeš (HKR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 19:18.
    MFK Karviná: Neuman – Křapka, Santos, P. Buchta, Bartošák – Mangabeira, Nešický (46. Tavares) – Čmelík, Qose (74. Stropek), Siňavskij (63. Jurásek) – Papadopulos (C) (74. Zych).
    Náhradníci: Bolek – Stropek, Svoboda, S. Dramé, Zych, Tavares, Jurásek.

    FC Hradec Králové: Fendrich – Mejdr, Donát, Jakub Klíma, Urma – Kodeš, J. Rada – Prekop (79. Jakub Rezek), P. Dvořák (90. Soukeník), Vlkanova (C) (85. Harazim) – Vašulín.
    Náhradníci: Vízek – J. Král, Soukeník, Kateřiňák, Jakub Rezek, Kubala, Harazim.

    Rozhodčí: Cieslar – Kotík, Podaný.

    Diváci: 2053
    ocianews.com